cornelioandanciu scrie:Pictore, daca ti-ai folosi inteligenta in domeniul apiculturii, ai ajunge departe.Nu fac misto.
Pana la urma pun pariu ca te vei face apicultor.
Taticule , ..... ce sa-t' zic ???
Io chiar degeaba , d-aiurea-n tramvai , n-am tras acilea printre voi .....
Dac-o luam pas cu pas ..... "iaca cum" sed lucrurile :
- Albinele m-au fascinat mereu ( si furnicile ,si termitele , in general modul de viata al insectelor cu "organizari sociale" ca ale acestora .
- Am fost mereu avid de orice scriere , documentar , sau discutie referitoare la ele .
- Intamplarea face sa cunosc primul - dintre voi toti - pe regretatul Gica , si odata cu el pe inca un apicultor de calibru . Au venit la mine-n casa , si la epuizarea subiectului care-a favorizat intalnirea noastra s-a ajuns la apicultura . Curiozitatea si fascinatia mea versus permanenta lor deschidere de-a discuta despre albine si despre viata din stup a dus la o seara fascinanta . Cu un baboi pe gratar , un vin de exceptie , o atmosfera de vis si-un subiect ce parea a nu se mai termina ...
E greu acum sa spun daca in seara aia mi-a-ncoltit in cap ideea de-a ma apuca vreodata de apicultura , insa cu certitudine "samanta" a fost pusa ,"udata" si-ngrijita cum se cuvine de catre cei doi .
- Ulterior , tot prin intermediul lui Gica - Dumnezeu sa-i dea odihna - am cunoscut alti si alti stupari ( tot pe fondul subiectului ce-a dus la cunoasterea mea cu domnia sa ) . Iata-ma iarasi si iarasi in preajma subiectului ce ma capta , nu neaparat mai mult , dar ..... in alt fel decat pana atunci .
Cunoascandu-ma din ce in ce mai bine cu Gica , vorbind des la telefon , pe mess , sau prin mail-uri , din ce in ce mai des , asa cum cei ce l-au cunoscut stiu despre domnia sa , odata epuizat subiectul ce trebuia tratat , aproape fara de veste te trezeai ca esti in valtoarea glumelor sale . In cazul meu glumele se purtau mereu pe fondul :
" Chmmm , chmmm , ...... Pictore , asculta aci la mine ! ..... Tu te-apuci de-apicultura , mah ! Si daca nu te-oi apuca esti un fraier ! M-auzi ? .... Hai noroc ! ...... Cand te hotarasti imi spui !
Hmmmmmm , ..... bun baboiu' asta !!! Ce e , crap ? ..... Un' l-ai prins , mah ? " Mai apoi am cunoscut inca si inca alti apicultori . Cativa sunt printre voi . La randul lor , cunoscandu-ma si vazandu-mi - sa-i zicem - inclinatia catre pasiunea voastra m-au invitat aici .
Evident , initial am ezitat in felu'-mi :
-
Terminati , mah ! Ce dracu' sa caut io acolo ? Io , pana acuma , despre albine stiu ca daca legi una de carlig poti sa ai parte d-o partida de Fly Fishing de exceptie ! ....... " Insa totusi am venit . Nu dupa o albina s-o leg de carlig ..... Ci sa va citesc . Initial doar v-am citit timid si neantelegand prea multe . Termeni ca "varachet forte" , " fund anti varoa" , " MER" , "ME" , Layens ( de unde dracu' era io sa stiu ca-i un "judet" la mine-n Atlantida ???

) samd , ma faceau sa cred c-am nimerit pe vreu-n forum siit de profil militar!

. Ulterior am devenit un "nickname" . Mai apoi mi-am adus limitata parte de contributie la forum pe VRS , in neansemnata si neimportanta mea pagina personala , ..... in general in sectiunea cafenea . .... Incet-incet mi-am facut prieteni ( dar si niscaiva "inamici"

Drept pentru care mai doar o juma' de buca ! ) , iar acum "stralucesc" in luminile rampei "construita" de Dorel Crisan , geniul Transilvaniei !
Cu putin timp in urma insa , Marian Sima imi da "lovitura de gratie" , pare a incununa glumele ( erau glume ??? ) lui Gica , "amenintandu-ma" cu o prima familie de albine .
Cum de fel cred cu tarie ca ...... destinul nu ti-l faci , ci ca te gaseste el pe tine , ....... nu am puterea de-a ma eschiva si sunt deja in fibrilatii maxime , emotii ca la prima intalnire , gandindu-ma cum sa pot face sa ma ocup cat pot de bine de familia ce-am s-o primesc in primavara !!! De-acolo-n colo ...... ce-o vrea Dumnezeu !
.....................................................
Bai , problema-i alta !!! Ce fac io cu pescuitu' ??? Le car p-astea dupa mine-n Delta ?