mary77 scrie:nu inteleg de ce mari apicultori nu discuta sau incearca sa isi inbunatateasca baza melifera ,un exemplu cei din asociati sau alte organizati ,dute la primaria locala si da o ideie, ca in locul din spatiul verde cand planteaza pomi sa puna ceva arbusti meliferi ,nu castani,frasini si mai stiu eu ce, ganditiva sa planteze salcami ,tei sau salci ,ar fi ceva nu? Poate raspunde cineva ?
In primul rand pentru ca lucrul asta nu se discuta ci
se face. E simplu sa ne punem intrebarea de ce nu face altcineva. De ce sa faca "cei din asociatii sau alte organizatii"? Tu cate drumuri ai facut la primarie? De cate ori te-a dat afara primarul sau portarul dupa ce l-ai inebunit cu subiectul asta, si tu ai intrat din nou si din nou pana a cedat?

Eu personal nu am vazut necesare aceste "vizite" ci am purces la plantare. In ultimii doi ani in zona mea sunt in plus cateva zeci de (diversi)pomi fructiferi, cca 100 de aluni de padure, 100 de corni, cateva zeci de salcii, ceva puieti de salcam, trifoi alb si gazon japonez(amestec florar divers), facelia insamantate pe fiecare petec de teren pe care l-am avut la dispozitie... In plus mai am ceva seminte de diverse "buruieni" cu potential apicol care asteapta frumos mustul zapezii pentru a fi imprastiate pe terenurile din jur, in incercarea de a "contamina" zona respectiva...
Pentru toate astea nu am simtit macar nevoia de a vizita primarul, asociatiile, arganizatiile, etc. Am avut nevoie, pentru majoritatea din astea, doar de o cazma si ceva efort muscular. Pentru restul gasesti un plug, un disc, o semanatoare...
Stiu ca poate fi doar o picatura intr-un pahar cu apa, doar ca nu ma voi opri la o singura picatura...
Deci... pana la primar, iti imprumut o cazma?