Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum,cand...stabilim prolificacitatea matcii

Mesajde janese » 07 Oct 2012, 14:49

orice pas spre a obtine un material care sa copieze insusiri ale parintilor este o selectie,,,acum...depinde cat de scrupulos este doritorul!
toti bat moneda pe selectie si cer cate in luna si in stele de la saraca matca...ori mai sunt o mie de pasi pana la a obtine familii productive si puternice...dupa ce ai facut cei 999 de pasi...atunci poti cere selectia de care vorbim!...ai facut cei 999 de pasi????sau vrei sa ascunzi multe altele nefacute aruncand pe selectie??? :P
janese

Mesajde Ruben » 07 Oct 2012, 16:07

a_costy scrie:
ANITEI scrie:Nu intrasem pe topicul asta , dar azi mi-am propus sa aflu cum e cu prolificitatea dar nu am inteles din ultimele doua pagini. Incerc mai tarziu! :lol:

Eu nu cred ca cineva in Romania face selectie, in adevaratul sens al cuvantului, ca mai apoi sa vanda matca cu 40, 50 RON.
Probabil sunt apiculturi care fac matci selectionate, desi nu vad in ce locatii izolate le-ar putea imperechea. Inseminare artificiala nu am auzit pe nimeni sa faca.

Nimeni in lume nu iti vinde la 20 euro matca imperecheata controlat. Nu mai vorbim de 10 euro.

Ce iti vinde orice crescator de matci, sunt regine de productie imperecheate acasa. Reginele acestea de productie sunt obtinute din regine-mama(imperecheate controlat, verificate si ras-verificate). Asta se poate face si la noi :idea: Bineinteles, ca in timp, pe masura ce "marea" de trantori din zonele respective primeste mai multa calitate.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 07 Oct 2012, 16:40

Uite o rama de la o matca de anul trecut care nu a primit deloc stimulare si care nu a fost vizitata mai des de o luna :idea:
Fişiere ataşate
DSC09173.JPG
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 07 Oct 2012, 17:05

Discutia despre cat puiet ai la ora asta e irelevanta:

Uite o regina pe care nu ma grabesc sa o schimb, cu toate ca are 2 ani:
Fişiere ataşate
DSC09177.JPG
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 07 Oct 2012, 17:07

Asta conteaza:
Fişiere ataşate
DSC09175.JPG
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 07 Oct 2012, 17:09

A fost recordistul la polen. Regina: carnica selectionata de la un domn din Oltenia(pe care il salut).

A incetat ouatul, dar si-a facut treaba in sezon exemplar.
Ultima oară modificat de Ruben pe 07 Oct 2012, 17:13, modificat 1 dată în total.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 07 Oct 2012, 17:12

marian sima scrie:Ruben puietul acela e prea pestrit,sa nu fie consangvinizare. :)

:lol: :lol: :lol: Da la puietul tau nu te uiti :?:

De ce compari o regina trecuta in anul 2 cu una tanara, in octombrie?

Ti-am zis ca nu a vazut sirop nici in primavara, nici in toamna....

Asta, cosangvinizata, a facut asa ceva:
Fişiere ataşate
DSC09174.JPG
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 07 Oct 2012, 17:17

Nu am cu ce face face o fotografie mai buna sa vezi frumusetea de consangvinizata, si nu am fost pe faza sa iti fotografiez rame pline din sezon.

Oua frate,zici ca are tun la fund. :lol:
Fişiere ataşate
DSC09165.JPG
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 07 Oct 2012, 17:28

Mariane, crede-ma, cosangvinizatele astea, pe Layens cel putin, iti lasa cateva celule goale pe colturile de sus ale ramei.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde alt stupar » 07 Oct 2012, 18:59

al naibii prolificitate de inceput de octombrie...
m-am pricopsit de pe undeva cu o corcitura intre Bukfast si trantori de zboara lene pe vazduhul patriei.
in afara ca pot deschide lada la orice ora fara sa aprind tigara sau afumatorul ma intreb ce are in comun cu ma-sa :D
Inghite la siroape ceva de speriat, pana acum am bagat in el pe putin 15 litri si tot nu are suficient, in conditiile in care puietul continua sa ocupe 4 rame de zici ca vine primavara...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde balu » 07 Oct 2012, 19:58

EU TRBUIE SA IAU la bataie toate matcile, ca nu mai au puiet de mult prin rame, desi le-am stimulat pe unele din, ele dar degeaba. 2 matci imp. la inceput de septembrie mai o moneda de puiet, mergem inainte si cu estea mai lenese
balu

Mesajde Ruben » 07 Oct 2012, 20:17

@marian sima:

Mai innebunit.

Hai sa le luam pe rand.

1. Fotografia e facuta azi. Albinele au fugit ca le-am suflat nitel ca sa iti arat puietul. Pricepusi? :) M-am enervat pe tine si m-am dus la un unul de acasa si -am facut poza.

2.Daca face baieti om vedea. Anul asta a facut multe fete. Foarte multe.

3. Nu stiu de ce la tine 12 Layens+12 Layens nu fac mai mult de 20. Treaba ta, tu sti. ;)

4.Matca imperecheata artificial. Unde am vorbit eu de "imperechere artificiala :?: " :D

Ai tu ce ai cu fotografiile, si cu laudatul. Stai sa vina primavara, ca iti arat poze cate vrei cu rame pline cu puiet.

Ciao!
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 07 Oct 2012, 20:30

alt stupar scrie:al naibii prolificitate de inceput de octombrie...
m-am pricopsit de pe undeva cu o corcitura intre Bukfast si trantori de zboara lene pe vazduhul patriei.
in afara ca pot deschide lada la orice ora fara sa aprind tigara sau afumatorul ma intreb ce are in comun cu ma-sa :D
Inghite la siroape ceva de speriat, pana acum am bagat in el pe putin 15 litri si tot nu are suficient, in conditiile in care puietul continua sa ocupe 4 rame de zici ca vine primavara...

:lol: :lol: :lol: Apai, no...baga-i lu Marian poze, sa vada. Ca de corcitura mea nu-i place ca nu se oua compact :lol:
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 08 Oct 2012, 11:11

marian sima scrie:
Cit despre matca buleinfast ce folos sa ai o populatie care papa mult?

:lol: Ce nume i-ai gasit. :lol: :lol:

Mai, matcile astea buleifast isi arata valoarea odata cu cresterea numarului de stup si scaderea timpului acordat fiecarei familii in parte.

Uite, de exemplu, Carnica are nevoie de stimulare in perioadele de lipsa. Asta, precum vezi( si o vazut si mai bine la matci tinere Adrian) nu prea stiu "ho!". De aia, in a doua parte a lui septembrie le blochezi cu sirop :idea: Le dai, tata....sa aiba. Le pui odata 20 de kile in cap.

Acu, io iti zic ceva: 30 de kile de sirop nu o sa le pape. DAR, 30*3 lei= 90. Nu-i un capat de tara. 5 kile de miere iti aduc ele in plus ca sa iti merite diferenta. Zic 5 kile...asa didactic. Incearca-le si ai sa vezi. ;)
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde peterneamt » 12 Oct 2012, 18:38

Ruben scrie:A fost recordistul la polen. Regina: carnica selectionata de la un domn din Oltenia(pe care il salut).

A incetat ouatul, dar si-a facut treaba in sezon exemplar.

Carnica Dumneavoastra este o Italianca superba, care are un alt prag de dezvoltare si ca atare trebuie sa ai mare grije cu mierea de iernare deoarece intrerupe ponta mai tirziu si deci consuma mierea din cuib ( asta daca fotografia este cu matca de la acel Domn din Oltenia ). ;)
peterneamt

Mesajde janese » 12 Oct 2012, 19:46

care origine italiana ma???
ca asta nu a vazut italia...nici ea SI NICI STRA-STRABUNICII EI!!!
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR