Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Apicultor incepator doresc cat mai multe sfaturi!

Mesajde clabescu.marius » 02 Aug 2011, 22:43

Buna seara,

Ma numesc Clabescu Marius Vlad si imi doresc sa invat tainele apiculturii sa spun asa.Am cumparat un roi pe 5 rame de la un apicultor mai in varsta,matca tanara o rama cu miere si 4 cu ceva puiet capacit din cate vad eu....si din spusele domnului cu care am fost sa il iau.Rugamintea mea este sa imi mai dati niste sfaturi despre pasii care trebuiesc facuti,tin sa precizez ca roiul il am de 3 zile si mi sa spus sa il stimulez cu sirop facut din ceai de plante cu zahar,pana acum vad ca este bine am gasit hranitorul la fiecare verificare gol.Reteta a fost de 800 gr ceai si 250 gr zahar fiert 15 minute.Momentan le-am cazat intr-un stup orizontal ceva mai vechi cu diafragma totala la jumatate asa am inteles ca se numeste dar pe care am resusit sa il aduc pe linia de plutire.Am luat si un curs uploadat de colegul "adriann" pe care o sa il citesc din scoarta in scoarta in speranta ca nu voi fi "bezmetic"la final. :shock: am sa uploadez maine si niste poze in speranta ca cei care vor imi pot spune pareri si imi pot da sfaturi care sa ma indrume in continuare.Va multumesc si va urez o seara placuta!
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Re: Apicultor incepator doresc cat mai multe sfaturi!

Mesajde proapis13 » 03 Aug 2011, 08:44

Intai pune mana pe Manualul Apicultorului shi citeshte-l din scoartza-n-scoartza
dupa care acolo unde nu intzelegi pui intrebari la care oricum cu putzina
indemanare potzi gasi raspunsurile cautate aici sau pe forumul vechi
Daca inverteshti cum trebuie zaharul sa nu-ti faci griji ca se v-a acri sau ca
o sa provoci vre-un furtishag shi nu uita protofilul.Spor la citit
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 03 Aug 2011, 09:08

Cauta reteta de sirop invertit a lui Gica ca trebuie sa pui si sare de lamaie 1g/KG zahar.
jenica67

Mesajde gica » 03 Aug 2011, 09:20

clabescu.marius scrie:Reteta a fost de 800 gr ceai si 250 gr zahar fiert 15 minute.

Mai omule,ai facut braga nu sirop.
Siropul se face 1 kg zahar/1 litru de apa in care pui putin ceai.
Insista.
gica

Mesajde liviu1965 » 03 Aug 2011, 10:37

Ceaiul, din ce ai prin casa...... menta, tei, sunatoare,galbenele....
Si poti folosi si Startovit
liviu1965

Mesajde clabescu.marius » 03 Aug 2011, 12:08

Va multumesc mult de tot,am sa fac cum spuneti si sper sa fie bine.O sa mai stresez cu intrebari din cand in cand...sper sa nu supar pe nimeni.O zi buna va doresc si cu cat mai multe sfaturi cu atat mai bine.
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
clabescu.marius

Mesajde clabescu.marius » 03 Aug 2011, 12:19

Am facut asa la sfatul unui apicultor care are albine de un an si un pic...nu am stiut ca trebuie alt mod de preparare :D .Multumesc!
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
clabescu.marius

Mesajde liviu1965 » 03 Aug 2011, 12:24

Nimeni nu se naste invatat...... Important e sa vrei sa inveti.
liviu1965

Mesajde clabescu.marius » 03 Aug 2011, 12:28

liviu1965 scrie:Nimeni nu se naste invatat...... Important e sa vrei sa inveti.

Da imi voi da silinta banuiesc ca nu trebuie sa construiesti rachete....ci doar sa cresti niste fiinte dragi.
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
clabescu.marius

Mesajde Yojen » 03 Aug 2011, 12:46

Numai minciun spun colegii astia ai mei pe forum, eu iti zic alta minciuna, citeste cateva carti apicultura, dute la omu de unde ai cumparat albinele daca e aproape de tine daca nu la altu si tinete de capu lui pana inveti apicultura de baza, NIMENI nu iti zice secretul apiculturii, restul inveti pe parcurs, cand dai de belele. Belele sigur o sa fie, mai ales cum esti la inceput nu ai sa stii sa remediezi problemele imediat ce apar, sa vezi atunci distractie.
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde clabescu.marius » 03 Aug 2011, 12:58

Yojen scrie:Numai minciun spun colegii astia ai mei pe forum, eu iti zic alta minciuna, citeste cateva carti apicultura, dute la omu de unde ai cumparat albinele daca e aproape de tine daca nu la altu si tinete de capu lui pana inveti apicultura de baza, NIMENI nu iti zice secretul apiculturii, restul inveti pe parcurs, cand dai de belele. Belele sigur o sa fie, mai ales cum esti la inceput nu ai sa stii sa remediezi problemele imediat ce apar, sa vezi atunci distractie.

Da banuiesc ca va fi foarte distractiv sa vezi ca tremuri langa ele si nu stii ce sa faci.Sper sa fie bine totusi,omul e la care le-am luat este foarte mult plecat..stupii nu ii tine acasa pentru ca are in jur de 170 de familii,am inteles ca undeva pe langa Manastirea Ciolanu la granita dintre Buzau si Prahova are o zona care zice el este foarte buna de pastoral.Acum va zic si eu voua ca poate va intereseaza. :D . a zis ca la salcam a scos si 5kg pe zi de miere acum nu stiu cat este de adevarat,poate cine cunoaste isi poate da cu parerea.
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
clabescu.marius

Mesajde liviu1965 » 03 Aug 2011, 14:03

Vorba lui Yojen......

Citeste forumul vechi, sunt multe,multe informatii utile.
Pune in practica ce ai invatat de acolo
Important, citeste lucrarile care trebuiesc facute in fiecare luna si pregateste-te din timp. Nu ajungi in luna august si nu stii ce ai de facut. .... Stai putin, un link: http://stuparitul.com/

Nu te gandi ce trebuie sa faci vara viitoare, gandeste punctual, acum, in august ....ca sunt multe de facut.
Mai intervine si vremea, chiar daca esti in luna respectiva observi ca albina este decalata cu +- o luna....
Ai probleme , pune o intrebare. Dar sa fie punctuala, pe cat posibil.Atunci primesti raspunsul cu maxima de acuratete.
Ca rezerva , ai nevoie de un prieten care are un telefon.... si nu se supara ca-l suni la o anumita ora ca sa primesti un sfat de la el.

Exemplu: Eu era sa pierd o familie , si cum: la ora 10 il desfac si vad 20-30botci.....dar era plin de albina.Plin,plin si o bazaiala......Intru pe forum si pun intrebarea..... si nimic....... mai astept 10min.....tot nimic.Pun mana pe telefon si sun la un tip care o data mi-a spus ca daca vreodata am nevoie......si am rezolvat rapid problema . Ce roi frumos am acum.....

Toate bune,
liviu1965

Mesajde clabescu.marius » 03 Aug 2011, 14:59

liviu1965 scrie:Vorba lui Yojen......

Citeste forumul vechi, sunt multe,multe informatii utile.
Pune in practica ce ai invatat de acolo
Important, citeste lucrarile care trebuiesc facute in fiecare luna si pregateste-te din timp. Nu ajungi in luna august si nu stii ce ai de facut. .... Stai putin, un link: http://stuparitul.com/

Nu te gandi ce trebuie sa faci vara viitoare, gandeste punctual, acum, in august ....ca sunt multe de facut.
Mai intervine si vremea, chiar daca esti in luna respectiva observi ca albina este decalata cu +- o luna....
Ai probleme , pune o intrebare. Dar sa fie punctuala, pe cat posibil.Atunci primesti raspunsul cu maxima de acuratete.
Ca rezerva , ai nevoie de un prieten care are un telefon.... si nu se supara ca-l suni la o anumita ora ca sa primesti un sfat de la el.

Exemplu: Eu era sa pierd o familie , si cum: la ora 10 il desfac si vad 20-30botci.....dar era plin de albina.Plin,plin si o bazaiala......Intru pe forum si pun intrebarea..... si nimic....... mai astept 10min.....tot nimic.Pun mana pe telefon si sun la un tip care o data mi-a spus ca daca vreodata am nevoie......si am rezolvat rapid problema . Ce roi frumos am acum.....

Toate bune,

Multumesc frumos liviu1965 si sper sa ma descurc,imi doresc asta.
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
clabescu.marius

Mesajde Adi Hodis » 03 Aug 2011, 15:54

liviu1965 scrie:...

Toate bune,

Si daca prietenul acela, nu avea semnal la tel. ... alte 10 si alte 10 min. de asteptare ... ?. :roll:
No´ lasa ca n-o fost ashe mare baiu ... mai mare sparietura numa´si nici asta nu era daca ai fi citit si matale ...
Vezi, asta-i baiu cu " a sti ... a nu sti " intri in pancica si ... asteptari cu nerabdari ... :lol:
PS
Nu putem acuza pe nimeni ca nu a raspuns prompt ... e sezon, e mult de munca ... si eu bat la clape :shock: :oops: ... am plecat.
Spor la treaba ... nu-mi ureaza nimeni ??? :roll:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde liviu1965 » 03 Aug 2011, 17:23

Iti urez eu

Uite , vezi, au trecut mai mult de 10min

Spor,
liviu1965

Mesajde clabescu.marius » 04 Aug 2011, 21:50

http://www.apinatura.ro/magazin/?2,stup ... lei-cu-cat as vrea sa achizitionez niste lazi asa si as avea nevoie de niste pareri.....in primul rand daca cineva a cumparat de aici si cum sunt lucrate, ptr ca am inteles ca este foarte important ca lemnul sa fie foarte bine uscat.Am cumparat de aici costumul si afumatoarea iar mai nou si Varachet Forte ca nu am gasit la mine in zona la nici un magazin si trebuie sa fac tratamentul,acum astept sa soseasca prin curier.Astept pareri...Multumesc!
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
clabescu.marius

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR