Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cu astia ce ma fac ?

Mesajde paul » 13 Oct 2012, 12:48

@danipowsoft - le fac si salteluta ...
@panshe 85 -absolut corect si principial d.p.v. apicol este cum spui tu !!!Tot timpul a trebuit sa lupt cu mine insumi . Sunt un etern sentimental si oricat as incerca ... tot latura sentimentala are castig de cauza ... :( Despre regine , vorbim in sezon ! Bineinteles ca platesc excursia reginelor si fac si o cinste !!!
@ruben -stiu ca nu-i normal puiet la ora asta , dar , daca Domnul a dat , fie numele Domnului binecuvantat !!!...
Am eu grija sa scutur albinele cand sunt putine grade C afara si stiu de la meteo ca urmeaza temperaturi scazute . Ideea este sa intre in ghem si sa nu aiba zbor macar 2-3 zile . Apoi , sigur nu mai dezerteaza !
@jenica - am sa te ascult !!! Iau un orizontal , ii mai fac 2 urdinisuri si le iernez la comun ! Ai perfecta dreptate !
@ mircea 63 - tu ... starnesti "pasiuni" ! Ti-am zis vreodata ca ... imi esti drag ??? Mircea ... GANDIM LA FEL !!!
@un OM-ule - cred ca pot sa apreciez corect o minima cantitate de albina necesara pentru a putea trece iarna ! As regreta profund ... sa ai dreptate ! Conteaza pe faptul ca am sa spun ADEVARUL indiferent ce s-ar intampla ! Multumesc pentru ... tragerea de atentie !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde aliuta2000 » 13 Oct 2012, 15:05

Bafta si sa sti ca ai caracter mare .
Indiferent de rezultat , este o experienta grozava din care nu ai decat de invatat indiferent de rezultatul final .
daca consideri matcile valoroase le pasterzi ca si nuclee , dar daca le scoti in primavara cu ajutor de la ceilalti le faci familii peste an .
Bafta si sa nu renunti la provocare .
A.D.
aliuta2000

Mesajde paul » 13 Oct 2012, 15:17

Aliuta , multumesc frumos !!!
Nu cred ca-i vorba de caracter ci de o slabiciune . Oricat mi-ar fi placut sa fiu un pragmatic ... nu am reusit ! Sincer , am apreciat la ... unitatile biologice respective , dorinta si lupta pentru supravietuire ! Nu-ti poti imagina ce mult ma impresioneaza faptul ca fiind o manuta de albine , mai vin vreo cateva ... sa ma intepe ... :oops:
Indiferent cat de valoroase sau nu ,sunt reginele , mergem inainte ! Spre ... primavara !!! In formula completa !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde vslsilviu » 13 Oct 2012, 16:18

Cred ca cel mai rau o sa iti para daca nu incerci ceva. Sunt sigur ca toti cei care indragesc mai intai musca si apoi mierea ar incerca.

Iti urez noroc cu ei si sa avem parte de o iarna blanda!
vslsilviu

Mesajde Ruben » 13 Oct 2012, 16:19

paul scrie: Ideea este sa intre in ghem si sa nu aiba zbor macar 2-3 zile . Apoi , sigur nu mai dezerteaza !

:lol: Nu merge. Poate te alegi cu mai multe albine si regine ucise in final decat cele salvate :idea:
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde paul » 13 Oct 2012, 16:29

Ruben scrie:
:lol: Nu merge. Poate te alegi cu mai multe albine si regine ucise in final decat cele salvate :idea:

Razi tu razi ... Harap Alb , da' parca treaba-i cu cine rade la urma ...
Ce parere ai de urmatoarea combinatie ... Aproximativ o rama cu albina si regina aferenta . O familie pe 6 rame full de albina ... bezmeticita . Oua albinele intr-o prostie ... Oare daca as unifica bezmeticul cu rama aia cu albina care are regina as risca ... regina ???
paul

Mesajde Ruben » 13 Oct 2012, 16:36

paul scrie:
Ruben scrie:

Razi tu razi ... Harap Alb , da' parca treaba-i cu cine rade la urma ...
Ce parere ai de urmatoarea combinatie ... Aproximativ o rama cu albina si regina aferenta . O familie pe 6 rame full de albina ... bezmeticita . Oua albinele intr-o prostie ... Oare daca as unifica bezmeticul cu rama aia cu albina care are regina as risca ... regina ???

:shock: :shock: :shock:

Doamne fereste.

Ia tu frumusel familia bezmeticita, du-te la o anumita distanta de stupina, si scutur-o jos pe iarba(sa fie afara cald, sa zboare). Celor care raman in iarba/sau pe aproape nu le purta de grija. Sunt cele bezmeticite.

Daca unesti cum vrei tu, o sa iti omoare regina.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 13 Oct 2012, 16:39

paul scrie:Razi tu razi ... Harap Alb , da' parca treaba-i cu cine rade la urma ...

Mai, albinele alea pe care le unifici tu acum vor pleaca la primul zbor inapoi in stupul lor de origine.

Lasa-te de prostii :!: :!: :!:

Plus ca intre timp iti vor kilari regina si manuta aia de albine pe care o ai in stupul gazda :idea:
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde paul » 13 Oct 2012, 17:05

Ruben scrie:
Lasa-te de prostii :!: :!: :!:

nttttzzz ....
Daca ma las de "combinatii" , asa le spun eu la ... prostii , inseamna ca nu-s eu !
Hai sa-ti povestesc ... Vezi ca in topicul "o fi bine , o fi rau" , spuneam ceva despre o mana de albine care s-a pricopsit cu o regina de ... niciunde ! Aproximativ aceleasi discutii ca in topicul asta ... La stupii pe care inca ii mai am la padure ajungeam cam pe inserat . Stiam ca in doi nu am regina , le-am dat rama cu oua , au facut botci si am tot asteptat sa se imperecheze reginele . Tot asa pe inserat observ la unul din cei doi larve si puiet capacit . Am aruncat cu basca-n sus ...
Ma duc saptamana trecuta , mai pe lumina si ... am dat cu basca de pamant . Familia bezmeticita ! L-am adus acasa si ... ce sa fac cu el ? Bineinteles ca ... o prostie , cum ii zici tu ! Am deschis amaratul , si am scuturat toate ramele cu albina bezmetica ! Nu am umblat in el ...5 zile ! Cand l-am deschis ... 5 intervale bine populate si regina care trona ... maiestuos !!!
Concluzie .... ori am mancat eu o cantitate considerabila prunc fiind , ori adevarurile astea apicole nu-s tocmai ... coser !!!
paul

Mesajde Ruben » 13 Oct 2012, 17:09

;) Incurcate caile Domnului.

Tie iti plac cartile. Fa rost de undeva de "Albinele si noi."-C. Antonescu. Pune ochii pe ea bine. :D
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde paul » 13 Oct 2012, 17:19

Ruben scrie:;) Incurcate caile Domnului.

Eu zic altfel si-i mai corect ... la barza chioara Dumnezeu ii face cuib !!!
Eu fiind ... barza chioara !
paul

Mesajde Ruben » 13 Oct 2012, 17:26

:)
paul scrie:
Ruben scrie:;) Incurcate caile Domnului.

Eu zic altfel si-i mai corect ... la barza chioara Dumnezeu ii face cuib !!!
Eu fiind ... barza chioara !
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde paul » 13 Oct 2012, 17:32

Acu' ce sa zic ... vreo trei bezmetici am desfiintat si eu prin ... metoda clasica . Scuturat departe si ... Dumnezeu cu mila ! Si acum imi pare rau .
Apropos , Ioan Puiu i-a dat o regina unui bezmetic si ... a fost acceptata ! Nu a vrut sa discute despre asta pe forum din cauza de ... "incurcate sunt caile Domnului" !
paul

Mesajde mary77 » 13 Oct 2012, 18:55

Se poate ca un stup bezmetic slab populat si pe sfarsitul sezonului dar cu o unificare a mirosului si o matca in cusca sa accepte o matca, si un bezmetic. Acum 2 saptamani am unificat un roi cu o familie care numi placea matca ,de mila sa nu o omor am dato unui vecin care avea un bezmetic , am aranjat cum stiam eu bezmeticul si matca a fost acceptata spre uimirea vecinului,necrezand ca ouale sunt de la matca nu de la bezmetice a asteptat capacirea ,ereau celule de lucratoare.
mary77

Mesajde balu » 14 Oct 2012, 11:45

La bezmetici lasati fara rame vo 2 zile am dat si eu matci imperecheate in cusca, ok
balu

Mesajde cavaleriu » 18 Oct 2012, 21:44

sall. paule asta iarna am facut si io un experiment k al tau peste 2 corpuri mer. 8ram pline cu albine
am pus o folie iar peste ink 2 corp mer.si 2 rame ful cu miere 1/1 peste care am aruncat un mini roi adik cca. 200 de albine
in feb. am gasit o matca moarta cind am tras albinele moarte de sub rame ce zici mia prins bine au ba/
io zic k da si sint sigur ca treceau si iarna toata beneficiind de caldura degajata de familia de la parter.

sa ti mai zic una luna la inceputul lunii pregateam fam. pentru iarna cin colo ce vaz un roi peste stupina
in jur de 200 albine cu reg. sau oprit pe stupul din marginea rindului si au migrat spre fund sa vezi omor prin
plasa pina mam dus de iam sucit gitu la reg. nu sau linistit
de aici un posibil raspuns la norocul tu sa auzim de bine sant cu ochii pe voi ;) ;)

amu problema ramine la mine DE UNDE A APARUT BAGABOANTA AIA CU O MINADE ALBINE DUPA IA???? :roll: :roll:
cavaleriu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE