Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde ANITEI » 24 Sep 2012, 16:26

Daca masina are 3500 cu B nu poti trege nimic , eu am avut un iveco de 3500 care putea trege in acte 2000 kg de remorca , eu nu aveam dreptul , asta e altceva. Un prieten a primit curand o amenda de 1500 de euro in Germania pt ca tracta remorca cu un transit de 3500 si el avea doar B , masina avea voie doar ca el nu avea categorie.
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde Tudor20 » 25 Sep 2012, 08:47

Ne poate spune cineva scolile de soferi care scolarizeaza pentru categoria "E" mic, adica pentru remorca dupa autoturism? La mine in zona nu gasesc pe nimeni care sa aibe un astfel de atestat, ca scoala, ma refer!
Tudor20

Mesajde Cristian IONITA » 25 Sep 2012, 08:55

care-i zona?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Tudor20 » 25 Sep 2012, 17:47

Specificam zona singur dar nu avea importanta pentru ca in Neamt, de unde sunt, nu are nici o scoala atestat pentru "E-ul" mic. Ba chiar mi s-a spus ca doar la Bucuresti asi avea posibilitatea obtinerii acestei categorii.Banuiesc, ca nu sunt in tara multe scoli de soferi cu atesta pt "E", daca cineva ma poate indruma in aceasta prob. , ii voi ramane recunoscator!
Tudor20

Mesajde Cristian IONITA » 25 Sep 2012, 19:07

Cristian IONITA

Mesajde kamy » 25 Sep 2012, 20:16

domnilor scrie in talon cat poti tracta mai nou pe-afara esti sanctionat chiar daca agheti remorca goala cu mtma mai mare decat in talon mai devreme ori mai tarziu or folosi si ramanii sursa de amenzi respectiva.
in ce priveste tidula de conducere lucrurile stau oleaca altfel:
ansamblu masina+remorca cu mtma 3,5 b+e: de la 3501 kg c sau daca e ansamblu c+e:masina pana-n 3,5 merge cu b,daca aveti peste si va ia militia cu cantaru risc de dosar!
kamy

Mesajde horia_ch » 26 Sep 2012, 12:35

Tudor20 scrie:Specificam zona singur dar nu avea importanta pentru ca in Neamt, de unde sunt, nu are nici o scoala atestat pentru "E-ul" mic. Ba chiar mi s-a spus ca doar la Bucuresti asi avea posibilitatea obtinerii acestei categorii.Banuiesc, ca nu sunt in tara multe scoli de soferi cu atesta pt "E", daca cineva ma poate indruma in aceasta prob. , ii voi ramane recunoscator!

De ce doar BE şi nu CE? Odata cu CE primeşti automat şi BE. Şi ai libertate, nu mai eşti îngrădit de mase.
Nu e chiar aşa mare lucru obţinerea CE.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Cristian IONITA » 26 Sep 2012, 12:47

pai motive ar fi:
1. e mai scump - daca ai deja B-ul ptr BE taxa de scolarizare este de 800 Lei, fata de CE care e 2.200 lei (sau 650 lei daca ai deja C-ul). In plus pentru C (inclusiv CE) mai trebuie si atestat (aici e de discutat strict pentru transporturile apicole dar nea Garcea cam are pretentii) .... care mai costa si ala, si inca in plus .... avizul medical pentru C e mai complex si se face doar in anumite centre .... asta se traduce in mai scump si mai exista si pericoplul sa afli ca esti inapt (eu deabia deabia am trecut la orl-ista .... nu musai ca as fi surd .... dar nu-i dadea doamnei in aparate .... asta pana nu m-am simtit si eu cu-n 50 de lei acolo).
2. dureaza mai mult ..... minim 3 luni parca sau asa era in 2007, pe cand la BE rezolvi in cateva saptamani.

Cu toate acestea si eu zic ca merita ca daca tot faci sa faci ptr CE .... nu stii ce rezerva viitorul .... si e bine sa fii cat mai independent.
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 12 Oct 2012, 15:01

Am inteles ca pana la 1 ianuarie 2013 nu se mai plateste nici o taxa suplimentara pentru masinile aduse din alte tari UE. Deci pana la 1 ianuarie trebuie sa ne luam masina pt apicultura :lol:
jonny_it

Mesajde lucky5strike » 14 Oct 2012, 13:25

Si in 2008 au dat niste facilitati semnificative, contextul era similar, si uite ca nu si-au schimbat naravul.

Eu ma intreb care ar fi dedesubtul trebusoarei, avand in vedere ca o scutire de taxe insemna mai mereu ca faci lucruri pe placul taxatorului.

:?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Jean Valjean » 14 Oct 2012, 14:55

Si daca te trezesti anul urmator ca se reintroduce taxa aia suplimentara si se aplica retroactiv?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde jonny_it » 14 Oct 2012, 17:00

Jean Valjean scrie:Si daca te trezesti anul urmator ca se reintroduce taxa aia suplimentara si se aplica retroactiv?

Pentru asta exista avocatii. :lol:
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 14 Oct 2012, 17:38

jonny_it scrie:Am inteles ca pana la 1 ianuarie 2013 nu se mai plateste nici o taxa suplimentara pentru masinile aduse din alte tari UE. Deci pana la 1 ianuarie trebuie sa ne luam masina pt apicultura :lol:

de unde mai precis ai inteles asta? e ceva oficial (publicat MOf, etc) sau deocamdata doar un zvon?
Cristian IONITA

Mesajde lucky5strike » 15 Oct 2012, 00:39

E ceva mai multisor de zvon - http://www.capital.ro/detalii-articole/ ... 72701.html

In josul paginii e si textul de lege.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Cristian IONITA » 15 Oct 2012, 00:47

cred ca e o confuzie .... nu e vorba de suspendarea aplicarii taxei pentru auto aduse acum din UE ... ci pentru cea a aplicarii taxei pentru auto inscrise pana in 2007 si pentru care nu a fost aplicata taxa.
Cristian IONITA

Mesajde lucky5strike » 15 Oct 2012, 01:06

Exclus sa o scoata.
Asta toamna era mare fierbere cu reinmatricularile masinilor intrate in tara inainte de 2007. Destui au ramas pe dinafara.
Eu tot ma intreb incotro bat dumnealor guvernantii...
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE