Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

MUSTARUL

Mesajde soricul » 15 Oct 2012, 14:48

La mine in zona(Jamu Mare, jud. Timis) s-a plantat o parcela destul de mare de mustar, am inteles ca este folosita ca si ingrasamant.Va rog, daca poate sa-mi spruna cineva ce potential melifer are, daca are. Multumesc anticipat.
soricul

Re: MUSTARUL

Mesajde Dila Daniel » 15 Oct 2012, 18:14

stiu(din citit) de mustarul alb(galben de fapt) ca are undeva la 40kg/ha
Si tot din citit(la inceputuri),apoi confirmat in practica,ca mustarul alb,este melifer si este foarte bun pentru polen.
... extras miere de mustar,nu am facut niciodata.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde soricul » 15 Oct 2012, 21:34

Multumesc. E de urmarit.
soricul

Mesajde peterneamt » 15 Oct 2012, 21:34

Este alt soi de mustar ( nici alb nici negru ) folosit in vest pentru fixarea azotului si ca antinematod ( ca si facelia de altfel ) si da putin nectar, dar daca apuca sa infloreasca si nu este inglobat in sol, polenul este aur pentru albinele ecluzionate mai tirziu. ;)
peterneamt

Mesajde un OM » 16 Oct 2012, 22:12

O singura data am avut in prejma cultura de mustar cu floarea galbena de ziceai ca-i rapita. Zburau albinele intr-o veselie, parca, parca ma gandeam de vreo extractie.Dar si rele...foc. Extractie ioc, da polen da.
un OM

Mesajde soricul » 16 Oct 2012, 23:19

Astazi am luat legatura cu inginerul care se ocupa de cultura de mustar si se pare ca este pentru ingrasamit.Nu este lasat sa ajunga la maturitate.rM-am bucurat cand am auzit cata rapita au semanat dar si aceasta tot sub breazda ajunge si tot inainte de maturitate. :x
soricul

Mesajde delorin I » 23 Oct 2012, 07:25

Nu ai capatat macar cateva seminte?...vorba aceea profesionale!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde balanciprian » 29 Oct 2013, 19:30

salutare oameni buni!pentru primavara 2014 in zona se vor planta 20 hectare cu mustar. adevarat cartea spune ca se obtin 40 kg la h insa ce presupune asta? cate familii ar trebui deplasate pentru a aduna o cantitate cat de cat? sau treaba asta cu 40 kg la h cum e calculata, si noi cum ne orientam daca putem obtine ceva miere marfa in conditiile prielnice de clima, puterea familiilor etc. va multumesc
balanciprian

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI