Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

modele de circular cu masa si abric folosite de dvs

Mesajde brianoo_bz » 10 Oct 2012, 08:50

vreau sa imi cumpar un circular cu masa un abric si pistol capse pneumatic as vrea ceva idei pareri de la cei care folosesc , ce firma modele etc
o sa le folosesc deocamdata la nivel de hoby poate in viitor intensiv
mentionez ca pistolul am sa il folosesc la un compresor fiac ab100/ 350mc http://www.fiac-compresoare.ro/pagina-d ... 350mc.html

pistolul ce capse sa foloseasca ca lungime si latime a capsei
brianoo_bz

Re: modele de circular cu masa si abric folosite de dvs

Mesajde Dila Daniel » 10 Oct 2012, 14:46

referitor la pistol.
Asa trebuie facut.Prima data stabilesti capsele de care ai nevoie,apoi alegi pistolul.
Cu cat capsele sunt mai mari...cu atat pistolul este ceva mai scump.
Personal folosesc un pistol capabil sa bata capse lungi de la 18 mm-pana la 4o mm cu o deschidere de 6,4 mm la interior si parca 8.5 mm la exterior..(tip92)
De folosit practic,folosesc capse de 18 mm(capsarea tablei pe capac,sau a altor materiale in lemn gros de 20mm.
Si de 35mm,la rame(si cele de 30mm sunt bune la rame)
Dar repet,pistolul l-am luat sa fie capabil sa bata capse mai mari,din considerentul ca daca "ei zic" ca bate de 40,
atunci sigur duce de 35 :)
Compresorul pentru el,poate fi din cel mai mic,si mai ieftin.Adica pana in 400 lei.Presiunea de lucru la pistoale in general este de 5-8 bari.
Un astfel de compresor (mic de 25)face fatza si la vopsit,dar este mic pentru scule pneumatice gen bormasina,flex,fiindaca acestea au nevoie de un debit mare de aer.
Pretzul unui pistol ca al meu(senco 92/40) sau similar,este undeva in jur de 1000 lei...in sus
Pana in prezent,nu am plangeri la adresa pistolului,si daca asi da timpul inapoi,tot pe el l-asi lua.
Intrati pe internet si cautati ce va interesaza.Veti gasi si capse si pistoale
Atat pot sa ajut cu informatii despre pistol.Sper sa va fie cu folos.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Cristian IONITA » 10 Oct 2012, 14:53

Dane - nu e prea greu ? .... stiu ca pistoalele astea sunt mai mari sau mai mici in functie de marimea maxima a capselor .... iar daca spui ca la rame (unde cred ca ai si numarul cel mai mare de capse per piesa) merg si capse de 30 de ce sa fac brandu mare si tare manuind un pistol capabil de mai mult? nu ai simptit ca ti-ar fi mai usore cu unul mai mic?

Ce parere aveti de pistolul de batut capse electric? .... daca il foloseste cineva? e suficient?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Dila Daniel » 10 Oct 2012, 15:01

Cristian,intradevar(am afirmat anterior)la rame merg si capse de 30,si probabil sunt pistoale mai usoare si mai ieftine,exclusiv pe aceste capse.
Eu insa am optat pentru unul mai mare,fiindca se poate folosii la multe alte treburi in apicultura(reparat de lazi)sau gospodarie.
Greutatea este neglijabila.Ramele le bat pe sablon,deci nu rama cu rama.Probabil asa(rama cu rama)ar fi incomod.Nu stiu.
Cert este faptul(scuze de repetare)ca nu asi lua altul,daca ar fi sa aleg acum.
Pistol electric am "testat"cateva inainte de al lua pe acesta pneumatic.Nu am fost multumit.Poate au aparut altele mai performante intre timp.Este bine de verificat.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Cristian IONITA » 10 Oct 2012, 15:13

oki .... multam phain DD
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde stefeug » 10 Oct 2012, 16:06

sunt pistoale pneumatice foarte bune care au preturi de 10 ori mai mic decat cel indicat. de exemplu, in urma cu vreo doua saptamani a fost la lidl o oferta cu o trusa cu pistol parkside cu 99 ron, iar cineva intreprinzator a cumparat mai multe si le revinde pe forumul de anunturi cu 200 bucata. trusa contine geanta, pistolul, ochelari de protectie, cateva mii de capse si cuie (nu mai stiu sigur cate), manual, ulei pentru pistol. Eu, in timp, am luat vreo 3 pistoale. primul, un Meckafer il folosesc si acum (si nu a costat mai mult de 125 ron), iar doua parkside, modele diferite, le am inca in cutie (pe viitor o sa am si a doua stupina, unde am sa mut un set de scule!). toate acestea bat cuie si capse tip u92 de maxim 40. cu pistolul pneumatic am incheiat vreo 35-40 de stupi folosind cuie si capse mai lungi, dar totusi pentru asta sunt mai bune holtzsuruburile. si acum mai folosesc capse pentru fixarea plasei pentru fundul AV.
nu-ti recomand electric. nu se compara cu unul pneumatic, care are mai multa forta. am folosit si electric, dar am renuntat!
vis-a-vis de circular, sa-ti iei unul cu panza vidia si cu masa care sa poata duce reglajele de ghidare / distantierele si la 30-32cm sau chiar si la 50cm, de ce nu?
eu am un einhell dar distantierele sunt pana la cca 20cm. am dat cca 600 ron pe el. acum am vazut si mai ieftine. panza vidia este buna si la polistiren extrudat, daca vrei sa pui pe podisor sau sa faci vreo roinita.
daca voi gasi un circular care sa aiba ghidaje la 30-32cm am sa-l iau, daca are un pret bun!
succes!
stefeug

Mesajde echo » 16 Oct 2012, 08:52

Depinde ce vreti... daca aveti in vedere o folosire strict hobby, mici reparatii prin curte, etc, etc o rezolvati mai simplu. Un fierastrau circular de mana montat sub o masa simpla cu tablie din lemn. Iesiti sub 300 ron.
Daca vreti un ceva mai.. ceva.. luati un circular de masa, sunt diverse modele, de la cel amintit de stefaneug pana la modele de la Bosch, Dewalt, Makita, undeva spre 4000 ron.
Daca aveti nevoie de ceva profesional... paleta este larga... vedeti la diversi importatori Bernardo, Proma, Holtzman, etc.

Daca nu vreti sa deschideti atelier de tamplarie si doar pentru uz propriu si eventual ceva la prieteni eu va recomand varianta de mijloc. Daca incepeti cu prima si va place sa lucrati cu lemnul sigur veti ajuge si la cea de a doua, dar circularul va ramane oricum...

In ceea ce priveste ghida de reglaj, e o mica confuzie. Aceea se foloseste DOAR la taierile longitudinale, la despicari. Ori nu cred ca veti taia longitudinal scandura mai lata de 350 mm ??? Daca vorbim de panouri de osb, pal, etc, acestea se vor taia cu alta metoda, folosind circularul de mana si o rigla de ghidaj. asta pentru ca daca tai pe masa e posibil ca la o deviere de 1-2 mm sa prinzi panza in panou si sare pe tine sau strici rulmentii arborelui.

Taierile transversale NU se fac cu rigla de ghidaj! Este una dintre cele mai mari greseli!! bucata taiata va sare in cap in 50-60% din cazuri. Poate e cea mai periculoasa greseala dupa cea de a avea maneci largi cand lucrezi cu circularul.
Taierile transversale se fac cu masa culisanta, sau cu manerul ala de ghidaj cu sina si intotdeauna rigla de ghidaj trebuie indepartata.
La fierastraiele de masa se poate face foarte usor o masa culisanta dintr-o placa de MDF, pentru taierile transversale, cu diferite imbunatatiri si cat de complex vrea fiecare. Cele profesionale au deja masa culisanta inclusa.

In privinta pistolului pneumatic (ca cel electric e scos din ecuatie clar) am si eu tot un SENCO si clar ca face toti banii la folosire mai puternica. Am si vre-o 3 din cele mici, diferenta o face calitatea fierului, calitatea executiei, mecanismul. Senco e fie pentru capse fie pentru cuie. Alea mici sunt combinate.
Ca si regula de baza la pistolul pneumatic, inainte de folosire sa ii puneti obligatoriu o picatura de ulei pe teava de admisie a aerului. E o operatiune obligatorie.
Cu cele electrice e mai greu pana dai cu ele peste gard.. apoi te linistesti... si tot pneumatic cumperi. Am folosit 3 electrice, din care unul Bosch adus din Germania. Bosch-ul ala nu se compara nici cu cel mai jegos pistol pneumatic... Mi l-au furat niste "colegi" muncitori.. acum nu stiu daca sa mai continui sa ii mai injur sau sa le urez "folosinta placuta" ..
Vorbind de Senco, mai am o bormasina cu acumulator de la ei, care bate la c*r Makita iar la Bosch nici nu se uita....
In general pretul reflecta calitatea produsului, ieftin si bun e doar utopie.... vise

Vizavi de Lidl, va spun ca nu au adaus comercial mai mic de 50%. Acum daca pistolul ala era 100 ron, din care un sfert e doar TVA-ul... cat de bun sa fie sa scoata adausul lui Liddl, metalul in sine, plasticul si ce mai avea in cutie, transport, vama, etc.... si sa mai ramana si pentru calitate ?? :roll:
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde stefeug » 16 Oct 2012, 11:15

Foarte utile detaliile cu circularul ...daca ar fi si niste poze care sa arate mai bine cum se lucreaza cu masa culisanta, taieri transversale, longitudinale, etc. ar fi foarte util. Eu am descoperit taierea polistirenului extrudat cu circularul.

vis-a-vis de pistoale pneumatice mai trebuie mentionat ca sunt situatii cand se opt bloca capsele si atunci e nevoie fie de un pistol cu un mecanism de eliberare rapida a capsei strambate, fie de capse mai de calitate, deoarece am constatat ca in functie de calitatea capselor, acestea se blocheaza mai mult sau mai putin. eu le folosesc predominant la rame, cate 6 capse pe rama.
stefeug

Mesajde sakala » 16 Oct 2012, 20:16

Eu vreau sa imi cumpar un circular dar pana acum nu mam hotarat am cautat pe internet si ce am gasit mai interesant pentru mine ca incepator un bosch pts 10 deorece are mai multe reglaje mai ales al panzei la inaltine care ma va ajuta sa fac falsurile la stupi .
Cei care au acest utilaj si il folosesc as vrea cateva detalii de fuctionare si calitate ,eu il voi folosi sa fac catva stupi pentru mine si rame biinteles
sakala

Mesajde brianoo_bz » 17 Oct 2012, 08:32

yo ma tot ma uit la ceva modele metabo
brianoo_bz

Mesajde Mishu05 » 17 Oct 2012, 21:19

Pentru zona de pret 20-25-30mil recomand : http://www.ebernardo.ro/-ferastraie-cu- ... 00-r-.html
Masa culisanta, blat de fonta, relativ usor..merita banii.
Mishu05

Mesajde ovidiu_78 » 17 Oct 2012, 21:32

Bernardo nu e o marca care sa te lase cu gura cascata,deci nu poti avea pretentii mari,la 30 mil iti iei un bosch gts 10 sau la 35mil un gts 10xc care are si masa culisanta si multe altele,si daca nu frige cu cumparatul,eu iti zic sa mai astepti un pic,la bosch ma refer,ca tot timpul au promotii,si in vara au avut pe linga circular si masa de lucru si care era dotata si cu roti,deci si pt transport,si e 200 si ceva de euro o masa din aia
Asta e parerea mea

Numai bine
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde lucky5strike » 17 Oct 2012, 23:00

GTS 10 xc, are motor 2.1 kw si masa culisanta, destul de ok si de precis.

Abricht, as cauta ceva metabo, destul de ok si asta.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde apivasmob » 18 Oct 2012, 16:05

Iti recomand un FELDER sau HAMER au si masini combinate
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde echo » 18 Oct 2012, 17:56

lucky5strike scrie:Abricht, as cauta ceva metabo, destul de ok si asta.

Abricht poate, grosime in nici un caz. Dupa ce tragi la grosime primul metru cub, deja nu mai are precizie a grosimii. De fapt diferenta intre scule doar aici este, puterea de a isi pastra caracteristicile initiale timp indelungat. Restul, la scoaterea din cutie, toate sunt perfecte!

Investighez acum o chestie, am un coleg bulgar si prin el am vazut masina de grosime de la Dewalt DW733, la pretul de vre-o 1500 leva (aprox 750 euro). (La noi, reprezentanta Dewalt mi l-a oferit cu reducere la 4400 ron fara TVA !! )
Daca aia 1500 lv au si TVA-ul inclus, caz care facturat pe firma, va fi fara TVA, deci va veni si mai jos, ma tenteaza clar ideea. Vedem....
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde ovidiu_78 » 18 Oct 2012, 21:28

In anglia modelul ala de dewalt 733 costa 400 lire sterline (aprox 490euro)deci mai bun si ca la bulgari,si e optional la curent,adica 240 sau 110
Ar trebui sa il intrebi pw adi hodis despre acest model,deoarece el are modelul asta si il foloseste de ceva timp,si totul pare ok,are doua cutite
Mai este modelul ala de 735 cu 3 cutite dar ala e mai scump
Si ei ma gindesc la modelul asta sa il cumpar sau makita 2012nb,are cineva asa ceva?!?sau ceva imformatii de la cine ar avea?!
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Următorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE