Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Salutari apicultorilor - de la un incepator

Mesajde tiby visan » 17 Oct 2012, 20:03

as dori si eu la primavara sa cumpar vro 7-8 matci inperecheate m-ar interesa in special omul sa fie de pe linga Tr.severin si daca se poate sa-mi spuna si mie pretul sau daca este mai dedeparte cit costa cu ,curierat cu tot va multumesc.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde vasilefi » 21 Oct 2012, 18:07

TIBY, pentru achizitii verifica anunturiapicole.stuparitul.com
o sa gasesti acolo matci la primavara

in legatura cu pregatirea pentru iernat... pot pune patura direct pe rame? am fost la seconduri si am cumparat paturi si blugi
stupii sunt cu fund antivaroa pe 1/3 din fundul stupului iar capacul are doua gauri de aerisire.
de la cine am cumparat stupii mi-a recomandat sa pun material direct pe rame si sa acopar gaurile atat de la capac cat si de la fundul AV.

pana acum am folosit folie... am citit despre iernarea cu folie si nu stiu cum sa fac... cred ca o sa iernez un stup cu folie sa experimentez pt ca sunt parerile impartite.
vasilefi

Mesajde vasilefi » 04 Mar 2013, 09:51

in weekendul trecut, fiind destul de cald, au iesit albinele la zbor si am observat ca aveau polen pe picioruse, ca niste picaturi de ceara.
nedumerirea mea e de unde culeg ca natura este inca adormita.
vasilefi

Mesajde irina » 05 Mar 2013, 10:29

vasilefi scrie:
nedumerirea mea e de unde culeg ca natura este inca adormita.

Eu cred ca natura a inceput sa se trezeasca :!:
irina

Mesajde vasilefi » 05 Mar 2013, 14:36

asa o fi dar nu stiu ce pot culege. salcia inca nu a inmugurit. o fi poate de la alun dar am stat sa urmaresc si in alun n-am vazut nici urma de albina.
vasilefi

Mesajde irina » 05 Mar 2013, 16:15

Si eu tot la alun m-am gandit.Numai ca n-am albinele langa mine sa le pot urmari....Maine ajung si eu sa le vad.
irina

Mesajde elisavtizoh » 05 Mar 2013, 22:08

irina scrie:Si eu tot la alun m-am gandit.Numai ca n-am albinele langa mine sa le pot urmari....Maine ajung si eu sa le vad.

buna seara, sunt incepator si vreau sa ma dezvolt in acest an. am gasit nenumarate oferte pe internet, ma intereseaza 20 de familii la jumatatea lunii aprilie, inainte de rapita, am cele mai bune intentii, chiar vreau sa cumpar sa ma dezvolt in primii 5 ani, sunt in anul doi si mai am de bagat. dar vreau regine din 2012 si nu am oferta. sunt din vrancea, nu ma avantajeaza distanta prea mare la un asa nr. mic de familii.caut prin zona , dar dau niste preturi f...f mari , 6, 7 rame, vrea 450 lei, e normal?!. sper sa nu-mi raspunda un vanzator ofuscat!.O zi buna va doresc!
elisavtizoh

Mesajde vasilefi » 06 Mar 2013, 08:44

pentru oferte trebuie sa mergi la http://anunturiapicole.stuparitul.com la vanzari material biologic.
anul trecut tot 450 lei am dat in aprilie pe familie cu tot cu lada pe 7-8 rame.
daca vrei ieftin cumperi in iulie.
vasilefi

Mesajde vasilefi » 19 Apr 2013, 20:09

maine doresc sa largesc cuiburile cu cate o rama in functie de puterea familiei.
e bine ca rama, daca e deja cladita, sa fie intreaga? am unele rame cu cate o gaura, doua cat 50 bani in faguri si nu stiu daca e indicat sa le folosesc si pe acestea.

o alta nedumerire e cum sa procedez cand voi pune caturile fiindca nu am rame cladite de 1/2.
le-am tinut intr-o magazie in caturi si le-a atacat moliile, mai am doar cateva bune.
credeam ca vor fi ferite acolo fiindca magazia nu e incalzita, insa se pare ca aerul putin umed nu le-a priit. :(
vasilefi

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR