Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ce inseamna "STUPAR DE SUCCES" ?

Mesajde Dragos2006 » 22 Oct 2012, 16:47

Tot mai des intalnesc expresia aceasta si nu pot sa cuantific succesul in apuicultura . Ce inseamna SUCCES de stupar ???
Propun sa nu ne referim la anumite persoane ci sa ducem discutia la nivel general fara a leza imaginea cuiva !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Re: Ce inseamna "STUPAR DE SUCCES" ?

Mesajde Cristian IONITA » 22 Oct 2012, 17:02

eu sunt unul la care ai auzit aceasta expresie

si inseamna un stupar care isi asigura exclusiv din aceasta activitate venituri suficiente de mari pentru intreetinerea familiei si care sa acopere si eventuali ani mai dificili.

Bineinteles ca vorbim de venituri stric din apicultrura si nu de mantocareli cu plimbat acte mai mult sau mai putin false si nici subventii mai mult sau mai putin justificate.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde teinegru64 » 22 Oct 2012, 17:12

In general stuparul de succes nu e activ pe forum.El e recunoscut de conjudeteni...si e multumit cu atat.Astia care postam in disperare.....sa vada tara ....ce apicultori tari suntem....ciocu mic... :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Dragos2006 » 22 Oct 2012, 17:29

de unde incepe succesl in apicultura ???

A-ti intretine familia si a avea un ban deoparte este un lucru normal pentru oricare cetatean obisnuit . Sunt o multime de salariati care indeplinesc asemenea conditii. Adica trebuie sa fii apicultor de succes pentru a te ridica la nivelul unui angajat obisnuit ?
Dragos2006

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Oct 2012, 17:41

teinegru64 scrie:In general stuparul de succes nu e activ pe forum.El e recunoscut de conjudeteni...si e multumit cu atat.Astia care postam in disperare.....sa vada tara ....ce apicultori tari suntem....ciocu mic... :lol:

asa este , Teinegru !!! si eu zic ca numarul de postari este invers proportional cu priceperea noastra a incepatorilor !!!
daca as avea sute de stupi as mai avea timp de forum ???
totusi fiind activ pe forum mi-am facut noi prieteni , majoritatea mai priceputi decat mine !!!
trebuie sa recunosc ca am invatat multe lucruri bune si practice vazindu-le pe forum !!!
eu prea putin am avut ce arata !!! cate un pom , o floare , si cativa stupi !!!
fara falsa modestie spun ca Teinegru adevar graieste !!! asa ca ... noi incepatorii postam in continuare !!!
bineinteles ca mai mult intrebam decat raspundem !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Cristian IONITA » 22 Oct 2012, 18:10

Dragos2006 scrie:de unde incepe succesl in apicultura ???

A-ti intretine familia si a avea un ban deoparte este un lucru normal pentru oricare cetatean obisnuit . Sunt o multime de salariati care indeplinesc asemenea conditii. Adica trebuie sa fii apicultor de succes pentru a te ridica la nivelul unui angajat obisnuit ?

sa intelegem ca dupa tine un "angajat obisnuit" e ceva demn de dispret? ....

vrei tu musai sa bagam praguri "valorice", fie si asa .... dupa mine un stupar "de succes" e acela care reuseste ca in ani cei mai slabi sa obtina din apicultura un venit brut de minim 20.000 Euro / an.
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 22 Oct 2012, 19:01

teinegru64 scrie:In general stuparul de succes nu e activ pe forum.El e recunoscut de conjudeteni...si e multumit cu atat.Astia care postam in disperare.....sa vada tara ....ce apicultori tari suntem....ciocu mic... :lol:

Teiule, esti de milioane!!! Daca CI a fost un prozator de succes si la obiect, tu ai fost poetul! ;)
Foloseam 1000 de cuvinte si nu puteam sa spun cat ai spus tu in 34. :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nae » 22 Oct 2012, 20:57

Intrebarea ascunde ceva !? -D2006, imi scapa ceva !?

Stupar de succes : - TIPUL pe care-l SUNI cand Tu iti ''rupi'' gatul .
In vara ''m-a calcat trenul .. pe cap '' ... am sunat : Janese /Ionut VLV /PAB/Guist (multumesc )
Zilele trecute am tratat cu VF (17-18 ).. dimineta (10) :o albine muribunde in fata stupilor - n-am vazut in viata mea ... l-am sunat pe PAB (multumesc ).
nae

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Oct 2012, 21:00

nu a fost prea devreme la 10 dimineata ??? eu le-am inchis urdinisele pe la 9 , suberele le-am introdus pe la 13 ( funduri AV ) si pe la 14 le-am facut tratamentul !!! nu am observat nimic in neregula !!! afara erau 22 de grade cand le-am " afumat " !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde nae » 22 Oct 2012, 21:18

Am facut tratamentul la 17-18 seara ... dimineata(ziua urmatoare ) pe la 10 am fost in stupina si am constatat dezastrul .
Tratamentul de seara nu-i recomandat .. seara sunt liber .
nae

Mesajde alt stupar » 22 Oct 2012, 21:35

atentie ca discutia deviaza de la subiect :!:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde mibu » 22 Oct 2012, 21:41

Îmi pare rău dar nu pot să mă adțin !
Stuparul de succes ,ar trebui să fie mîndru atunci cînd o mare parte dintre cunoscătorii in materie ,vin cu aprecieri dintre cele mai bune ,referitoare la realizări ,la etică ,la profil moral
și la tot ce ține de persoana sa ! În nici un caz ,să nu fie un cerșetor de calități ,deschizînd topic după topic ,doar doar vor zice toți ,sau cît mai mulți DA DOMNULE ,EȘTI BUN ,CEL MAI BUN ,EȘTI DE SUCCES !
Hai să fim serioși ,pentru că se vede de la o poștă care sunt intențiile ,mesajele acestui tip de topic .
Personal consider ,că a cam trecut vremea pentru a mai cultiva cultul personalității !
Numai bine vă doresc !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde Mircea_63 » 22 Oct 2012, 21:50

Nici eu nu ma pot abtine!!

Stuparul de succes este un OM, apreciat de colegi ca OM si ca stupar. Unde e succesul ca stupar daca cei care apuca sa te cunoasca, nu te apreciaza ca om?
Desigur, persoanele de fata se exclud si vorbim asa...la modul general.

Pot da cateva exemple de stupari de succes: d-l Romanescu (nea Gica), Janesse, Akm...pe altii nu-i pomenesc deoarece unii fiind moderatori prin Arad, Bihor, Sibiu...ar suna nepotrivit.
Nu in ultimul rand l-as pomeni pe Modigliani !!! Pai asta nici nu are stupi inca si e iubit de o buna parte dintre stupari :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Dragos2006 » 22 Oct 2012, 22:25

Deja subiectul prinde contur si este bine !
sa va spun parerea ma ? poate mai tarziu ...
CI vorbea de succes atunci cand iti asiguri traiul zilnic. Hai la statistica ! venit mediu NET pe economie = 1600 lei/luna + 400 bani pentru zile negre , rezulta 2000 lei pe luna pt. a fi stupar de succes. E un punct de plecare in discutie . Altul spune 20000 euro pe an . Unde este adevarul ?????
Dragos2006

Mesajde Cristian IONITA » 22 Oct 2012, 22:38

Dragos - cred ca ai uitat sa pui ochelarii .... tot eu sunt ala de-a spus de 20.000 Euro / an ....

Parca ti-am mai spus ..... trebuie sa ai mari probleme de "intelec" sa tii cont de statisticile "oficiale"din Romania (rar au si legatura cu realitatea) .... cu venit de 2000 lei/luna/familie se cheama in cel mai bun caz ca supravietuiesti .... in nici un caz ca traiesti.
Cristian IONITA

Mesajde Dragos2006 » 22 Oct 2012, 22:42

Bunnnnnnn, asta inseamna 1700 euro pe luna . Cine castiga acesti baini din APICULTURAAAAAAAAAAAAA . Vorba lui teinegru , nu din alte alea , BANI DIN APICULTURA .
ESTE CINEVA PE ACEST FORUM CARE CASTIGA 1700 EURO PE LUNA EXCLUSIV DIN APICULTURA ????????????? daca si poate demonstra acest lucru este mare om , mare caracter.
Dragos2006

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE