Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ce inseamna "STUPAR DE SUCCES" ?

Mesajde Dragos2006 » 23 Oct 2012, 21:39

Daca este sa mergem dupa definitie , stupar de succes este oricare reuseste ca mentina o stupina indiferent de marime si sa aiba un plus de la an la an. Astfel un stupar de succes poate fi si un tanar cu doua familii de albine care an de an obtine mai multe produse apicole . Materialiceste vorbind , daca ai plus in fiecare an inseamna ca esti stupar de succes.
Acum vine partea a doua :idea: stie acel stupar de succes sa se bucure de profitul obtinut ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 23 Oct 2012, 22:23

Dragos2006 scrie:Daca este sa mergem dupa definitie , stupar de succes este oricare reuseste ca mentina o stupina indiferent de marime si sa aiba un plus de la an la an. Astfel un stupar de succes poate fi si un tanar cu doua familii de albine care an de an obtine mai multe produse apicole .

Maaaama...si nu conteaza cati stupi are??? Fiule, esti vindecat! Ridica-te si umbla!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Ruben » 23 Oct 2012, 22:57

nae scrie:Stuparul de succes nu are NEVOIE de confirmare

nae, scurt da la obiect ;)
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 23 Oct 2012, 23:40

Gudas Valentin scrie:Daca tot veni vorba de succes,ia sa vad care dintre toti stupari a tras linia de bilant O DATA LA 5 ANI,dupa aceea sa zica cat ia iesit salariul pe luna...
Asta asa dpdv economic..
Din dpdv etic si moral tre sa fi nascut. :)

Nu m-am putut abtine ;)

Valy

Morosene, da pa la layensi cum sa te facem sa nu te poti abtine? :D
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde iunicu » 25 Oct 2012, 23:43

Stateam asta seara infata unui pahar de rachie si intrebam tigarea fumeganda: Ce interes are un apicultor sa capete titlul "de succes"?
Ala de face treaba buna cu albinele e tare modest. Stiu eu cativa modesti pe aici cu care tare mult as vea sa stau la o bere.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde proapi » 26 Oct 2012, 13:59

Cred ca in cazul nostru succesul inseamna sa valorifici la maxim potentialul afacerii,...... :idea:
proapi

Mesajde augustin » 27 Oct 2012, 01:03

E simplu. Stupari de Succes, cel putin in anul de greatza 2012 suntem noi, gorjenii!
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde mibu » 27 Oct 2012, 23:13

Stuparii,unii chiar de cucces ,ar cam fi cazul să nu mai cadă în plasa unora ,
intrînd în astfel de discuții provocate !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde jenica67 » 27 Oct 2012, 23:34

Din contra, eu asi vedea ca stupari de succes sunt, cei care stau la discutii, la un pahar si albinele ierneaza, linistit. :lol:
jenica67

Mesajde almasel » 02 Dec 2012, 11:10

jenica67 scrie:Din contra, eu asi vedea ca stupari de succes sunt, cei care stau la discutii, la un pahar si albinele ierneaza, linistit. :lol:

Cunosc un "stupar de succes" (dupa parerea mea este de succes) chiar aproape de Dumneata (la aprox 40 km de Resita). Are peste 600 de familii de albine, traieste impreuna cu familia doar din stuparit... Nu prea sta la discutii ca nu are niciodata timp... Stresat nu prea este pt ca viata l-a invatat ca stresul nu duce la nimic bun... Si in fiecare an aduce plusvaloare in stupina si familia Dumnealui.
almasel

Mesajde nae » 03 Dec 2012, 18:14

almasel scrie:

Cunosc un "stupar de succes" (dupa parerea mea este de succes) chiar aproape de Dumneata (la aprox 40 km de Resita). Are peste 600 de familii de albine, traieste impreuna cu familia doar din stuparit... Nu prea sta la discutii ca nu are niciodata timp... Stresat nu prea este pt ca viata l-a invatat ca stresul nu duce la nimic bun... Si in fiecare an aduce plusvaloare in stupina si familia Dumnealui.[/quote]
Multa sanatate d-lui de care vorbesti si tie ca-l vorbesti de bine .
nae

Mesajde cantemir » 03 Dec 2012, 19:10

almasel scrie: Are peste 600 de familii de albine... Si in fiecare an aduce plusvaloare in stupina si familia Dumnealui.

Ma bucur sa aflu ca se poate si asa!
Mie daca-mi spune sotia dimineata sa numar pana la 600, ca pe urma imi da cafeaua, i-as raspunde c-am baut si ieri cafea! Si ce e mult, nu-i prea putin!

In legatura cu plusvaloarea: omul nostru face profit, nu plusvaloare! Asta se facea pe timpul raposatei dictaturi, cand era interzisa exploatarea omului de catre om, cand toti eram egali, desi erau cate unii mai egali decat ailalti, cand nu erau impozite pe salarii ...s.a.m.d.! Apropos: cati negri are pe plantatie?
Inca o data spun ca ma bucur pentru el, da nu-mi doresc asa ceva!
cantemir

Mesajde Dragos2006 » 03 Dec 2012, 20:44

Mai cantemire tu cat " de succes" esti ??? i-a baga ceva si din realizarile tale pe plan apicol !!!
Dragos2006

Mesajde cantemir » 03 Dec 2012, 21:04

Dragos2006 scrie:Mai cantemire tu cat " de succes" esti ??? i-a baga ceva si din realizarile tale pe plan apicol !!!

Daca anu asta gaseam si eu un suflet de stupar (de succes sau ba), sa-mi vanda si mie un singur roi la pachet, mai aveam 599 si il ajungeam pe omu' cela!
Am mai zis pe aici, dar nu-s prea bagat in seama.
Pagina de prezentare nu mi-am facut, inca, sa nu ocup locul geaba. Sunt hobbyst, incepator etern, pinguin si autodidact! Admirator din umbra si critic. Amator adica!
Al dvs, Cantemir !
cantemir

Mesajde Dragos2006 » 03 Dec 2012, 21:52

Eu la vara populez primi mei stupi MER numai cu roi la pachet , asa ca daca vrei sa cumperi unul , doi , gasesti la mine .
Dragos2006

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Dec 2012, 21:56

m-as abona si eu , dar sunt cam departe !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE