Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

alimentatia albinelor dupa tratament cu oxitetraciclina urge

Mesajde zoia » 22 Oct 2012, 10:37

am avut atac de loca americana la 2 stupi, i-am ars, iar la restul stupilor am facut tratament cu oxitetraciclina in zahar pudra, presarat pe rame la sfarsitul lui septembrie. In octombrie am pus mancare la stupi, apiinvert, si nu urca sa ia mancarea din hranitor. Ce sa fac?
zoia

Re: alimentatia albinelor dupa tratament cu oxitetraciclina

Mesajde cipry74 » 22 Oct 2012, 14:55

pentru inceput pune la avatar localitatea de unde esti.....cei de pe langa tine sa se uite si ei atent in cutie.....apoi cati stupi ai?.....pe unde i-ai mutat in sezon?...de cand ai nu te intreb pentru ca e clar....esti mai la inceput si probabil fara niciun 'mentor' pe langa tine.
cipry74

Mesajde cipry74 » 22 Oct 2012, 14:57

Si dupa ce ne spui si cum crezi tu ca te-ai molipsit cu loca si cand imediat cred ca o sa-ti sara in ajutor o gramada de colegi ?!
cipry74

Mesajde janese » 22 Oct 2012, 19:18

strange familia pe cat mai putine rame...chiar daca e ciorchine de albina pe rama!..apoi stropeste cu picaturi fine de apiinvert fiecare rama,peste albine sa se linga intre ele...inteleg ca ai hranitor in podisor. gaura de trecere a albinelor spre apiinvert sa fie deasupra acestor rame...apiinvertul da-l cald la 30grc. faci asta seara in jur de ora 18. fa proba la unu singur si zi-ne daca l-a luat au ba!...de ce ai ales tratament cu oxi in pudra de zahar?...era mult mai eficient in sirop! acum daca nu mai ai puiet, oxi nu te mai ajuta,caci loca este o boala a puietului.
faci in ianurie de SF ION cate o turta cu oxi,miere cristalizata si zahar pudra in care pui untdelemn de bucatarie si le-o pui in cap...fiecare familie iernata pe cinci rame ca lumea ocupate de albine sa primeasca intr-un kil de turta cate 0,5 gr oxi 99%...vorbim atunci,...implica-te!
janese

Mesajde cipry74 » 24 Oct 2012, 15:59

janese scrie:strange familia pe cat mai putine rame...chiar daca e ciorchine de albina pe rama!..apoi stropeste cu picaturi fine de apiinvert fiecare rama,peste albine sa se linga intre ele...inteleg ca ai hranitor in podisor. gaura de trecere a albinelor spre apiinvert sa fie deasupra acestor rame...apiinvertul da-l cald la 30grc. faci asta seara in jur de ora 18. fa proba la unu singur si zi-ne daca l-a luat au ba!...de ce ai ales tratament cu oxi in pudra de zahar?...era mult mai eficient in sirop! acum daca nu mai ai puiet, oxi nu te mai ajuta,caci loca este o boala a puietului.
faci in ianurie de SF ION cate o turta cu oxi,miere cristalizata si zahar pudra in care pui untdelemn de bucatarie si le-o pui in cap...fiecare familie iernata pe cinci rame ca lumea ocupate de albine sa primeasca intr-un kil de turta cate 0,5 gr oxi 99%...vorbim atunci,...implica-te!

cine te-o fi pus sa-i dai sprijin inainte sa stii cu cine ai de-a face .......poate la anul dai peste el .......si n-a pus in aplicare ce i-ai spus...

mai asteptam,poate ne mai spune si noua cate ceva
cipry74

Mesajde Dragos2006 » 24 Oct 2012, 16:13

cat undelemn si de ce pui in turta . De ce la Sf. Ion , nu se poate si pe la 15 februarie ? Stiam ca fumidilul se da in turta la 15 noiembrie , de ce oxi pe 7 ian ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde pst_claudiu » 24 Oct 2012, 17:28

pst_claudiu

Mesajde janese » 24 Oct 2012, 18:43

Dragos2006 scrie:cat undelemn si de ce pui in turta . De ce la Sf. Ion , nu se poate si pe la 15 februarie ? Stiam ca fumidilul se da in turta la 15 noiembrie , de ce oxi pe 7 ian ?

de ce pun in turta????oxi este f sensibila la oxigen...deci oxideaza in contact indelungat cu aerul( in cazul turtelor) si nu-si mai face treaba...cincizeci ml untdelemn la kg turta....fumagilina in nov ..pentru ca e adresata corpului(intestinului )albinei.....iar oxi ,,la prima turta"..preintampinare pentru infestarea cu loca a noului puiet....oxi este ADRESATA PUIETULUI
altceva????
Ultima oară modificat de janese pe 24 Oct 2012, 18:46, modificat 1 dată în total.
janese

Mesajde janese » 24 Oct 2012, 18:44

cine te-o fi pus sa-i dai sprijin inainte sa stii cu cine ai de-a face .......poate la anul dai peste el .......si n-a pus in aplicare ce i-ai spus...

mai asteptam,poate ne mai spune si noua cate ceva[/quote]..a zis un prahovean din v doftanei...

eu am treaba cu albina lui nu cu el!!!
janese

Mesajde kamy » 24 Oct 2012, 19:02

incearca cu flacon de plastic distantezi doua podisoare pui flaconu culcat o gaura sau doua de ac de seringa dedesubt si unul deasupra sa primeasca aer si poti sa-l folosesti si-n noiambrie,decambrie,ianurie!
kamy

Mesajde kamy » 24 Oct 2012, 19:05

corneliu ioan danciu las-o mai usor cu focu ca acusi iei amenda de la pompieri,se poate trata si schimba ramele exista o gramada de posibilitati nu fiti fratilor piromani!turta uleioasa si eu am folosit-o prin 97 si e beton,am cumparat vro trei pretini toata stupina de la un mos si am primit bonus loca!
kamy

Mesajde Dragos2006 » 24 Oct 2012, 19:53

cornelioandanciu scrie:Daca totusi este loca americana, iti recomand eu un tratament sigur .FOCUL!

TU AI EXPERIMENTAT FOCUL PE STUPII TAI ?????????
Dragos2006

Mesajde Ruben » 24 Oct 2012, 20:05

zoia scrie:am avut atac

“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 24 Oct 2012, 20:15

kamy scrie:corneliu ioan danciu las-o mai usor cu focu ca acusi iei amenda de la pompieri,se poate trata si schimba ramele exista o gramada de posibilitati nu fiti fratilor piromani!turta uleioasa si eu am folosit-o prin 97 si e beton,am cumparat vro trei pretini toata stupina de la un mos si am primit bonus loca!

Ma fratilor, nu va mai agitati. Loca americana o sa apara din ce in ce mai mult dintr-un motiv simplu: UE nu mai permite tratamentul cu antibiotic.

Tratamentul cu antibiotic fata de tratamentul prin infometare are un singur avantaj: salveaza puietul...pastrand un focar de spori un sezon intreg.

In conditiile in care tratamentul cu antibiotic nu e legal(sau cel putin nu poti vinde legal mierea dupa), cel mai simplu mi se pare infometarea sau pur si simplu scuturarea albinelor pe cuib de foite nou.

;)
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Dragos2006 » 24 Oct 2012, 20:31

Ruben scrie: UE nu mai permite tratamentul cu antibiotic.

;)

Sefule daca esti asa informat prezinta directiva europeana prin care tratamentul cu antibiotice la albine este interzis !
hai sa nu ne mai hazardam in declaratii fara cunostinta de cauza .
Dragos2006

Mesajde alexclau » 24 Oct 2012, 21:25

Si acum vorbind la modul DIRECT, daca facem tratament PREVENTIV cu oxi in turta se supara nenea achizitorul? Adica avem sanse sa gasim oxi in ramele de productie (Etaj). Sincer, un sfat de la cei mai cu experienta, cred ca ne-ar prinde bine. Multumesc !!
Prietenia nu se poate cumpara decat cu moneda FORTE: OMENIA.
alexclau

Următorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE