Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

AM FOST ACOLO .....

Mesajde GEKKY007 » 24 Oct 2012, 09:39

Va salut inainte de toate. Am deschis acest topic pentru ca cei cu experienta in pastoral si nu numai sa ne spuna si noua celor mai la inceput in apicultura unde li s-a parut cel mai bine de facut apicultura :motive(deplasari scurte,culesuri bune ,clima ,dezvoltare fam.,iernare...) Daca se poate cat mai putin SUBIECTIVI! Va multumesc si astept cu nerabdare postarile .
GEKKY007

Re: AM FOST ACOLO .....

Mesajde Jean Valjean » 24 Oct 2012, 10:19

Ai asteptari cam mari, parerea mea :lol:
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde pescaru » 24 Oct 2012, 10:25

e ca si cand ai zice ,,spunemi unde te duci ca sa vin si eu '' :lol:
pescaru

Mesajde cristi_vidican » 24 Oct 2012, 10:42

Cu pastoralul treaba e cam sălbatică și va fi tot mai mult.
Fiecare încearcă să câștige cât mai mult și să țină pe ceilalți departe de zona unde merge el.
Probabil cea mai mare durere o simte apicultorul atunci când vede, peste noapte o altă stupină pusă aproape de el, dar mai mare ca a lui. E un sentiment greu de descris în cuvinte.
Înainte de 90, lucrurile erau organizate. De exemplu, la Valea lui Mihai, o zonă foarte cunoscută în zona de NV pentru salcâm, ACA făcea repartizările pentru vetrele de pastoral. Se mergea cu 3 săptămâni în pădure și se stabileau vetrele. Era ceva organizat și frumos. Era și aglomerație.
După 90 lucrurile în apicultură au regresat și cineva îmi mărturisea acum câțiva ani că la Valea lui Mihai nu mai e înghesuiala ca altădată.
De când cu 141, 112 lucrurile s-au schimbat și dacă vor ținea fondurile va fi o inflație de stupi. Se va merita să țină omul cu o parte din bani stupii pe sirop și înlocuitor de polen, până primește banii și expiră perioada.
Locurile de pastoral le descoperi în timp, din auzite, te documentezi și mergi la picior și tot așa. În câțiva ani ai o bază bună.
Am crezut că locul meu e ascuns și izolat, până m-am lăudat la un prieten, care imediat și-a trimis un cunoscut cu stupii lână mine și uite-așa, la primăvară va fi toată lumea. Da, nu-i bai că avem și pentru asta o soluție: stupii tari, care fac diferența. Cum zicea Pupe: haideți lângă mine în pastoral! Când vezi o așa turmă de stupi, trebuie să fugi cât mai departe.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde nae » 24 Oct 2012, 16:14

Problema nu-i ca vine in locul meu (nu l-am cumparat ) ci ca vine cu 10 stupi ii insira pe 100 m ,ii pune in mijlocul poienii ,iti arunca ''borna '' cu nr de telefon lasate dupa recunoastere SI nu-ti da voie sa-i pui la mai putin de 300 m de EL sau mai ''ocupa '' un loc pt NASU- dl col ... ,dl ''garcea'' pt grad/carte -STATUL te plateste ...
nae

Mesajde nae » 24 Oct 2012, 16:26

In locatia unde merg la munte (Buila Vanturarita )vin foarte multi apicultori - ca turisti ,au o jena -URSUL (parc national-fara petarde ),daca te bagi si renunti la FS da un bip !
nae

Mesajde GEKKY007 » 24 Oct 2012, 21:05

Cred ca nu am fost foarte clar,nu vroiam sa divulgati ''locurile secrete de pastoral'' ci doar sa ne dam cu parerea unde (in ce zona a tarii sau de ce nu peste hotare )a-ti vrea sa aveti stupina in functie de avantajele zonei si de ce nu ,unde nu a-ti vrea sa faceti apicultura ?
GEKKY007

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR