Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: alimentatia albinelor dupa tratament cu oxitetraciclina

Mesajde Ruben » 24 Oct 2012, 21:41

Dragos2006 scrie: Sefule daca esti asa informat prezinta directiva europeana prin care tratamentul cu antibiotice la albine este interzis !
hai sa nu ne mai hazardam in declaratii fara cunostinta de cauza .

Ia-o usurel. Ok, tu esti mai informat in ce priveste legislatia.

M-am exprimat gresit.Reformulez:

UE are niste reguli in ce priveste limitele maxime admise de reziduuri in miere. Daca nu-i asa, adu stuparilor vestea cea buna si lista cu procesatorii care nu fac analize desprea antibiotic. Nu am nimic impotriva.

Eu incercam, de fapt, sa spun altceva:Tratamentul cu antibiotic face mai mult rau decat bine, chiar si in varianta in care il faci in asa fel incat sa nu depasesti cantitatea de reziduu admisa.

Tratarea stupinei intregi este o eroare si va fi abandonata oricum in timp de catre stupari.

NU trebuie tratata toata stupina atunci cand apare loca la un stup. Trebuie tratata familia de albine, arse ramele cu puiet si dezinfectat cu soda caustica. E SUFICIENT.

Daca tratezi cu antibiotic, oricum nu omori sporii, ba chiar ii ajuti sa se propage, pastrand in stupina lazile si fagurii in acel sezon.

In rest....daca aveti chef de facut turte cu antibiotic in fiecare an, distractie placuta! :lol:
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 24 Oct 2012, 21:45

alexclau scrie:Si acum vorbind la modul DIRECT, daca facem tratament PREVENTIV cu oxi in turta se supara nenea achizitorul? Adica avem sanse sa gasim oxi in ramele de productie (Etaj). Sincer, un sfat de la cei mai cu experienta, cred ca ne-ar prinde bine. Multumesc !!

alexclau, de ce sa faci tratament PREVENTIV?

Nu fii speriat, omule. Loca se poate tine sub control cu usurinta daca esti cat de cat prin preajma stupinei si o vezi la timp. Fara picatura de antibiotic. Nu iti fa de lucru in plus...parerea mea. :)
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Dragos2006 » 24 Oct 2012, 21:52

Antibioticul la stup este precum amanta la barbat . Toti spun ca nu exista dar toti o iubesc.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 24 Oct 2012, 22:06

Adicatelea vrei sa zici ca pe amanta lu` matale o iubesc toti :shock: :?:

Poate ca la disperare, in caz de loca incearca omul sa-si salveze albinele, dar preventiv e o prostie sa bagi antibiotic. Parerea mea, dar tu esti doctor!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Ruben » 24 Oct 2012, 22:14

Dragos2006 scrie:Antibioticul la stup este precum amanta la barbat . Toti spun ca nu exista dar toti o iubesc.

Mai, ai dreptate, dar amanta asta ii baba deja. Ca s-or obisnuit stuparii cu ea asa cum s-or obisnuit cu fructoza :idea: si alte magarii, ii partea a doua.

De fapt si cu fructoza si cu antibioticul nu s-r initiat singuri stuparii. I-or initiat iubitii conducatori, pe vremuri, la sedinte. :( Si d-aia vin clientii si intreaba: "Cum stiu care miere e naturala?"

Pe termen lung ne-am dat cu stangul in dreptul, si am vrea acum....sa consume oamenii miere de albine :oops: .
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde pst_claudiu » 24 Oct 2012, 22:15

Antibioticul dat preventiv face mai mult rau decat bine.
pst_claudiu

Mesajde Ruben » 24 Oct 2012, 22:19

Mircea_63 scrie:preventiv e o prostie sa bagi antibiotic.

Clar ca-i o prostie. Dar sti de ce dadeau/dau de fapt stuparii cu antibiotic. Il foloseau drept FACTOR DE CRESTERE :shock: :oops: .

Daca le spui de de Buckfast, iti sar in cap si devin mari protectori ai naturii. Da de umflat carpatina cu antibiotic...
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Dragos2006 » 24 Oct 2012, 22:44

de unde stiti voi ca a da antibiotic " preventiv " este o prostie ? sunteti in posesia unor studii acreditate care atesta acest fapt ?
Dragos2006

Mesajde alt stupar » 24 Oct 2012, 22:46

toata maculatura apicola a anilor `70 gemea de metode de administrare antibiotice.
e incredibil ca dupa atatia ani sa se mai intalneasca obiceiul pe simplul motiv ca "asa-i bine"
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Dragos2006 » 24 Oct 2012, 22:49

demonstrati ca asa nu este bine !
Dragos2006

Mesajde Ruben » 24 Oct 2012, 22:57

Dragos2006 scrie:demonstrati ca asa nu este bine !

Ma Dragos, tocmai am demonstrat ca tratamentul cu antibiotic nu e bun nici la stupul bolnav de loca. D'apai "preventiv".

"Preventiv" se dadea din doua motive:

1.Posibil ca la un moment dat loca americana sa fi facut ravagii prin toata tara, era scapata de sub control. Atunci au dat oamenii prosteste an la rand cu antibiotic....ca sa fie siguri.

2.Se folosea ca factor de crestere.

Cand dai preventiv nu ucizi si nu imputinezi sporii de loca. Daca vrei preventie adevarata, inlocuiesti des faguri, dezinfectezi lazi, unelte...
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Mircea_63 » 24 Oct 2012, 22:58

Dragos, eu demonstrez, dar tu nu uita ca esti medic!

Administrand antibiotice, fara ca agentul patogen sa fie prezent, administrarea in primul rand este inutila. O cheltuiala in plus. In al doilea rand, antibioticele au toxicitate. Unele mai mare altele mai mica, dar au.
In al treilea rand, este bine cunoscut la ora actuala ca nu toate microorganismele (microbi...bacterii etc zi-le cum vrei) sunt daunatoare, ci din contra: unele traiesc intr-o adevarata simbioza in organisme. Cu antibioticul le distrugi pe toate si provoci dezechilibre.
Prin administraea nechibzuita de antibiotic se formeaza in timp "microbi" rezistenti la acel antibiotic.

Oare de ce se administreaza oamenilor, antibiotic, NUMAI la recomandarea medicului?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Ruben » 24 Oct 2012, 23:01

alt stupar scrie:toata maculatura apicola a anilor `70 gemea de metode de administrare antibiotice.
e incredibil ca dupa atatia ani sa se mai intalneasca obiceiul pe simplul motiv ca "asa-i bine"

Asta ca asta...dar obiceiul cu mierea din porumb, sfecla....alea si mai faine.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde murarudumitru » 24 Oct 2012, 23:02

Eu unu am anvatat un lucru bun cred, de la un batran apicultor acu vreo 12 ani a zis nu folosi rame vechi de la nustiu cine sau cuti ca nusti ce microbi aduci acasa, acu am rame noi, cuti noi, binenteles cu ajutorul unora apicultori
murarudumitru

Mesajde modigliani » 24 Oct 2012, 23:03

murarudumitru scrie:Eu unu am anvatat un lucru bun cred, de la un batran apicultor acu vreo 12 ani a zis nu folosi rame vechi de la nustiu cine sau cuti ca nusti ce microbi aduci acasa, acu am rame noi, cuti noi, binenteles cu ajutorul unora apicultori

Bah !!! L-ai mai pomenit , mah , vreodata pe Murphy ???????
modigliani

Mesajde Dragos2006 » 24 Oct 2012, 23:03

Voi nu ati trait mare atac de loca din anii 80 .
Sincer va spun si fara rautate , vorbiti din auzite . Deja loca e prezenta pe arii extinse in tara dar se ascunde gunoiul sub presh. Aruncati o geana pe datele oficiale si in mod normal va veti pune niste semne de intrebare . Sa nu spuneti ca de vina este doar varooa .
Dragos2006

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE