Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: alimentatia albinelor dupa tratament cu oxitetraciclina

Mesajde Ruben » 24 Oct 2012, 23:06

Mircea_63 scrie: Cu antibioticul le distrugi pe toate si provoci dezechilibre.

Se poate ca din cauza aceasta sa fi explodat puietul varos. Stuparii mai batrani spun ca atunci cand se faceau tratamentele intense cu antibiotic a aparut dintr-o data mult puiet varos. Este un pic de logica in toata chestia, ca si Dragos stie ca la administrarea prelungita a antibioticului pot aparea micoze.

Asa-i Dragos ca atunci cand iei antibiotic iei si iaurt :?: De ce?
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Mircea_63 » 24 Oct 2012, 23:11

Dragos, trebuie sa intelegi ca nu demonizez antibioticele. Au locul si rostul lor, dar nu preventiv sau ca factor de crestere!
Antibioticul nu se da preventiv, dupa cum nu se cheama pompierii preventiv...decat in situatii speciale.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde murarudumitru » 24 Oct 2012, 23:11

modigliani scrie:
murarudumitru scrie:Eu unu am anvatat un lucru bun cred, de la un batran apicultor acu vreo 12 ani a zis nu folosi rame vechi de la nustiu cine sau cuti ca nusti ce microbi aduci acasa, acu am rame noi, cuti noi, binenteles cu ajutorul unora apicultori

Bah !!! L-ai mai pomenit , mah , vreodata pe Murphy ???????

Da sigur pe toti care mau ajutat dar foarte important este ca cineva de sus ia vazut ca au facut un bine multumesc
murarudumitru

Mesajde Ruben » 24 Oct 2012, 23:13

Dragos2006 scrie:Voi nu ati trait mare atac de loca din anii 80 .
Sincer va spun si fara rautate , vorbiti din auzite . Deja loca e prezenta pe arii extinse in tara dar se ascunde gunoiul sub presh. Aruncati o geana pe datele oficiale si in mod normal va veti pune niste semne de intrebare . Sa nu spuneti ca de vina este doar varooa .

Mai Dragos, tot fara rautate, ii stiu mirosul. Am avut ocazia neplacuta sa intalnesc o infestare de 5% cu loca. Am inchis in Suedia cu mana mea 20 de urdinishe. Omul, dupa ce o facut niste greseli(nu o avut grija suficienta sa nu imprastie singur boala), o ales solutia extrema: uciderea coloniilor infectate.

Asa ca nu-i chiar din auzite.

Ca se ascunde gunoiul sub presh, iti dau mare dreptate.

CCD-ul bantuie de cativa anisori prin tara si tacem. Poate si la loca la fel. De aia e foarte buna discutia despre loca. Doar ca solutia cu antibioticul amplifica problema. O amplifica in sensul ca ajuta la raspandirea locii. Si nu ne dorimi nici unul asta. :(
Ultima oară modificat de Ruben pe 24 Oct 2012, 23:35, modificat 1 dată în total.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde modigliani » 24 Oct 2012, 23:22

murarudumitru scrie:
modigliani scrie:
murarudumitru scrie:Eu unu am anvatat un lucru bun cred, de la un batran apicultor acu vreo 12 ani a zis nu folosi rame vechi de la nustiu cine sau cuti ca nusti ce microbi aduci acasa, acu am rame noi, cuti noi, binenteles cu ajutorul unora apicultori

Bah !!! L-ai mai pomenit , mah , vreodata pe Murphy ???????

Da sigur pe toti care mau ajutat dar foarte important este ca cineva de sus ia vazut ca au facut un bine multumesc

..... AIUREA !!!!! Bati campii ,mah !

In fine , sunt off topic . ...... Si nu mai conteaza .......
modigliani

Mesajde nellu.ar » 24 Oct 2012, 23:55

Pictore! daca tot pleci in delta,nu uita sa iei cu tine antibiotice,PREVENTIV !!!
nellu.ar

Mesajde janese » 25 Oct 2012, 00:28

incepand cu pagina 2...bateti campii...eu cred ca.....eu zic ca.......cati dintre voi ati vazut macar cum arata oxitetraciclina?....dar teramicina???? :lol: dapai de loca ce sa mai intreb???? :shock:
janese

Mesajde Ruben » 25 Oct 2012, 00:42

janese scrie:incepand cu pagina 2...bateti campii...eu cred ca.....eu zic ca.......cati dintre voi ati vazut macar cum arata oxitetraciclina?....dar teramicina???? :lol: dapai de loca ce sa mai intreb???? :shock:

Apai nea janesse, las-o la truda ei de teramicina, ca i s-o dus vremea. ;)
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Dragos2006 » 25 Oct 2012, 08:17

Hai sa fim seriosi ! daca un tanar incepator care a facut un 112 are loca in stupi , crezi ca le va da foc ??? :lol: :lol: ala tine cu dintii de fiecare familie deoarece trebuie sa iasa la numar . Asa ca decat sa devina o sursa majora de infectie si pentru alte stupini mai bine baga oxi ca oricum nu face el atata miere cat sa duca si la procesator.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde janese » 25 Oct 2012, 08:34

Ruben scrie:
janese scrie:incepand cu pagina 2...bateti campii...eu cred ca.....eu zic ca.......cati dintre voi ati vazut macar cum arata oxitetraciclina?....dar teramicina???? :lol: dapai de loca ce sa mai intreb???? :shock:

teramicina sau oxitetraciclina tot aia e!!!

vedeti de unde a inceput topicul...omu asta are o problema....problema pe care o putem avea oricare dintre noi!...ce facem in caz ca.....?????eu am propus ceva...ziceti si voi ceva in afara de dat foc... am inteles...eliminam antibioticele dar.....ce punem in locul antibioticelor???!!!!ori voi ati inceput cu bascalia...de unde e typul...rilu,rilu!

ps... apropos de antibiotice:ruttner zice in cartea lui cresterea matcilor...ca se face obligatoriu in prezenta fumidilului,fumagilinei!...este nebun...este depasit????ce parere aveti????
hai ca ma abat putin de la topic.....despre protofil....din ce am mirosit eu...90% din treaba o face numai alcoolul din el....restul de 10%...este coloratura...rilu,rilu.
raposatu gicanu zicea intr-o discutie tete-a tete si printre randuri...ca importanta este patlagina in protofil...restullllllll......................
janese

Mesajde Ruben » 25 Oct 2012, 08:47

janese scrie:
Ruben scrie:

vedeti de unde a inceput topicul...omu asta are o problema....problema pe care o putem avea oricare dintre noi!...ce facem in caz ca.....?????eu am propus ceva...ziceti si voi ceva in afara de dat foc!!!!ori voi ati inceput cu bascalia...de unde e typul...rilu,rilu!

ps... apropo de antibiotice:ruttner zice in cartea lui cresterea matcilor...ca se face obligatoriu in prezenta fumidilului,fumagilinei!...este nebun...este depasit????ce parere aveti????

Pe rand, de la ultima:

1.Fumagilina la cresterea matcilor: de acord; asta in varianta in care crescatorii de matci au testat si nu a mers tratamentul cu usturoi/ceapa. Nu le-am testat comparativ. Hristea sustine ca a eliminat nosemoza asa...bio...cu ceapa+usturoi.

2.In afara de foc, nea Janesse, se practica scuturarea albinelor pe faguri noi(foite) in lada noua, sau-mai drastic-se scutura albinele in lada dezinfectata si se tin in beci pana incep sa cada albine de foame, ca sa elimine o parte din spori.

Cu antibiotic omori forma vegetativa, prezenta pe puiet, dar stupul respectiv continua o perioada sa fie focar de spori.

Prin metoda infometarii, salvezi albina si distrugi ramele cu puiet. Pierzi ceva puiet, dar castigul este mare...ca reduci cantitatea de spori.

Daca punem in balanta avantajele/dezavantajele ambelor metode, iesim cu plus evident in favoarea metodei "infometarii".
Ultima oară modificat de Ruben pe 25 Oct 2012, 08:53, modificat 1 dată în total.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde janese » 25 Oct 2012, 08:52

treaba cu infometarea este valabila la nosema...nu la loca...studiaza loca si sa vezi ce si cum...sporii sunt pe cutie,pe rame si in ultimul rand in miere..asta ca pondere...etc...nu in albina!
am inteles...varianta care o propui este infometarea...altcineva are o alta propunere,solutie??????
focar de spori este orice stup...si la tine si la mine si la toti sunt spori...important este ca loca sa nu biruie colonia...si cand o biruie????si daca cele biruite sunt 200 din trei sute de coloniii???chemam pompierii sa pazeasca valvataia care o provocam??????
Ultima oară modificat de janese pe 25 Oct 2012, 08:57, modificat 1 dată în total.
janese

Mesajde Ruben » 25 Oct 2012, 08:55

janese scrie:treaba cu infometarea este valabila la nosema...nu la loca...studiaza loca si sa vezi ce si cum...sporii sunt pe cutie,pe rame si in ultimul rand in miere..asta ca pondere...etc...nu in albina!
am inteles...varianta care o propui este infometarea...altcineva are o alta propunere,solutie??????

Nea janese, treaba cu infometarea SE PRACTICA pe scara larga pentru loca. Sporii de pe cutie/rame ii elimini prin arderea ramelor si dezinfectarea lazii.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 25 Oct 2012, 09:02

janese scrie:si daca cele biruite sunt 200 din trei sute de coloniii???chemam pompierii sa pazeasca valvataia care o provocam??????

Nea janese, sincer io nu vad posibil scenariul asta cu 200 de colonii infestate asa...dintr-odata, decat poate...daca ai cateva mii de stupi.

Si chiar daca ai, sa zicem(Doamne ajuta :) ) 2000 de stupi, tare greu o sa ajungi la performanta de 200 de stupi bolnavi daca ai cat de cat grija de ei.

Sau, na,...., sa zicem ca pe raza de 5 km in jur toti stuparii au 100% loca, atunci...iar...se poate.

Dracul nu-i asa de negru. Loca se imprastie, e adevarat, dar nu asa....ai 1 stup bolnav acum, si in 2 saptamani, gata, 10%.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde janese » 25 Oct 2012, 09:07

ruben...hai sa lasam clinciuriler astea....
sunt doua situatii...1)ai 50% cel putin infestati cu loca in stupina...ce facem cu cei cu semne vizibile?....ce facem cu ceilalti ,,sanatosi"?
2)esti in pastoral stai doua saptamani langa unul care constati in ultima zi ca are loca la greu...iti intra morcovu??? ce faci?
Ultima oară modificat de janese pe 25 Oct 2012, 09:28, modificat 1 dată în total.
janese

Mesajde Ruben » 25 Oct 2012, 09:15

janese scrie: ai 50% cel putin infestati cu loca in stupina...ce facem cu cei cu semne vizibile?....ce facem cu ceilalti ,,sanatosi"?

Ok, in cazul acesta, ipotetic, de care spui dumneata, as da cu antibiotic la intreaga stupina si, dupa aia, as inlocui cat mai multi faguri.

Imi mentin punctul de vedere ca nu se poate ajunge in practica la procentul acesta.

In rest, nu te contrazic, ai ceva anishori in plus ;) Sa traiesti!
― Stephen Hawking
Ruben

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE