Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Hranirea artificiala

Mesajde Făniță Teleorman » 25 Oct 2012, 10:58

Buna ziua! Am trei familii de albine cu hrana putina, pot sa folosesc de acum turte de zahar? Si daca pot folosi, poate uza albina pana la primavara?
Sau este mai buna apifonda? Va multumesc!
Făniță Teleorman

Re: Hranirea artificiala

Mesajde cristi_vidican » 25 Oct 2012, 11:17

Făniță, ce făcuși :o ?
Decât apifonda în iarnă mai, bine sirop acum. Dă-le ceva invertit și roagă-te să fie bine. Vezi că vine frigul și va fi mai greu. Urmărește când sunt nopțile mai calde.
Dacă ai avea miere să le dai ar fi ok, altfel se va lăsa cu efecte adverse.
Strânge și ghemul la maxim, eventual mai descăpăcește ramele care le scoți.
În iarnă, fii cu ochii pe ei. Dar să nu-i deschizi în fiecare zi. Te uiți când au zbor de curățire.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Făniță Teleorman » 25 Oct 2012, 13:11

Făniță Teleorman scrie:Buna ziua! Am trei familii de albine cu hrana putina, pot sa folosesc de acum turte de zahar? Si daca pot folosi, poate uza albina pana la primavara?
Sau este mai buna apifonda? Va multumesc!

Nu este tirziu ptr zahar invertit/?
Făniță Teleorman

Mesajde cristi_vidican » 25 Oct 2012, 13:25

Ba da, este foarte târziu, adică nu vor reuși să căpăcească mierea rezultată și va fermenta la iarnă din cauza umidității.
Dar, ce soluții ar fi mai bune? În nici un caz apifonda, care nu știu cât de invertită e.
Cel mai bine ar fi să le dai acum miere.
cristi_vidican

Mesajde Făniță Teleorman » 25 Oct 2012, 17:31

cristi_vidican scrie:Ba da, este foarte târziu, adică nu vor reuși să căpăcească mierea rezultată și va fermenta la iarnă din cauza umidității.
Dar, ce soluții ar fi mai bune? În nici un caz apifonda, care nu știu cât de invertită e.

Siropul de zahar,albina il trage si il depune in celula dar serbetul[sau turta de zahar]se hraneste acum din ea sau o depune in celula ptr. mai tirziu?
Făniță Teleorman

Mesajde Făniță Teleorman » 25 Oct 2012, 17:43

turta din serbet de zahar pusa la aceasta data in stup,albina consuma acum din ea sau o depune in fagure ptr. mai tirziu?
Făniță Teleorman

Mesajde cristi_vidican » 25 Oct 2012, 18:02

Albinele depozitează când au condițiile favorabile depozitării. Acum eu zic că ele vor depune din șerbet și vor consuma cât le va fi nevoie.
Dar, să nu le dai acum șerbet că le uzezi.
cristi_vidican

Mesajde Dragos2006 » 25 Oct 2012, 18:10

cristi_vidican scrie:Dar, ce soluții ar fi mai bune? În nici un caz apifonda, care nu știu cât de invertită e..

Pai daca nu stii de ce iti dai cu parerea ? Vorbiti ca sa va aflati in discutie ! de unde stii tu ca nu mai capaceste acum sau ca hrana va fermenta ? PRESUPUNEREA E MAMA ESECULUI !
In primul rand cel care a intrebat nu a dat date suficuente pentru a primi un raspuns pertinent . Cand va comunica cata albina , pe cate rame si cata miere are acum in stup i se va da un raspuns corect .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Badea. claudian » 25 Oct 2012, 20:19

mi se pare corect !... :lol:
Badea. claudian

Mesajde Făniță Teleorman » 25 Oct 2012, 20:56

Dragos2006 scrie:
cristi_vidican scrie:Dar, ce soluții ar fi mai bune? În nici un caz apifonda, care nu știu cât de invertită e..

Pai daca nu stii de ce iti dai cu parerea ? Vorbiti ca sa va aflati in discutie ! de unde stii tu ca nu mai capaceste acum sau ca hrana va fermenta ? PRESUPUNEREA E MAMA ESECULUI !
In primul rand cel care a intrebat nu a dat date suficuente pentru a primi un raspuns pertinent . Cand va comunica cata albina , pe cate rame si cata miere are acum in stup i se va da un raspuns corect .

Am albina pe sase rami[intervale],iar unul pe cinci intervale iar miere in jur de patru kg.
Făniță Teleorman

Mesajde Făniță Teleorman » 25 Oct 2012, 21:15

cristi_vidican scrie:Ba da, este foarte târziu, adică nu vor reuși să căpăcească mierea rezultată și va fermenta la iarnă din cauza umidității.

Cum trebuie sa fie mierea?fluida sau zaharisita?.Pusa in pungi sau direct in faguri?
Făniță Teleorman

Mesajde vasilescu adrian » 25 Oct 2012, 22:48

am si eu o familie care nu are cam 8-9kg de miere si mi se pare cam putin..
Ce ma sfatuiti sa fac..sa dau peste iarna turta de miere si zahar,sau serbet..
Salutari si numai bine!..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde Făniță Teleorman » 26 Oct 2012, 19:04

Buna seara apicultori.Puteti sami spumeti ce materiale puneti dupa diafragma la strimtorarea cuibului ptr.mentinerea caldurii? Va multumesc!
Făniță Teleorman

Mesajde Făniță Teleorman » 26 Oct 2012, 20:49

Salut dl.. Cristi.te rog scuzama ca insist cu intrebarile,dar apreciez ca mi_ai raspuns la intrebari. Este adevarat ca se poate pune pae intre diafragma si peretele stupului[ptr. iarna]? Multumesc si sa auzim de bine!
Făniță Teleorman

Mesajde cristi_vidican » 26 Oct 2012, 21:00

Făniță,
nu pune paie. Eu nu am pus niciodată. Dacă ai vedea cum iernez eu, ai zice că-mi bat joc de albine. Dar nu e așa.
Pentru iernare, albina are nevoie să nu fie curent de aer, o aerisire unilaterale bună (un urdiniș larg sau plasa deschisă pe fund), să fie tratată, să aibă mâncare suficientă.
Nu mai știu dacă ai spus, ce tip de stup ai?
cristi_vidican

Mesajde Făniță Teleorman » 26 Oct 2012, 21:54

cristi_vidican scrie:Făniță,
nu pune paie. Eu nu am pus niciodată. Dacă ai vedea cum iernez eu, ai zice că-mi bat joc de albine. Dar nu e așa.
Pentru iernare, albina are nevoie să nu fie curent de aer, o aerisire unilaterale bună (un urdiniș larg sau plasa deschisă pe fund), să fie tratată, să aibă mâncare suficientă.
Nu mai știu dacă ai spus, ce tip de stup ai?

am stupi orizontali pe 12 rame, din primavara vreau sa le fac magazii,sint la inceput de drum,de aceea imi fac griji si sa-i scot bine din iarna,de aceea caut raspuns la tot mai multe intrebari.multumesc!
Făniță Teleorman

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA