cipry74 scrie:stand in spatele stupului el fiind cu urdinisul spre sud asta inseamna ca , cuibul va fi pe partea de est acolo de unde rasare soarele....important sa fie toate pe aceeasi parte ...un exemplu......ai cativa zeci de stupi cu cuiburile pe ambele parti faci tratament si inchizi ,de unde mai stii pe care parte a stupului sa lasi urdinisul cand deschizi...daca stai si-ti folosesti logica o sa-ti dai seama de utilitatea "lucrarilor facute in serie"
madnes_marius scrie:Un detaliu pentru care eu cred ca mai bn e sa faci ghemul in dreapta e ca iarna soarele incalzeste mai tare peretele din partea dreapta ...
horia_ch scrie:Cam asta-i! În plus, apar diferenţe mai mari de temperatură între zi (când soarele încălzeşte peretele stupului) şi noapte (imediat după apus temperatura scade drastic). Ştim cu toţii ce înseamnă iarna zăpada cu cerul senin, pe timpul nopţii. Peretele stupului nu are inerţie termică suficientă, să spui că încălzeşte ghemul pe vreo perioadă (cât de mică) din noapte...
PS
Las-o deoparte pe asta cu "dumneavoastră"!
IonutMioveni scrie:in perioada asta intervenind si alti factori perturbatori precum rafalele de vant , vanatorii precum prigoriile(albinele avand in aceasta perioada si o deplasare mai greoaie din cauza temperaturii si a vantului...cred ).
madnes_marius scrie:"Un detaliu pentru care eu cred ca mai bn e sa faci ghemul in dreapta e ca iarna soarele incalzeste mai tare peretele din partea dreapta ... si sincer nu vad dc ar fi mai bn sa lasi ghemul in stanga"
- nu observ ca as fi precizat in aceasta fraza ca ... citand din fraza d'voastra " Peretele stupului încălzeşte ghemul pe vreo perioadă (cât de mică) din noapte..."
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori