am o dilema !!! pe pagina 98 am doua poze una sub alta in care tin o rama 1/1 in care se vede intr-o parte puiet capacit !!!
am scris ca aceasta familie si-a schimbat matca tarziu !!! MATCA DE COMEAT CU TRANTORI DE ZABRANI !!!
sa vedem la anul cum o fi !!!
pe poza de jos se vede in dreptul puietului capacit sirop necapacit !!!
fenomenul a fost urmatorul : a avut foarte mult puiet capacit care cand a eclozionat , nemaifiind matca sa mai ponteze , ramele in care a fost puiet au ramas goale aproape fara coronita !!! ca sa nu ramana asa le-am dat sirop 2/1 si au cam umplut toate celulele goale !!!
acest sirop nu cred ca albinele mai pot sa-l capaceasca !!!
grija ce mi-o fac este ca mi-e frica sa nu se altereze !!!
am vorbit la telefon cu nea Gica ( o singura data din pacate ) si mi-a spus ca mierea necapacita nu se acreste daca nu este umiditate in stup !!!
la stupul meu se ierneaza cu fundul gol , si cu cat de 1/2 sub cuib cu rame cladite in el !!!
atata ca eu am sirop in ramele cu pricina si nu miere !!!
doar cu ramele in care a fost puiet am avut aceasta problema !!!
m-am gandit odata sa le intercalez cu cele pline cu miere capacita !!!
dar prima miscare a fost sa pun doua rame cele mai negre mai pe mijlocul stupului in speranta ca voi vedea oua !!! macar cateva !!!
si cu ajutorul Domnului am vazut !!!
doar pe cele doua !!! si asa a ramas !!! fara intercalari , sa nu mai zotronesc biata familie !!!
va rog , dati-va cu parerea !!!
mare multam !!!

Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!