Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

sfaturi

Mesajde sakala » 05 Aug 2011, 21:48

azi am pus sirop 1/1 (1kg apa si 1 kg zahar plus 2gr sare de lamaie) am impartit la trei roiuri formate anul acesta pt stimulare pt ca matca sa oua si sa ii bag puternici pe iarna ,precizez ca roiurile sunt pe 5 rame albina ,am administrat pe la 19seara siropul ,dupa 15 min am observat la urdinish agitatie mare albinele parca o luase razna sunt incepator nu stiu ce simtome sunt astea cateva sfaturi si pareri mi_ar prinde bine
va multumesc
sakala

Re: sfaturi

Mesajde Adi Hodis » 06 Aug 2011, 00:08

Cand vad si realizez ... ca si dumneata te-ai apucat de ingrijit albine, ( exact cum se urca unii feciori la volan fara permis si conduce prin oras ... ) cu regret spun ca ... las pe altii sa explice ... eu m-am saturat ( s-au poate ca sint intr-un moment nasol ).
Totusi, atit iti zic, pune ochii pe citit si invatza ce si cum cu albinele ... ca e pacat de ele.
Si nu mai da sirop ziua, da-le seara in amurg, cand nu vede sa zboare.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde tassevasi » 06 Aug 2011, 00:16

Asa e normal sa faca ,sunt derutate de stimulare si se grabesc sa caute si sa aduca in continuare ,da-le si mai tirziu pe la 20,30 - 21 , sa vezi ca nu mai fac asa .

Recomandat e sa stimulezi zilnic 0,25 -0,30 l sirop cu ceaiuri de plante medicinale timp de 20 de zile si vei avea un spor de puiet de 2 ori si ceva mai mult ,decit nu ai face stimularea .
Cu cit cantitatea e mai mare si zile mai putine ,scade cantitatea de puiet pe dm 2 ram .
Numai bine si spor la treaba .
tassevasi

Mesajde liviu1965 » 06 Aug 2011, 00:19

Hai ma Adi, fruntea sus. Esti obosit , si....nu esti tu tata nostru? Fruntea sus, si trage o palinca.Maine, ca acum dormi...
sakala , lectureaza site-ul vechi .... o gramada de informati.... si raspunsurele tale se gasesc acolo
Succes
liviu1965

Mesajde Adi Hodis » 06 Aug 2011, 00:25

Taica Liviu, io nu-s cu palinca si spirtoasele ... sint cu cafeaua ( si mai nou cu rumegushu´ ) ;) :P
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde liviu1965 » 06 Aug 2011, 00:30

Vroiam sa ma culc dar am vazut mesajul tau si nu m-am putut abtine , "rumegushul"?
Un nou drog? pe Romanica?

PS Am prieteni la crima organizata......
Somn usor
liviu1965

Mesajde catalin.andrei » 06 Aug 2011, 11:06

sakala scrie:azi am pus sirop 1/1 (1kg apa si 1 kg zahar plus 2gr sare de lamaie) am impartit la trei roiuri formate anul acesta pt stimulare pt ca matca sa oua si sa ii bag puternici pe iarna ,precizez ca roiurile sunt pe 5 rame albina ,am administrat pe la 19seara siropul ,dupa 15 min am observat la urdinish agitatie mare albinele parca o luase razna sunt incepator nu stiu ce simtome sunt astea cateva sfaturi si pareri mi_ar prinde bine
va multumesc

daca albinele is doar putin agitate nu cred k e vreo problema,dar daca se bat intre ele ai provocat furtisag :shock: ,dale siropul dimineata devreme sau seara tarziu cand albinele nu prea mai zboara,cauta si respecta regulile de prefenire a furtisagului.sunt incepator ca si tine si suntem din apropiere ......tinem legatura :D
catalin.andrei

Mesajde sakala » 06 Aug 2011, 22:06

am inteles am sa pun la 2.3 yile cate 300 ml de sirop 1/1 pt simulare seara cand aproape o sa se intunece va multumesc pt ajutor
sakala

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR