Făniță Teleorman scrie:Buna ziua! Am trei familii de albine cu hrana putina, pot sa folosesc de acum turte de zahar? Si daca pot folosi, poate uza albina pana la primavara?
Sau este mai buna apifonda? Va multumesc!
cristi_vidican scrie:Ba da, este foarte târziu, adică nu vor reuși să căpăcească mierea rezultată și va fermenta la iarnă din cauza umidității.
Dar, ce soluții ar fi mai bune? În nici un caz apifonda, care nu știu cât de invertită e.
Cel mai bine ar fi să le dai acum miere.
cristi_vidican scrie:Dar, ce soluții ar fi mai bune? În nici un caz apifonda, care nu știu cât de invertită e..
Dragos2006 scrie:cristi_vidican scrie:Dar, ce soluții ar fi mai bune? În nici un caz apifonda, care nu știu cât de invertită e..
Pai daca nu stii de ce iti dai cu parerea ? Vorbiti ca sa va aflati in discutie ! de unde stii tu ca nu mai capaceste acum sau ca hrana va fermenta ? PRESUPUNEREA E MAMA ESECULUI !
In primul rand cel care a intrebat nu a dat date suficuente pentru a primi un raspuns pertinent . Cand va comunica cata albina , pe cate rame si cata miere are acum in stup i se va da un raspuns corect .
cristi_vidican scrie:Ba da, este foarte târziu, adică nu vor reuși să căpăcească mierea rezultată și va fermenta la iarnă din cauza umidității.
Dar, ce soluții ar fi mai bune? În nici un caz apifonda, care nu știu cât de invertită e.
cristi_vidican scrie:Făniță,
nu pune paie. Eu nu am pus niciodată. Dacă ai vedea cum iernez eu, ai zice că-mi bat joc de albine. Dar nu e așa.
Pentru iernare, albina are nevoie să nu fie curent de aer, o aerisire unilaterale bună (un urdiniș larg sau plasa deschisă pe fund), să fie tratată, să aibă mâncare suficientă.
Nu mai știu dacă ai spus, ce tip de stup ai?
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori