Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Trantori in stup

Mesajde Hropaciov » 27 Oct 2012, 14:38

Azi am vazut la urdinisul unui stup cativa trantori.M-am uitat atent daca sunt de marime normala(din celule de trantori), erau de marime normala.Este posibil ca la sfarsit de octombrie sa mai existe trantori?
Hropaciov

Re: Trantori in stup

Mesajde Mircea_63 » 27 Oct 2012, 14:48

Daca i-ai vazut cu ochii tai...e posibil. Dar in stup ce ai vazut? Matca este? Daca mai exista puiet... de care?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Hropaciov » 27 Oct 2012, 14:54

Nu, nu m-am uitat inauntru, stupii sunt deja impachetati pentru iarna.
Hropaciov

Mesajde mibu » 27 Oct 2012, 17:11

Salut !
Am unificat două familii ,acum vreo trei zile . La cea mai slăbuță ,pe care nu am studiat-o prea bine ,am observat destui trînori !
Pentru mine e o noutate ,voi urmări și voi vedea ce se mai întîmplă !
Dar ca idee ,uite că se poate ca la vremea asta să mai avem trîntori în stupi !( Mă gîndesc că or fi politicieni intrați în apicultură )
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde iunicu » 27 Oct 2012, 17:21

Familia a socotit ca o sa aibe nevoie de ei cat de curand. De aceia exista trantori in stup.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde mibu » 27 Oct 2012, 18:28

Cu siguranță ,pentru petrecerea revelionului !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde dorindafi » 27 Oct 2012, 18:28

mibu scrie:Salut !
Am unificat două familii ,acum vreo trei zile . La cea mai slăbuță ,pe care nu am studiat-o prea bine ,am observat destui trînori !
Pentru mine e o noutate ,voi urmări și voi vedea ce se mai întîmplă !
Dar ca idee ,uite că se poate ca la vremea asta să mai avem trîntori în stupi !( Mă gîndesc că or fi politicieni intrați în apicultură )

scria un coleg pe oarecare pagina mai in urma ca atunci cand este prezentza trantorilor in aceasta vreme stupul are matca batrana ori e bezmetic

( Mă gîndesc că or fi politicieni intrați în apicultură )= :lol: gandeshtete mai bine
dorindafi

Mesajde gh.pana » 27 Oct 2012, 19:38

Nu fi surprins, este o exceptie existenta in cuib a trantorilor la acesta data . Sunt cazuri tot ca exceptie, cand chiar ierneaza in cuib.
Albinele nu ii alunga atunci cand apreciaza ca in viitorul foarte apropiat este nevoie de ei . Toamna prelungita si excesiv
de calda si cu o regina "programata" la o schimbare linistita a determinat albinele sa accepte inca trantori in familie.
Trantorii nealungati ii vei regasi in primavara maturi , vioi si pusi pe treaba.
gh.pana

Mesajde peterneamt » 27 Oct 2012, 19:41

Familiile puternice cu rezerve de peste 20 kg de miere mai pastreaza pina in primavara citiva trintori. Dar daca vezi pe la urdinis trintori musai (trebuie ) sa verifici familia sa nu fie trintorizata sau orfana. ;)
peterneamt

Mesajde Hropaciov » 27 Oct 2012, 20:39

Din cate imi aduc aminte stupul cu pricina are matca din botca de salvare de anul asta, stiu ca a avut ceva probleme(murise matca veche prin august).Poate fi siasta un motiv,nu?
Hropaciov

Mesajde teinegru64 » 27 Oct 2012, 23:10

Astazi am gasit 3 rame cu trantori ..o matca si vreo 100 de albine .Poze si filme de colectie.Numai ieri citeam parerea lui Sima despre matcile batrane....dar asa ceva daca spunea nu il credeam....sa mai spun ca stupina e pe 112?
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde mihaistupar » 28 Oct 2012, 09:50

la mine ieri inca vedeam albine care dadeau trantori afara. mari si cam scorojiti de foame. zburau de colo- colo, dar niumeni nu vroia musafiri.
Am si fam cu matci de anul asta, care-i tolereaza fara probleme... cam 15-20 de familie. cred ca-s pt revelion :lol:
mihaistupar

Mesajde MIHALACHE » 28 Oct 2012, 21:24

Familiile de albine puternice si cu hrana multa pastreaza trantori si peste iarna,cele care au hrana minima ai alunga din luna august exemplu o familie cu doua regini din luna iulie pana acum osaptamana le-am vazut pe aceasi rama hrana aproximativ 20kg ,9rame cu albine ceva puiet capacit 10-15 trantori,roi natural 6rame cu albine aproximativ 13-14kg miere an jur de 10 trantori,familie multietajat 3 corpuri unul plin cu miere capacita la mijloc 8 intervale cu albine jos 10 rame goale peste 15 trantori an familie regina de anul acesta ,cea mai buna familie a mea ,recolta 2 corpuri multietajat pline la stationar si an celelalte famili puternice am vazut trantori dar au multa hrana.
MIHALACHE

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE