Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Viespile

Mesajde liviu1965 » 07 Apr 2012, 13:06

namzeb scrie:Este buna si metoda asta cu capcana dar cel mai sigur este distrugerea an de an a cuiburilor pe la stresini,prin poduri si alte locuri unde ele isi fac cuib.Cu respect

Ce te faci cu vecinii?
Ei le lasa.
Patim ca si cu cainii comunitari: ii sterilizam sau omoram si din alte parti....se inmultesc

Lupta cu morile de vant......

Asa ca teinegru64 , sunt si ele protejate.......

PS: Sunt putin cam echo de felul meu.
liviu1965

Mesajde sakala » 14 Oct 2012, 17:05

buna
am fost azi in inspectie la stupi si cand ce sa vezi viespile intrau pe urdinish si nu mai ieseau mai sunt eficiente capcanele acum sa pun cateva deasupra stupilor pe capace cu apa otet si miere?
aveti alta metoda de combatere pe vreme racaroasa?
sakala

Mesajde EugenVoinea » 15 Oct 2012, 11:51

Acum este putin cam tarziu ca viespile sa aleaga capcana si nu urdinisul,care este mai putin pazit,dar se poate incerca,ca vor mai fi zile calduroase.
..."Invata de la vultur cand umerii ti-s grei Si dute la furnica sa vezi povara ei''... din lirica norvegiana.
EugenVoinea

Mesajde janese » 15 Oct 2012, 12:36

pe vremea asta daca viespile intra in ei,inseamna ca ai cuiburile prea largi.
un cuib organizat de iarna la ora asta, inseamna ca atunci cand albina nu zboara si sta in cutie,daca ciocani pe peretele cu urdinisul, in cateva secunde apare o albina la urdinish
janese

Mesajde sakala » 15 Oct 2012, 14:13

pai am sa umblu maine poimane in ei ca se anunta vreme buna sa mai restrang acolo unde mai este nevoie ;)
va multumesc pentru informatii oricum
sakala

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Oct 2012, 18:56

am invatat astazi de la un apicultor meserias ca viespile traiesc in simbioza cu albina !!! albinele nu ar putea cara de la prune sau de la struguri daca nu le-ar " incepe " viespile !!! am cam cazut pe ganduri si imi vine sa-i dau dreptate !!! fara misto !!!
nu cred sa ma mai apuc sa fac capcane pentru viespi vreodata !!! :o :? :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde jenica67 » 27 Oct 2012, 22:43

Da, traiesc sigur in simbioza. Viespiile sparg coaja fructelor, albinele iau siropul il duc in stup si il transforma in miere. Asta se petrece toamna. A doua zi dimineata pe racoare, cand albinele nu sunt active, viespia intra in stup si recupereaza mierea. :lol:
jenica67

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Oct 2012, 22:46

hai sa nu fie nici a mea nici a ta , Jenica !!! dimineata viespii iau o parte din mierea respectiva !!! si uite-asa , prunele si strugurii trec , vine iarna si sa ne vedem sanatosi la primavara !!! cu toti stupii in regula !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde teinegru64 » 27 Oct 2012, 22:51

ves.lucian.zabrani scrie: nu cred sa ma mai apuc sa fac capcane pentru viespi vreodata !!! :o :? :P

Sa nu uiti Darie ! ;)
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde iunicu » 27 Oct 2012, 22:52

Daca e asa Luciane, eu nu vreau miere de struguri peste iarna in stup. Ce-mi trebuie sa sparga viespea coaja la strugure?
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Oct 2012, 22:56

nea Gica mi-a spus ( de fapt mi-a scris pe MP ) ca mierea de la prune si de la struguri este buna si este la fel ca si poliflora !!! sa o las acolo unde o pun ele !!! eu l-am crezut si il cred si acuma !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Oct 2012, 23:18

teinegru64 scrie:Sa nu uiti Darie ! ;)

ma voi stradui sa nu uit !!! :lol: :P :lol:
ves.lucian.zabrani

Mesajde iunicu » 27 Oct 2012, 23:54

Pai mierea de strugri nu este bogata in saruri? Daca avem o iarna fara iesiri de curatire, nu se scapa pe ele albinele?
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 28 Oct 2012, 00:03

eu am spus ce mi-a scris nea Gica !!! compozitia chimica a mierii de struguri nu o cunosc !!! mierea de mana stiu ca nu este buna la iernat !!!
stiu stupar foarte priceput care stoarce ramele din cuib cu puiet capacit care au pe ele miere de mana !!! din doua rele alegi raul cel mai mic !!!
nu cred ca mierea de struguri este la fel de daunatoare ca si mierea de mana !!!
si mai cred ceva !!! mierea de la prune si de la struguri este cam ultima " recolta " a albinutelor noastre !!!
cred ca o consuma prima , cand inca sunt multe zile de zbor !!! la mana cred ca ajung mai tarziu , cand depinde de vreme daca pot zbura mai des sau mai rar !!!
deviem de la subiect !!! sa ne intoarcem la viespi , fata de care brusc astazi un apicultor amabil mi-a schimbat optica asupra lor !!!
astazi am mai invatat ceva !!!
si cu cat invat mai mult , vad cat de putine stiu de fapt !!!
:P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde delorin I » 08 Noi 2012, 13:13

Salut! Am cam multe viespi..capcaneel simple cu otet apa si zahar, facute din ochi...nu dau rezultate...ci doar adun Drosofila melanogaster! O sa incerc si eu cu mici si insecticid...dar am 3 caini care umbla prin zona...vrea sa le mai reduc putin numarul nu de alta dar intra in stup de parca intra pe autostrada...desi urdinisul este redus!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Mircea_63 » 08 Noi 2012, 13:41

delorin I scrie:... am 3 caini care umbla prin zona...vrea sa le mai reduc putin numarul nu de alta dar intra in stup de parca intra pe autostrada...desi urdinisul este redus!

Ai urdinisul atat de mare, sau cainii sunt atat de mici?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE