Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

...nevoia de practica

Mesajde florin_d » 23 Oct 2012, 16:05

Am 51 de ani. Unii spun ca e tarziu sa ma apuc de apicultura. Altii spun ca niciodata nu e prea tarziu .M-am saturat de Bucuresti. Vreau in 3-4 ani sa ma retrag la tara si sa-mi ocup timpul cu cateva familii de albine si alte activitati gospodaresti. Pana atunci m-am apucat sa tot citesc carti de specialitate dar as dori sa-mi fac si ucenicia langa un apicultor cu experienta. Daca cineva este dispus sa primeasca in stupina lui un ucenic voluntar sunt dispus sa-l ajut cu tot ce pot astfel incat fiecare sa aibe de castigat .Ma pot deplasa pe o raza de 50-60 de km in jurul Bucurestiului dar numai la sfarsit de saptamana .Inca am servici si in cursul saptamanii trebuie sa fiu prezent la munca.
O zi buna la toata lumea
florin_d

Re: ...nevoia de practica

Mesajde gh.pana » 23 Oct 2012, 18:49

Te salut domnule Florin.
Sunt apicultor de peste 10 ani. Fac apicultura din hoby , pe un numar mediu de 20 stupi atat verticali pe 10 rame 1/1 si cat de 1/2 cat si orizontali pe 24 rame 1/1 in stationar.
De cand m-am pensionat locuiesc in com. Ciorogarla la vest de Bucuresti, unde am si stupina.
Interesul tau privind apicultura practica m-a determinat sa-ti satisfac o astfel de doleanta.
Contacteaza-ma la inceputul lunii martie daca locatia unde stau iti pare convenabila, bineinteles.
Retine !!!!... este vorba doar de 20 stupi , adica o ora, maxim doua ore de treaba cu albinele, restul de aproximativ inca o ora lucrari pregatitoare ( montari rame, insarmari, aplicat f.a. extras ceara , sortari faguri etc. ) .
Presupunand ca esti om serios si ca ne vom respecta asa cum le sta bine la niste oameni de varsta noastra, eu sunt dispus sa te am ca asistent-practicant cu o singura conditie ....sa nu fi alergic la intepatura de albina.

Cand te hotarasti si ai timp, da-mi te rog, detalii despre tine.

Cu tot respectul !
gh.pana

Mesajde CATALIN » 24 Oct 2012, 12:55

fara practica nu merge si tarziu nu e niciodata daca va mai si place....insa practica e sfanta parerea mea e ca nu tre sa citesti neaaparat daca ai o prractica facuta si un profesor care sa te suporte ori de cate ori il suni in 2 ani esti deja pe picioarele tale
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde stuparul2011 » 24 Oct 2012, 15:30

buna,
sunt incantat ca cineva de varsta dumneavoastra are un plan de genul acesta.
pe mine sincer m-a impresionat faptul ca imediat ati cerut ca cineva binevoitor sa va primeasca ucenic la dansul.
respect pentru acest lucru.
oricum, ati inceput cu dreptul pe forum....
bine ati venit pe forum.
va doresc multe reusite in apicultura, si spor la munca.
numai bine
Doamne ajuta
stuparul2011

Mesajde florin_d » 24 Oct 2012, 16:43

gh.pana scrie:Te salut domnule Florin.
Sunt apicultor de peste 10 ani. Fac apicultura din hoby , pe un numar mediu de 20 stupi atat verticali pe 10 rame 1/1 si cat de 1/2 cat si orizontali pe 24 rame 1/1 in stationar.
De cand m-am pensionat locuiesc in com. Ciorogarla la vest de Bucuresti, unde am si stupina.
Interesul tau privind apicultura practica m-a determinat sa-ti satisfac o astfel de doleanta.
Contacteaza-ma la inceputul lunii martie daca locatia unde stau iti pare convenabila, bineinteles.
Retine !!!!... este vorba doar de 20 stupi , adica o ora, maxim doua ore de treaba cu albinele, restul de aproximativ inca o ora lucrari pregatitoare ( montari rame, insarmari, aplicat f.a. extras ceara , sortari faguri etc. ) .
Presupunand ca esti om serios si ca ne vom respecta asa cum le sta bine la niste oameni de varsta noastra, eu sunt dispus sa te am ca asistent-practicant cu o singura conditie ....sa nu fi alergic la intepatura de albina.

Cand te hotarasti si ai timp, da-mi te rog, detalii despre tine.

Cu tot respectul !

Va salut cu respect,
Multumesc mult de tot pentru amabilitate si sper sa fiu un elev care nu-si dezamageste profesorul . Si eu vreau sa fac apicultura tot ca un hobby . Nu va ganditi ca la varsta asta am ganduri de afaceri si imbogatire cu stuparitul . Tot ce-mi doresc este sa am activitate in momentul in care ma retrag la tara iar ceea ce fac , sa fac din placere si cu pasiune. Sunt o fire activa si nu-mi place sa stau .
Am sa va trimit mai multe detalii despre mine si sper sa ne cunoastem cat mai repede .
O seara buna,
florin_d

Mesajde florin_d » 24 Oct 2012, 17:09

Pentru Catalin si stuparul2011,
Multumesc pentru incurajari si sper sa nu plictisesc si sa nu enervez apicultorii cu experienta in momentul cand o sa am de cerut sfaturi si de pus intrebari, poate unele vor fi stupide. Am cerut ajutor si nu mi-a fost rusine sa o fac chiar daca am 51 de ani . Primesc sfaturi de la oricine ,chiar si de la cei mai tanari decat mine.
Tot timpul in viata avem de invatat si de oferit la randul nostru din experienta acumulata. Problema cea mai mare este in momentul in care ai impresia ca le stii pe toate...
Salut pe toata lumea ,sa fim sanatosi , sa avem de munca si putere de munca.
O seara buna,
florin_d

Mesajde Adi Hodis » 26 Oct 2012, 02:07

Salutari si bun venit printre noi domnule Florin_d !.
Si eu ma bucur pt ca vreti sa ingrijiti albine si pt. ca domnul Gheorghe Pana se ofera sa va invete.
Cumosc un baietel, Bogdan, care la 8 anisori avea cativa stupi. Daca pt. el nu a fost prea devreme ... nici pt. d-vs nu e tirziu la 51 de ani.
Stima domnilor si succese !. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Mircea_63 » 26 Oct 2012, 09:51

florin_d scrie:Am 51 de ani. Unii spun ca e tarziu sa ma apuc de apicultura. Altii spun ca niciodata nu e prea tarziu ....... Si eu vreau sa fac apicultura tot ca un hobby . Nu va ganditi ca la varsta asta am ganduri de afaceri si imbogatire cu stuparitul .

Florine, sa traiesti! Vreau sa-ti spun cateva lucruri...depinde de tine daca le iei drept critica sau incurajare:

"Am 51 de ani..." Si ce daca??? Multi inainte...

"Unii spun...Altii spun..." Mai, neesential ce spun unii sau altii. Crezi ca esti prea tanar sa te apuci de albine? :lol: Abia ai inceput sa te maturizezi ;) Esti la jumatatea vietii...
Conteaza ce crezi si ce simti tu, nu ce spun altii, cu exceptia cazului in care ai baut ceva... atunci te duci si te culci daca-ti spun macar doi ca esti beat! :(

"Nu va ganditi ca...am ganduri de...imbogatire" ...Si daca ai avea? E munca ta, e treaba ta!
Oricum, daca nu ai drag de ceea ce faci, nu te imbogatesti in nici un domeniu. Nici nu exista saraci si bogati in mod real. Daca esti multumit cu ceea ce ai ...esti bogat, poate intelept(?)
Daca nu mai vrei sa evoluezi...esti batran.

Bun venit! Intra in formatie si dai pedale...mai avem mult pana la destinatie! ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde florin_d » 28 Oct 2012, 21:39

Multumesc mult de tot pentru incurajari si pentru sfaturi. Abia astept sa-mi incep ucenicia si sa descopar aceasta minunata lume a apiculturii.
Va salut pe toti cu tot respectul
florin_d

Mesajde ves.lucian.zabrani » 28 Oct 2012, 21:51

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! spor la albinute !!! pentru nimic in lume niciodata nu-i tarziu !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 29 Oct 2012, 13:25

Florine,sieu sant tot Florin si am inceput cu apicultura la 50 de ani,nu aveam nici internet si nici nu prea aveam pe cine intreba,am dat-o in bara de multe ori,am pierdut si stupi din vina si nestiinta mea,dar important este sa nu te lasi,aici ai ocazia sa inveti din greseli,si sa-ti placa albinaritul.
cat despre inbogatire din apicultura,eu iti spun din activitatea mea;practic stuparitul stationar,sant in zona buna pentru albine si nu sa
nt in pierdere in niciun an
insista si vei reusi. :arrow: :arrow:
FLORINELU

Mesajde florin_d » 30 Oct 2012, 15:35

FLORINELU scrie:Florine,sieu sant tot Florin si am inceput cu apicultura la 50 de ani,nu aveam nici internet si nici nu prea aveam pe cine intreba,am dat-o in bara de multe ori,am pierdut si stupi din vina si nestiinta mea,dar important este sa nu te lasi,aici ai ocazia sa inveti din greseli,si sa-ti placa albinaritul.
cat despre inbogatire din apicultura,eu iti spun din activitatea mea;practic stuparitul stationar,sant in zona buna pentru albine si nu sa
nt in pierdere in niciun an
insista si vei reusi. :arrow: :arrow:

Sunt sigur ca voi avea si bucurii si dezamagiri dar daca faci un lucru cu pasiune , uiti de toate dezamagirile si ramai cu satisfactia ca ai realizat ceva .
Multumesc pentru sfaturi si incurajari.
Va salut cu mult respect.
florin_d

Mesajde Adi Hodis » 31 Oct 2012, 01:47

FLORINELU scrie:...
dar important este sa nu te lasi,aici ai ocazia sa inveti din greseli,si sa-ti placa albinaritul.
...

Parerea mea e ca intotdeauna se invatza din greseli si sint cele mai memorabile "lectii" ... neplacute, ce-i drept insa, in prezent, d-l Florin_d are mai mari shanse sa invete fara greseli ceea ce e mult mai avantajos ... Informatia e la discretie si mai multa decat cu tzaraita cum a fost candva.
Practica va fi sub indrumarea unui apicultor ... deci ...
Succese domnule Florin !.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde aliuta2000 » 31 Oct 2012, 09:53

Adi Hodis scrie:Florin_d are mai mari shanse sa invete fara greseli ceea ce e mult mai avantajos ... Informatia e la discretie si mai multa decat cu tzaraita cum a fost candva.
Practica va fi sub indrumarea unui apicultor ... deci ...
.

Viata e o insiruire de evenimente , din care foarte multe sunt greseli !!!
Nu toate greselile sunt de natura negativa , si nu toate greselile se sfarsesc rau/ negativ .
Oricata informatie ar exista , in practica tot vei face greseli , fie la tine fie la altcineva . Asa e facuta viata !!!
Deci cum s-a mai urat .... Spor la treaba si cea mai mare greseala ar fi sa nu incerci !!!! Dupa ce incerci , greseala ar fi sa te dai batut prea usor !!!
Bafta multa , documentatia nu trebuie sa fie sarita , si apoi Spor la treaba !
A.D.
aliuta2000

Mesajde florin_d » 31 Oct 2012, 20:43

Va multumesc mult de tot pentru sfaturile si gandurile bune pe care le aveti pentru mine. Sper sa fac cat mai putine greseli si sa invat cat mai mult . Am marele noroc ca am intalnit ,prin intermediul forumului, un om deosebit cum este d-nl gh.pana si sunt sigur ca am de invatat f. multe de la dansul. Sincer regret ca nu m-am hotarat mai de mult sa ma apuc de treaba. Am citit ,am studiat despre apicultura , dar au fost tot timpul alte prioritati in viata.Serviciu ,casa, copil etc ...Alergi ca disperatul o viata intreaga si nici nu stii daca merita tot acest efort.M-am consolat ca va veni si vremea cand o sa am timp pentru mine ,pentru aceasta pasiune. Acum sunt sigur ca a venit vremea . E o vorba...mai bine mai tarziu decat niciodata . Nu vreau sa traiesc cu regretul ca nu am facut ceva ce-mi doream de f. mult timp.
Salut cu respect pe toata lumea . Sa fim sanatosi si sa ne bucuram de tot ce e frumos in viata.
florin_d

Mesajde stuparul2011 » 01 Noi 2012, 12:20

buna,
Alergi ca disperatul o viata intreaga si nici nu stii daca merita tot acest efort

aceasta e marea problema a omenirii din ziua de azi.
toti alergam de colo colo............si cand tragem linie aflam ca de fapt am alergat dupa nimicuri, astfel uitam ce este intr-adevar important in viata.
nu luam nimic cu noi, asta trebuie sa intelegm toti.
de multe ori stau de vorba cu cate un batranel sau batranica, simpatici :D si cand imi povestesc ca au muncit o viata intreaga, iar acum nu au bani pentru una alta, nu au nimic. toti ne intrebam pentru ce?
suntem doar niste trecatori prin aceasta lume.
respect
numai bine
stuparul2011

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR