Mariane, o femeie daca are o boala contagioasa, o transmite fatului. Boala, microbul, virusul e una si informatia genetica e alta. Parca de la asta plecaseram?
Puietul varos nu e boala genetica!
cantemir scrie:ioanpuiu scrie:Dacă vrei să înţelegi mecanismul genetic, citeşte http://www.horticultura-bucuresti.ro/fi ... netica.pdf
Vei găsi lucruri interesante şi folositoare despre caractere dominante şi caractere recesive (le poţi folosi la tine în stupină)"[/i]
Pentru a obtine hibrizi valorosi trebuie sa se cunoasca intai care caractere sunt date de gene dominante si care de gene recesive. Ca daca nu, rezultatele pot dezamagi.
Exemplu: Vrem sa obtinem familii puternice si blande. Daca se imperecheaza o matca provenita dintr-o familie prolifica, cu trantori dintr-o familie recunoscuta pentru blandete, sunt mai multe sanse sa obtii matci neprolifice cu familii agresive, decat invers!
marian sima scrie:Prietene i-mi scoti fire albe.
Matca nu ponteaza puiet varos imediat dupa fecundare ,uitete dumneata in stupi si vei observa ca matcile care ponteaza PV sint in general matci de anul 2.
Nu e o parere e o certitudine din cea ce eu am observat ,acest puiet varos se declanseaza o data si da la acea declansare nu semai opreste semn ca matca a contactat un spor.
Daca matca era izvorul indivizilor slabi asa cum spui dumneata ea era de la inceput ori boala nu se manifesta imediat de la inceperea pontei matci.
marian sima scrie:Prietene i-mi scoti fire albe.
Matca nu ponteaza puiet varos imediat dupa fecundare ,uitete dumneata in stupi si vei observa ca matcile care ponteaza PV sint in general matci de anul 2.
Nu e o parere e o certitudine din cea ce eu am observat ,acest puiet varos se declanseaza o data si da la acea declansare nu semai opreste semn ca matca a contactat un spor.
Daca matca era izvorul indivizilor slabi asa cum spui dumneata ea era de la inceput ori boala nu se manifesta imediat de la inceperea pontei matci.
topy scrie:am avut multi roi la viata mea cu matci proaspat imperecheate care aveau puiet varos.intra la lista de desfiintati.
Ioan Guist scrie: Matca este doar izvorul indivizilor ce au o anumita slabiciune la ....Puiet varos.
topy scrie:
daca am putea obtine HIBRIZI la albina in tara noastra am fi tari.
cantemir scrie:topy scrie:
Cu scuzele de rigoare: daca am avea o rasa pura de albina am fi tari! Cam tot ce exista acum in stupii nostri sunt corcituri, metisi, hibrizi... spuneti-le cum vreti. Desi hibrizii se obtin din incrucisarea raselor pure.
Mircea_63 scrie:Altfel cumperi matci mereu, esti dependent de producator, cresc costurile etc
cantemir scrie:topy scrie:
Cu scuzele de rigoare: daca am avea o rasa pura de albina am fi tari! Cam tot ce exista acum in stupii nostri sunt corcituri, metisi, hibrizi... spuneti-le cum vreti. Desi hibrizii se obtin din incrucisarea raselor pure.
Mircea_63 scrie:La urma urmei in timp poti avea matci de la vreo zece trantori diferiti.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori