Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Un popor si regina sa! Bienen - Ein Volk und seine Königin

Mesajde delorin I » 30 Oct 2012, 14:33

Salut! Postez si eu aceste linkuri ale unui film a carui ultima parte parte am descoperit-o pe Apiardeal in aceasta dimineata! Cu siguranta unii dintre voi stiu filmul, fie de pe net fie de pe you tube. Il postez aici pentru incepatori dar si pentru avansati caci este un fim cu adevarat bun! Dincolo de spectacolul imaginilor- filmari inclusiv din interiorul unui stup, de blandetea albinelor Carnica - tehnicile apicultorilor germani sunt cu nimic mai prejos. Nu m-am gandit, nici nu am citit ca un roi ar putea fi capturat prin stropire. Puteti vedea asta aici in a doua parte la minutul 4.59. Sau ca o matca ar putea fi integrata stupului prin aruncarea in miere.

http://www.youtube.com/watch?v=K067_JWDMjM partea 1
http://www.youtube.com/watch?v=yHQTt17M ... ure=relmfu partea a doua
http://www.youtube.com/watch?v=ygS8m20R ... ure=relmfu partea a treia
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: Un popor si regina sa! Bienen - Ein Volk und seine König

Mesajde cristi_vidican » 30 Oct 2012, 15:47

Foarte frumos!!!
Mai e cineva fan MER.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 30 Oct 2012, 16:52

Fata știe multe. Face și inseminare artificială.
cristi_vidican

Mesajde delorin I » 30 Oct 2012, 17:13

Eu incep sa cred ca MER-ul inseamna deja industrie..:)

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde MyBees » 30 Oct 2012, 18:24

Citind aceasta postare am un sentiment puternic de deja vu. L-ai mai postat undeva, identic?

Capturarea roiului prin stropire(de fapt, tipul cred ca doar le stropeste sa le recupereze mai usor, sa nu mai zboare...) este descrisa sigur si prin cartile de la noi, sau a fost discutata pe forum. Nu mai retin de unde am gasit procedeul insa eu chiar l-am experimentat cu succes in aceasta vara. Dintr-un accesoriu pentru pulverizare montat la un pet de 2 litri mi-am facut o "arma" pe cinste. Reglat pe jet de apa(in sensul opus pulverizarii fine) arunca la cca 10 metri. Stropind roiul din zbor si aruncand cu nisip(un alt procedeu asemanator) am reusit sa pacalesc roiul si sa se aseze intr-un zarzar la cca. 20 de metri de stupi. Asta dupa ce se inaltase si isi croise drumul hotarat spre padure.
Fie roiul are senzatia de ploaie si renunta(cel putin temporar) la locul pe care si l-a gasit, fie regina este lovita cu nisip sau udata si pica, nemaiputand sa zboare, urmata fiind de albine. Cert este ca pulverizatorul acesta mi-a devenit unul dintre cele mai dragi instrumente din inventar.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde delorin I » 30 Oct 2012, 18:47

[quote="MyBees"]Citind aceasta postare am un sentiment puternic de deja vu. L-ai mai postat undeva, identic?

Nu! Chiar daca frecventez si Apiardeal..si acolo ca si aici sunt debutant! Idei putine ...probabil ca multe persoane gandesc la fel...:) Sa fie niste platitudini? :) Ca modalitate de a deturna roiul am retinut ca eficace ..Oglinda! Dar cum am albine de vreo 4 luni....inca nu am atacat roiurile....sper sa mai am ce la primavara..:))

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde MyBees » 30 Oct 2012, 19:41

delorin I scrie:Sa fie niste platitudini? :)

Sa nu intelegi gresit, nu am vrut deloc sa fiu ironic.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde delorin I » 30 Oct 2012, 20:22

Stai linistit...era o gluma!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde peterneamt » 30 Oct 2012, 21:06

Rama are alte dimensiuni la stupul german. ;)
peterneamt

Mesajde paul » 30 Oct 2012, 21:28

Ce nu pricep ... eu !
Albinele alea nu au ac ? Si daca au ... cum de nu inteapa niciuna ???
Albinele alea ... n-au descoperit propolisul ? Si daca l-au descoperit ... de ce nu propolizeaza ?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cobi » 30 Oct 2012, 21:38

cristi_vidican scrie:Foarte frumos!!!
Mai e cineva fan MER.

Rama nu-i de 162mm, este undeva intre MER si ME!
paul scrie:Ce nu pricep ... eu !
Albinele alea ... n-au descoperit propolisul ? Si daca l-au descoperit ... de ce nu propolizeaza ?

Ati auzit de ACA lor: albina carnica austriaca?!

PS. Dl Namzeb poate spune mai multe.
cobi

Mesajde cristi_vidican » 31 Oct 2012, 08:18

paul scrie:Ce nu pricep ... eu !

Ba, au ac. N-ai văzut că l-au înțepat imediat pe acel om? Sunt selecționate.
Sunt rase selecționate să propolizeze mai puțin. Am avut un stup la care nu-mi trebuia niciodată daltă. Mișcam ramele cu degetele, chiar dacă nu le mai mișcasem de multă vreme. A schimbat matca și lucrurile s-au schimbat.

Apropo de blândețe. Ale mele sunt mai rele. Am făcut rost de ceva mătci anul acesta. Pot umbla la ele și pe ploaie, că nu mă înțeapă. Dar, imediat știu că deschid un stup cu matca mea. Diferență foarte mare. Și nu doar la blândețe, la toate.
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 31 Oct 2012, 08:22

cobi scrie: Rama nu-i de 162mm, este undeva intre MER si ME!

Și eu am fost dumirit, pt că mi se par corpurile mai mari ca ale mele, dar când am văzut rama, mi-am dat imediat seama că nu e ME. Dar, oricum, e tot un MER (Multi Etajat Redus). La MER sunt foarte multe dimensiuni, noi ne-am fixat pe 162.

Ați observat grosimea spetezei de sus?
cristi_vidican

Mesajde delorin I » 31 Oct 2012, 21:27

[quote="MyBees"]Citind aceasta postare am un sentiment puternic de deja vu. L-ai mai postat undeva, identic?

Capturarea roiului prin stropire(de fapt, tipul cred ca doar le stropeste sa le recupereze mai usor, sa nu mai zboare...) este descrisa sigur si prin cartile de la noi, sau a fost discutata pe forum. Nu mai retin de unde am gasit procedeul insa eu chiar l-am experimentat cu succes in aceasta vara. Dintr-un accesoriu pentru pulverizare montat la un pet de 2 litri mi-am facut o "arma" pe cinste. Reglat pe jet de apa(in sensul opus pulverizarii fine) arunca la cca 10 metri. Stropind roiul din zbor si aruncand cu nisip(un alt procedeu asemanator) am reusit sa pacalesc roiul si sa se aseze intr-un zarzar la cca. 20 de metri de stupi.

Ne poti arata si noua acest mecanism dracesc - care intrerupe zborul albinei si o transforma in domestica fiinta de povara? :)))!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde jonny_it » 31 Oct 2012, 22:36

MyBees scrie:Capturarea roiului prin stropire(de fapt, tipul cred ca doar le stropeste sa le recupereze mai usor, sa nu mai zboare...) este descrisa sigur si prin cartile de la noi, sau a fost discutata pe forum. Nu mai retin de unde am gasit procedeul insa eu chiar l-am experimentat cu succes in aceasta vara. Dintr-un accesoriu pentru pulverizare montat la un pet de 2 litri mi-am facut o "arma" pe cinste. Reglat pe jet de apa(in sensul opus pulverizarii fine) arunca la cca 10 metri. Stropind roiul din zbor si aruncand cu nisip(un alt procedeu asemanator) am reusit sa pacalesc roiul si sa se aseze intr-un zarzar la cca. 20 de metri de stupi. Asta dupa ce se inaltase si isi croise drumul hotarat spre padure.
Fie roiul are senzatia de ploaie si renunta(cel putin temporar) la locul pe care si l-a gasit, fie regina este lovita cu nisip sau udata si pica, nemaiputand sa zboare, urmata fiind de albine. Cert este ca pulverizatorul acesta mi-a devenit unul dintre cele mai dragi instrumente din inventar.

Acum serios, voi nu stropiti roii cu apa cand ies??

Are cineva pompa de apa din aia apicola? Revin maine cu o poza :)
jonny_it

Mesajde delorin I » 31 Oct 2012, 22:42

Chiar ma faci curios...tocmai citeam o poveste oarecum neterminata despre capturarea unui roi dintr-un stalp...interesant acest loc...:)

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Următorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII