Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cand se poate administra turta?

Mesajde balasbebe » 27 Aug 2012, 08:04

Cu tot respectul Mosu, dar acel zahar albina il duce afara cat de marunt ar fi el. Albinele nu au dinti sa-l poata prelucra.

Ce se intampla cu acel farin? In primul rand trebuie dizolvat sa-l poata lua cu trompa. Daca il cara, o sa-l puna in celule eventual, si acolo o sa fie un conglomerat de cristale, care nu sunt bune de nimic. Albinele trebuie sa inverteasca acel zahar farin. Doar in starea in care se afla el nu prezinta nici o importanta.

Neamtul Wagner, pune zahar tos, toarna peste el apa, si-l lasa asa pana se intareste complet, se betoneaza. Albinele vor linge acel zahar incet. El face asa pentru a crea albinelor o stare de cules de intretinere in pauzele de cules. Noi acum trebuie sa hranim albinele, cu orice dar nu cu zahar nedizolvat. Iarna este cu totul altceva.
balasbebe

Mesajde gica.mosu » 27 Aug 2012, 19:54

Bebe ce sa inteleg....am pus miere de fl .s zah(are cristalu mai dur) o scoate afara si acum si iarna???
Eu unu nu am verificat si nici nu m-am gindit la asa ceva...Vreau si alte pareri-multumesc mult :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Făniță Teleorman » 26 Oct 2012, 22:09

balasbebe scrie:Turte poti sa dai oricand. Este mai bun acum siropul, deoarece au nevoie de multa apa.

Salve domn.Bebe,in august ai spus ca turta se poate da oricind,se poate da si acum? Multumesc frumos si sa auzim de bine!
Făniță Teleorman

Mesajde Leon » 27 Oct 2012, 17:36

TURTELE NU SE DAU ORICAND!!!!!!!!!!!!!! De ce vrei sa dai turte acuma?
Leon

Mesajde jenica67 » 27 Oct 2012, 22:48

Turta se poate da oricand, dar nu inseamna ca este bagata in seama de albine oricand. Eu am administrat in primavara si stupii care aveau rezerve mari de miere, nu prea au bagat-o in seama. Daca faci roiuri. se poate administra turte, ca nu provoaca furtisag.
jenica67

Mesajde Leon » 28 Oct 2012, 00:36

Turte poti folosi oricand ,dar nu sunt bune pentru albine oricand
Leon

Mesajde pngflorin » 29 Oct 2012, 09:21

Leon scrie:TURTELE NU SE DAU ORICAND!!!!!!!!!!!!!! De ce vrei sa dai turte acuma?

.Posibil sa isi fi dat seama ca nu are rezerve suficiente pt iarna si incearca sa mai indrepte situatia.

Binenteles ca poti sa dai turte acum, insa cred ca plusul oferit de hrana este contracarat de uzura albinei obtinuta astfel.Insa daca nu ai alta varianta....dar slabe sanse sa le scoti in primavara doar cu coronita si turte.

Mai bine unifici, daca vremea mai permite asa ceva .
pngflorin

Mesajde peterneamt » 29 Oct 2012, 09:38

La familiile de productie turtele se dau in August si dupa zborul de curatire in Martie pina la aparitia polenului in cantitati suficiente. La roi si nuclei pe toata perioada Martie - August , in functie de necesarul familiilor de albine. Din Septembrie pina la zborul de curatire din Martie, nu e bine, nu are rost si este si riscant. ;)
peterneamt

Mesajde Dragos2006 » 29 Oct 2012, 19:07

Ce este mai riscant , sa-ti moara o familie de foame sau sa uzezi putin albina ?
Daca zborul de curatire are loc in februarie si albinele aduc polen de la alun , nu se poate administra o turta cu serbet pt. a nu muri familia de foame la sfarsit de iarna ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde jenica67 » 29 Oct 2012, 19:44

Cred ca decizia, trebuie luata in functie de context. Daca nu ai cu cine uni, sau unesti degeaba, ca si ceilalti sunt in aceiasi situatie, si moartea este emineta din cauza lipsei de hrana, si ai dormit pana acum, iei decizii la limita. Dai turta si "te duci la biserica si te rogi" cum spunea janese. Dupa mine eu asi mai incerca cu pungi de miere date in pungi. Doua pungi de legume incap lejer, deasupra si poti baga in ele cam 1,2 kg (in ambele) La fiecare interval de o luna cand este timp frumos mai bagi 2 pungi si daca ai noroc, lai in primavara ajungi si la turta. Chiar am vazut un filmulet ieri, cand afara ningea si ei bagau normal turte. http://www.youtube.com/watch?v=mM5gzzIRHLM
jenica67

Mesajde alt stupar » 29 Oct 2012, 20:44

bouleanu` ala din film... decat sa chinuie albinele in halu` ala...mai bine si-ar da foc la cap, ca si asa-l poarta degeaba pe umeri !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde fanita teleorman » 31 Oct 2012, 17:07

sint incepator in ale apiculturii de aceea va rog sami spuneti daca se poate da turta de zahar de la aceasta data.Va multum esc!
fanita teleorman

Mesajde oliviub » 31 Oct 2012, 17:19

alt stupar scrie:bouleanu` ala din film... decat sa chinuie albinele in halu` ala...mai bine si-ar da foc la cap, ca si asa-l poarta degeaba pe umeri !

Si din pacate sunt unii incepatori care vor sa faca la fel:
"I'm a first year bee keeper. Well, 2 year bee keeper but never made it through the winter. Thank you for your videos. Your way of feeding is easy, cheap and efficient. I will use your method this winter. Thank you very much."
De aceea cred ca e f. important ca un incepator sa se documenteze mult si sa ceara mai multe opinii inainte de a purcede la treaba.
oliviub

Mesajde fanita teleorman » 31 Oct 2012, 17:21

Se poate administra turta de zahar in noiembrie,Multumesc
fanita teleorman

Mesajde jonny_it » 31 Oct 2012, 17:22

fanita teleorman scrie:Se poate administra turta de zahar in noiembrie,Multumesc

Dar pana in noiembrie ce ai facut? :mrgreen:
jonny_it

Mesajde fanita teleorman » 31 Oct 2012, 17:32

balasbebe scrie:Turte poti sa dai oricand. Este mai bun acum siropul, deoarece au nevoie de multa apa.

Salutare dom..Bebe!,Spui ca se pot da turte oricind,Pot sa dau si in Noiembrie,Am doua familii cu albina suficienta dar nu cred ca are mai mult de 2,3 kg miere
fanita teleorman

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA