Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cand se poate administra turta?

Mesajde fanita teleorman » 31 Oct 2012, 18:00

proapi scrie:
balasbebe scrie:Turte poti sa dai oricand. Este mai bun acum siropul, deoarece au nevoie de multa apa.

Corect. Hrana lichida stimuleaza cresterea puietului.

chiar si in noiembrie?
fanita teleorman

Mesajde cipry74 » 31 Oct 2012, 18:02

daca este si imprastiata acele 2-3 kg sunt ca si cum nu ar fi in caz ca se formeaza ghemul.....pune-le turta ,dar sa fie destul de consistenta caci urmeaza sa se incalzeasca,sa nu curga sau sa mai faci si furtisag in noiembrie
cipry74

Mesajde fanita teleorman » 31 Oct 2012, 18:05

se poate da si in noiembrie? am doua familii cu hrana 2,3kg miere
fanita teleorman

Mesajde Leon » 31 Oct 2012, 18:14

Cate rame cu albina ai in fiecare familie?
Leon

Mesajde fanita teleorman » 31 Oct 2012, 18:20

Leon scrie:Cate rame cu albina ai in fiecare familie?

Am 6 si 7 rame
fanita teleorman

Mesajde fanita teleorman » 31 Oct 2012, 18:42

jonny_it scrie:
fanita teleorman scrie:Se poate administra turta de zahar in noiembrie,Multumesc

Dar pana in noiembrie ce ai facut? :mrgreen:

La sfirsitul lui sept. aveau hrana dar acum cind am facut pregatirea ptr iarna am obsevat acest lucru. nu as vrea sai pierd,Multumesc!
fanita teleorman

Mesajde fanita teleorman » 31 Oct 2012, 18:49

Leon scrie:TURTELE NU SE DAU ORICAND!!!!!!!!!!!!!! De ce vrei sa dai turte acuma?

Am doua familii care la sfirsitul lui sept. aveau hrana suficienta iar acum au putina
fanita teleorman

Mesajde fanita teleorman » 31 Oct 2012, 18:52

balasbebe scrie:Dupa parerea mea orice hrana stimuleaza ponta.

sint indicate turtele date din noiembrie?
fanita teleorman

Mesajde fanita teleorman » 31 Oct 2012, 19:01

oliviub scrie:
alt stupar scrie:bouleanu` ala din film... decat sa chinuie albinele in halu` ala...mai bine si-ar da foc la cap, ca si asa-l poarta degeaba pe umeri !

Si din pacate sunt unii incepatori care vor sa faca la fel:
"I'm a first year bee keeper. Well, 2 year bee keeper but never made it through the winter. Thank you for your videos. Your way of feeding is easy, cheap and efficient. I will use your method this winter. Thank you very much."
De aceea cred ca e f. important ca un incepator sa se documenteze mult si sa ceara mai multe opinii inainte de a purcede la treaba.

asta fac ,cer ajutorul celor priceputi sa vad daca pot indrepta ceva,sa auzin de bine!
fanita teleorman

Mesajde dorindafi » 31 Oct 2012, 19:29

mai fanitzza ,eu zic ca nu vine iarna asha repede
cumpara mai bine inlocuitori shi daleo ca atunci cand va fi cald o vor muta ele in cuib
dorindafi

Mesajde fanita teleorman » 31 Oct 2012, 20:23

dorindafi scrie:mai fanitzza ,eu zic ca nu vine iarna asha repede
cumpara mai bine inlocuitori shi daleo ca atunci cand va fi cald o vor muta ele in cuib

Multumesc Dorine. sa auzim de bine!
fanita teleorman

Mesajde fanita teleorman » 31 Oct 2012, 20:30

jenica67 scrie:Cred ca decizia, trebuie luata in functie de context. Daca nu ai cu cine uni, sau unesti degeaba, ca si ceilalti sunt in aceiasi situatie, si moartea este emineta din cauza lipsei de hrana, si ai dormit pana acum, iei decizii la limita. Dai turta si "te duci la biserica si te rogi" cum spunea janese. Dupa mine eu asi mai incerca cu pungi de miere date in pungi. Doua pungi de legume incap lejer, deasupra si poti baga in ele cam 1,2 kg (in ambele) La fiecare interval de o luna cand este timp frumos mai bagi 2 pungi si daca ai noroc, lai in primavara ajungi si la turta. Chiar am vazut un filmulet ieri, cand afara ningea si ei bagau normal turte. http://www.youtube.com/watch?v=mM5gzzIRHLM

Dar daca torn mierea in celule[in faguri],nu este mai bine decit in pungi?Astept raspuns!_
fanita teleorman

Mesajde fanita teleorman » 31 Oct 2012, 20:39

daca la aceasta data pun 3kg miere intro fam cu 6 intervale albina pina cind le-ar ajunge? Multumesc si astept raspuns. poate cineva s-a confruntat cu o asemenea situatie.
fanita teleorman

Mesajde vlad » 31 Oct 2012, 21:14

fanita teleorman scrie:daca la aceasta data pun 3kg miere intro fam cu 6 intervale albina pina cind le-ar ajunge? Multumesc si astept raspuns. poate cineva s-a confruntat cu o asemenea situatie.

daca mananca in ritmul de pana acum ..... vreo 2-3 .......... saptamani. eu zic sa afli cauza care a dus la situatia asta .
daca zici ca la sfarsitul lui sept aveai hrana suficienta ( aici depinde ce intelegi prin suficienta , dar presupunem ca ~ 15 kilograme ) , iar acum ai 2-3 kg inseamna ca ai o problema si una grava : ori e furtisag , ori sunt orfane
vlad

Mesajde Dragos2006 » 31 Oct 2012, 21:24

mama ce pret au turtele anul acesta !!!! aproape au ajuns la pretul mierii!!!! bagati copii turte ca pretul creste de la zi la zi . Doamne si ce kakaturi sunt vandute pe post de turta pentru albine ... Iar am clienti la colonii de albine la anul .... :lol:
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Dila Daniel » 31 Oct 2012, 21:54

fanita teleorman scrie:...
La sfirsitul lui sept. aveau hrana dar acum cind am facut pregatirea ptr iarna am obsevat acest lucru. nu as vrea sai pierd,Multumesc!

sa fiu in locul tau,asi face sirop invertit din zahar(2cu 1 sau 3 cu 1),si le-asi umple 2-3 rame dupa diafragma.
Inca mai au timp sa traga...
Sau,miere cumparata sau imprumutata (de la pers de incredere)si data in pungi.
Turta uzeaza mai mult.
fanita teleorman scrie:Dar daca torn mierea in celule[in faguri],nu este mai bine decit in pungi?Astept raspuns!_

este prea vascoasa.Iar daca o lichefiezi atat de mult sa o poti turna,inseamna ca ai supraincalzit-o si nu este bine.
Daca o diluezi cu apa...fermenteaza daca nu o ia repede,si iar nu este bine.
Din punga,o ia ori de cate ori au ocazia.(ca temperatura)
fanita teleorman scrie:daca la aceasta data pun 3kg miere intro fam cu 6 intervale albina pina cind le-ar ajunge? Multumesc si astept raspuns. poate cineva s-a confruntat cu o asemenea situatie.

este doar o prelungire a timpului decesului...
Verifica si ce zice Vlad.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA