Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

inmultirea stupilor

Mesajde BARBY » 06 Aug 2011, 21:43

va salut dragi colegi apicultori.
sunt un incepator sa zic asa in meserie am mai avut 12 familii acum cativa ani dar am plecat in strainatate si mi-au murit,anul acesta am cumparat in luna iulie 7 roi pe 5 rame fiecare pe care i-am adus pana in mom de fata pe 8 rame si destul de puternci ca si popor,,ce vreau sa va intreb este cati stupi pot face la anul daca lucrurile merg bine si ies cu bine din iarna,fara a avea pretentia sa iau ceva miere la anul .urmaresc doar marirea efectivului...astept parerile voastre
va multumesc si rame cat mai grele
BARBY

Re: inmultirea stupilor

Mesajde nicu has » 07 Aug 2011, 18:49

sal depinde de cat de dezvolteti sunt in priavara
dupa salcam daca nu mergi cu iei in pastoral este o perioada doar cu cules de intretinere atunici intra in friguri poti face in functie de nr de botci cara le gasesti in familia care a intrat in frigurile roitulu poti dubla efectivul fara probleme poate si mai mult depinde cum am zis de cat de dezv. sunt stupii
bafta
nicu has

Mesajde Yojen » 09 Aug 2011, 12:22

imi cer scuze de pe acum de la colegul,dar nu ma pot abtine :mrgreen: "stupi poti face 10000000000000000000000000000 cat ai bani", sa inmultesti familiile vei afla la primavara :D. Multa bafta
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde proapis13 » 10 Aug 2011, 09:07

Depinde de localitatea in care ai amplasata stupina de culesul din zona de priceperea ta
de experientza de suma de care eshti dispus sa o investeshti shi de multzi altzi factori.
Un exemplu;dupa salcam 2 am facut din 5 fam bune in timp de o luna 19 roi cu regine cumparate.
Pana acum totzi se comporta ca la carte
.Merita incercat
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristi_vidican » 10 Aug 2011, 09:43

proapis13 scrie:Depinde de localitatea in care ai amplasata stupina de culesul din zona de priceperea ta
de experientza de suma de care eshti dispus sa o investeshti shi de multzi altzi factori.
Un exemplu;dupa salcam 2 am facut din 5 fam bune in timp de o luna 19 roi cu regine cumparate.
Pana acum totzi se comporta ca la carte
.Merita incercat
salve :D

Pe cate rame cu puiet i-ati inceput?
Cate rame cu puiet ati mai adaugat?
Ati stimulat cu sirop si altceva?
Cate rame ocupa la data asta un roi?
Ce rezerve de hrana au la ora asta?

Spre deosebire de anul trecut, anul acesta roii mei nu prea au rezerve de mancare. Anu trecut erau plini de miere. Roi crescuti in conditii similare. Asa ca anu asta va trebui completat la greu cu sirop.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Dila Daniel » 10 Aug 2011, 10:44

BARBY scrie:va salut dragi colegi apicultori.
sunt un incepator sa zic asa in meserie am mai avut 12 familii acum cativa ani dar am plecat in strainatate si mi-au murit,anul acesta am cumparat in luna iulie 7 roi pe 5 rame fiecare pe care i-am adus pana in mom de fata pe 8 rame si destul de puternci ca si popor,,ce vreau sa va intreb este cati stupi pot face la anul daca lucrurile merg bine si ies cu bine din iarna,fara a avea pretentia sa iau ceva miere la anul .urmaresc doar marirea efectivului...astept parerile voastre
va multumesc si rame cat mai grele

7x3=21
-daca nu vrei sa exagerezi(sa nu intrii in iarna 2012 cu familii slabe)
-daca ai matci fecundate
-daca le asiguri hrana(cules natural sau hranire artificiala)
-daca cele 7 roiuri ies bine in primavara si nu cade vreuna
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde BARBY » 14 Aug 2011, 00:27

cum sa fac sa am matci fecundate la data la care vreau sa fac roii de la anul?
cum ma sfatuiti?
stima
BARBY

Mesajde alt stupar » 14 Aug 2011, 11:28

sa ti le comanzi de pe acum :idea:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR