Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cand se poate administra turta?

Mesajde vasilescu adrian » 02 Noi 2012, 09:17

va multumesc pentru raspuns..voi pune miere in pungi(nu prea sunt adeptul siropului)..cum spunem un stupar m.a sfatuit sa pun acum serbet si la primavara miere in punga si deaceea sunt putin confuz..este buna aceasta varianta(eu as pune direct miere si cand vor ajunge albinele in partea de sus a ramelor o sa aiba o rezerva)..
salutarii si numai bine!..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde sorin_horezu » 02 Noi 2012, 09:21

Si mai bine cu miere, dar ai grija de unde e mierea. Odata cu mierea se pot transmite si boli ... asta daca nu esti sigur de provenienta ei. Daca e din stupina proprie, si nu au fost probleme cu boli, e foarte bine. Acelasi lucru trebuie sa il iei in considerare si cand faci hraniri cu polen.
Apicultura nu e balada populara sa se transmita prin viu grai ... pentru diversitate CITESTE O CARTE!!!
sorin_horezu

Mesajde vasilescu adrian » 02 Noi 2012, 09:27

mierea este de la stupii mei(mai am si de salcam,si de poliflora cu tei)si nu cred ca contine vre-un spor de boala..
pentru la primavara m-am gandit sa fac turte din miere,zahar pudra si lapte praf degresat(poate si protofil)..
salutari tuturor!..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde sorin_horezu » 02 Noi 2012, 09:31

E bine asa. Sa pui si protofil la turte.
Apicultura nu e balada populara sa se transmita prin viu grai ... pentru diversitate CITESTE O CARTE!!!
sorin_horezu

Mesajde vasilescu adrian » 02 Noi 2012, 09:35

asa voi face..va multumesc pentru raspunsuri..
salutari si toate cele bune!..
vasilescu adrian

Mesajde Dila Daniel » 03 Noi 2012, 00:23

vasilescu adrian scrie:mierea este de la stupii mei(mai am si de salcam,si de poliflora cu tei)si nu cred ca contine vre-un spor de boala..
pentru la primavara m-am gandit sa fac turte din miere,zahar pudra si lapte praf degresat(poate si protofil)..
salutari tuturor!..

uite ce iti propun.Poate te ajuta.
Azi am inceput sa restrang cuiburile(parte din ele) si deja am (rezerva)50 de rame de 1/1 tabla(adica pline ochi cu miere si capacite pana la 100%)
Vi cu miere poliflora la schimb(cantarim) si eu iti dau rame pline(pe care mi le platesti - rama de lemn si ceara-10 lei buc)
Daca consideri ca merita drumul...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde fanita teleorman » 04 Noi 2012, 20:22

Frati stupari FANITA DIN TELEOMAN va saluta pe toti din tara.nu am gasit faguri cu miere in schimb agasit miere de fl.soarelui zaharisita.datim un sfat util, este bine sa lichefiez mierea sau sa o pun in pungi?. Ampus cite 4kg. in punga[are loc sub podisor],aici este soare si +22Grade vrea sa opun miine ests bine daca o administrez ziua,se mai poate produce furtisag?
fanita teleorman

Mesajde un OM » 04 Noi 2012, 21:18

Administreaza bre. Redu urdinisul la minim. Il maresti cand constati ca mierea a fost carata,
un OM

Mesajde fanita teleorman » 13 Noi 2012, 16:39

am pus miere cristalizata la pungi si astazi am verificat.nici nu sa alaturat de ea,care este explicatia?
fanita teleorman

Mesajde ciptheman » 13 Noi 2012, 19:06

au miere in rame, pe cea din punga o sa o consume cand o sa ajunga ghemul sus cel mai probabil in ianuarie cand o sa inceapa si puietul iar nevoile energetice ale familiilor or sa fie mai mari.
ciptheman

Mesajde fanita teleorman » 13 Noi 2012, 22:10

ciptheman scrie:au miere in rame, pe cea din punga o sa o consume cand o sa ajunga ghemul sus cel mai probabil in ianuarie cand o sa inceapa si puietul iar nevoile energetice ale familiilor or sa fie mai mari.

Dar daca termina hrana in decembrie[din rame]se da la cea din pungi?
fanita teleorman

Mesajde fanita teleorman » 13 Noi 2012, 22:17

ciptheman scrie:au miere in rame, pe cea din punga o sa o consume cand o sa ajunga ghemul sus cel mai probabil in ianuarie cand o sa inceapa si puietul iar nevoile energetice ale familiilor or sa fie mai mari.

La Alexandria gasim apifonda?
fanita teleorman

Mesajde IonutMioveni » 14 Noi 2012, 00:37

Făniță drag coleg, ca să.ți răspund la prima întrebare.
Albina apelează la hrana administrata în plus de către stupar doar în caz de avarie....cum a spus si colegul ciptheman.
Nu au o anumita lună sau dată după care pot apela la hrana administrată , dar se presupune că indiferent de situatiile întâlnite până spre primăvară stuparul să le lase și sărmanelor albinuțe hrana cât sa ajungă aproape în primăvară....dacă nu chiar să treacă iarna zbârnâind vorba 'ceea. :D
Așadar, să sperăm ca albinele tale au destulă miere cât să nu consume mierea cristalizată din pungi...sau măcar să facă asta când mai e puțintel si vine primăvara.
Asa că bafta multă! :D
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde fanita teleorman » 14 Noi 2012, 09:48

[quote="IonutMioveni"]Făniță drag coleg, ca să.ți răspund la prima întrebare.
Albina apelează la hrana administrata în plus de către stupar doar în caz de avarie....cum a spus si colegul ciptheman.
Nu au o anumita lună sau dată după care pot apela la hrana administrată , dar se presupune că indiferent de situatiile întâlnite până spre primăvară stuparul să le lase și sărmanelor albinuțe hrana cât sa ajungă aproape în primăvară....dacă nu chiar să treacă iarna zbârnâind vorba 'ceea. :D
Așadar, să sperăm ca albinele tale au destulă miere cât să nu consume mierea cristalizată din pungi...sau măcar să facă asta când mai e puțintel si vine primăvara.
Asa că bafta multă! :D[/q Multumesc ptr raspuns,sa auzim de bine!...
fanita teleorman

Mesajde misulache » 25 Noi 2012, 13:33

turta in punga dupa ce eintepata se pune cu gaurile in jos sau in sus pe rame
misulache

Mesajde jenica67 » 25 Noi 2012, 16:26

Normal ca cu gaurile spre rame, ca pe deasura e mai greu, daca nu imposibil sa ajunga. Daca e punga subtire, nu trebuie nici intepata, ca se descurca ele.
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA