Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde danielM » 02 Noi 2012, 22:13

Pe cele doua containere pun 128 de stupi verticali pe 10 rame, pe doua randuri,

De ce nu alegi varianta cu trei nivele ( randuri), si atunci ti-ar intra 96 pe un container, si ori 2 ar fi 192.?
Si eu tot cochetez cu varianta asta de conatainere , dar cel mai mult ma impiedic in dezavanatjul mare al migratiei albinelor.Multe satisfactii iti doresc!
danielM

Mesajde robert gua » 03 Noi 2012, 00:02

Am avut pavilion cu doua randuri orizontali si randul 3 verticali. Al treilea rand pierdea albina multa din cauza migratiei.Am avut si pavilion cu doua randuri verticali si nu se observa diferenta intre primul si al doilea rand.Mentionez ca observatiile de diferentele intre pavilioane le-am facut in acelasi timp avand pavilioanele legate unul de altul.Asa am renuntat si la stupii orizontali.
robert gua

Mesajde danielM » 03 Noi 2012, 10:00

Oare nu sa-r putea evita migratia majora, prin constructia unor panouri verticale intre grupe de cate 4 stupi, placi de aterizare mai mari , si culori individuale ? Eu cred ca ar merita incercat, pentru ca e o diferenta mare de profitabilitate de la un numar de 128 de stupi la 192.
danielM

Mesajde ANITEI » 03 Noi 2012, 19:46

Si la camionul cu macara si remorca unde nu se poate intra cu remorca legata exista posibilitatea de a muta stupii din remorca pe camion si sa mergi numai cu camionul.E ceva de lucru dar daca e nevoie se face asa , probabil e mai rapid sa muti un container decat 20 - 30 de suporturi cu stupi dar asta e!
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde mircea_tm » 04 Noi 2012, 09:09

buna...ce parere aveti despre nissan navara, model 2005?....am auzit ca au probleme,a mai auzit cineva despre asta?
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde echo » 04 Noi 2012, 09:47

danielM scrie: Eu cred ca ar merita incercat, pentru ca e o diferenta mare de profitabilitate de la un numar de 128 de stupi la 192.

ceea ce spubne Robert mai sus referitor la depopulare, este bine stiut si pentru a reduce la minim numarul de interventii in stup, pentru verificari, uniformizari, etc este de evitat adaugarea celui de al treilea rand.

Totusi, pentru a creste profitabilitatea, cu cresterea numarului de stupi transportati per miscare, cum spuneti dvs, se pot baga stupi in interiorul containerului, pe interval, stupi care se pun in sistem varsat odata amplasat containerul in locatie.
Nu?
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde lucky5strike » 04 Noi 2012, 13:38

Am un amic dir. de vanzari la Toyota si am inteles inteles ca poate fi adus la comanda in Romania si Hilux, varianta single cab, repet, single cab 4x4... destul de dragut - http://www.toyota.fr/car-configurator/i ... odel=hilux ... Cred ca poate ajunge pe la 22.000 Euro.

Loc ai berechet pe spate, ochi de prindere belsug. Desi incarca doar 800 kg pe talon, multi depasesc o tona, eu cel putin am vazut fermier care urca pe asa ceva 6 butoaie de motorina fara probleme.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Cristian IONITA » 04 Noi 2012, 14:39

da, dar ce ai selectat tu mai sus are tractiune doar pe spate .... pentru 4x4 se mai adauga cca 3.000 Euro.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde proapi » 04 Noi 2012, 17:33

Cat poate trage la carlig, in hartii?
proapi

Mesajde kamy » 04 Noi 2012, 20:11

robert gua scrie:Am avut pavilion cu doua randuri orizontali si randul 3 verticali. Al treilea rand pierdea albina multa din cauza migratiei.Am avut si pavilion cu doua randuri verticali si nu se observa diferenta intre primul si al doilea rand.Mentionez ca observatiile de diferentele intre pavilioane le-am facut in acelasi timp avand pavilioanele legate unul de altul.Asa am renuntat si la stupii orizontali.

am avut pavilion cu 4 randuri orizontali,1 si 4 erau mai populati 2 si 3 mai sprinteni,dar tot la tine merge albina,la vertical pe trei intradevar cel de jos e mai populat da scoti miere serioasa de la randul 3,sa zicem ca ala iti scoate cheltuielile asa ca merita pe 3!da faci cum vrei!
kamy

Mesajde robert gua » 05 Noi 2012, 01:16

Nu cred k o sa pun 3 randuri dar acum gandesc un sistem culisabil pentru culoarul din container.As vrea sa fie pe doua randuri la acelasi nivel, nu unul peste altul, dar imi ramane un spatiu de cca 40 cm intre stupi si nu stiu daca e suficient.Partea culisabila as vrea sa o detasez complet de container pt ca nici lungimea mare nu e buna. Deocamdata e in stadiu de proiect.
robert gua

Mesajde lucky5strike » 05 Noi 2012, 15:16

Cristian IONITA scrie:da, dar ce ai selectat tu mai sus are tractiune doar pe spate .... pentru 4x4 se mai adauga cca 3.000 Euro.

Stiu, dar e important ca e oferta cu singlecab cu 4x4.

Ce se vede sunt preturi de lista (in Ro e 26000 euro)... iar preturile de lista sunt puse asa, de ochii lumii si pt concurenta. Ce nu se vede e discount-ul aici.... iar un 10-15% se poate obtine daca ai un pic rabdare si daca le crapi buza. Asta-vara Toyota Grecia a ramas cu vreo 20 de asemenea modele pe stoc, pt. ca un client compania greaca a luat mai putine presat de criza... astea au avut si 4x4 part time... si ca sa scape de ele le-au scos la oferta la toti dealerii din SE Europei cu 20.500 Euro (20-25% discount). Am aflat tarziu din pacate.

Ai multe de invatat ca/de la un dealer auto.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Cristian IONITA » 05 Noi 2012, 16:14

pai .... poate nu ar strica sa te reorientezi profesional pe acest domeniu .... consider ca ai multe atuuri sa faci cariera :D .
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde lucky5strike » 05 Noi 2012, 20:45

Adica cele de mai sus, odata cunoscute, devin atuuri pentru cine are de-a face cu dealeri auto.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 05 Noi 2012, 21:13

proapi scrie:Cat poate trage la carlig, in hartii?

Daca la Hilux va referiti cam 800kg pe ea si tractare cam 2,5 to, la motor de 2.500 cmc, 144 CP in acte - http://www.toyota.ro/Images/Hilux%20Sim ... 039055.pdf
Varianta cu 2 usi 4 locuri e mai scumpa, cam 28.000 E, ar fi super recarosata, cum am aratat la australieni in primul topic.

Cam la acelasi pret exista Ford Ranger, la care varianta RAP Cab (2 usi clasice, 2 usi rabatabile si 4 locuri) are niste specificatii tari: motor de 2.200, 150 CP, suporta 1.2 tone pe ea si tracteaza 3.3 tone. Interesant, motorul fiind mai mic.

Fordul - http://www.ford.ro/VehiculeComerciale/N ... /Caroserie
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi_vidican » 07 Noi 2012, 18:29

Dacia Duster - Pick-up - o posibilitate
http://www.promotor.ro/masini-noi/news/ ... lerie-foto
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE