horia_ch scrie:Bătaie de joc !!!
marian sima scrie:Horia nu te impacienta el stie doar ...sa se dezica de multe
horia_ch scrie:Uneori am senzaţia că ne lipseşte atât de puţin pentru a fi, cât de cât, spre ceea ce ne dorim... Doar că încă refuzăm să facem acel pas care ne lipseşte. Preferăm să găsin soluţii facile de moment, pompieristic, adică. Ne trebuie doar puţină voinţă şi puţin mai multă muncă. Fir-ar! Că ne lipsesc amândouă, de la un nivel în sus.
Iertaţi-mi, vă rog, ieşirea "în decor"!
kamy scrie:americanii sant foarte avansati ,de-aia cred ca loca le poarta numele!americanii cred ca au o prapastie intre hobi si business la noi cred ca-i granita cam subtire.daca ei nu au probleme cu antibioticele de ce sa-si faca dureri de cap,la ei time is money!
horia_ch scrie:Asta-i... M-ai prins!![]()
![]()
Adi Hodis scrie:kamy scrie:americanii sant foarte avansati ,de-aia cred ca loca le poarta numele!americanii cred ca au o prapastie intre hobi si business la noi cred ca-i granita cam subtire.daca ei nu au probleme cu antibioticele de ce sa-si faca dureri de cap,la ei time is money!
Asa e si ... nu prea.
Avansati sint pt. ca ei au altfel randuite legile si pretzurile, au capitalism cu mult timp inaintea noastra si, cine a investit in albine in scopul de a practica apicultura la nivel de mii de familii, adica industrial, a putut si poate obtine credite bankare.
In Romania, acum 22 de ani a fost daramat Ceaushismul si s-a reorganizat alt sistem sirguincios in a ampinge Romania in jos, nu in sus. Noroc cu UE ca s-au gandit sa de-a ceva bani ...
Avansati sint pt. ca:
- pretul la motorina e de 3,88 $/ 1 galon ( 3,72 l ) ... face-ti d-vs calculul pt. costul galonului in Romania, pret care nu e constant.
- mierea se consuma mai multa per cap locuitor ... aici are influentza si salariliile care, nu se compara cu ale romanilor
- miere se produce mai multa fatza de Romania.
- polenizarile sint platite si stupii sint in sigurantza pe campurile fermierilor ... pe cand in RO, e taman invers.
- nimeni nu impune sa foloseasca numai anumite medicamente ( vezi cei ce sint la BIO ) ...
- firma de asigurari incheie contract si pe materialul biologic si pe lada ... la noi cum e ? ... parca numai lazile se admit.
La toate astea ei sint mai avansati ca noi ... c-asa-i in RO.
Prapastia intre hobby si busines ... nu exista. Sint si aici apicultori cu tot felul de nr. de stupi ... unii cu servici si stupi ( incepand de la 2, 3, 4 pina la cateva sute ), unii cu cateva sute ( mai multe ) si ... altii fara servici dar cu cateva mii de stupi, adica patroni.
Si intr-adevar ... time i'ts money
Mircea_63 scrie:Horia, ..ce spui tu imi par.. gen Caragiale.
marian sima scrie:Mircea ce e ''gen Caragiale"daca nu faptul ca tu nu stii nimic despre inaintasi nostri in apicultura.
Ori tu esti "Cetateanul turmentat"?
marian sima scrie:
Ba unii folosesc conceptul ''Prietenul dusmanului meu i-mi e dusman" cea ce iar nu e frumos dar dusmania i-si arata dinti.
Eram sigur ca asa se va intimpla cind i-am luat apararea lui Dragos dar prefer sa spun adevarul oricare ar fi consecintele.
marian sima scrie:Am prezentat un manual Romanesc care prezenta cu anii buni in urma un model de stuparit pe care Canadieni il folosesc acum.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 70 vizitatori