Mai, vreau sa va aduc aminte ca acum un an doi vorbeam pe forum de NEONICOTINOIDE, despre folosirea lor intensiva in Franta, in Germania, si in general in o suta si vreo cinci zeci de tari din lume...au urmat depopularile si dezastrul dupa folosirea lor, la noi nu s-a intamplat asta; de ce? pt ca la noi desi exista pe piata medicamentele de la Bayer incepand cu anii 90, ele erau scumpe si agricultura slab dezvoltata fara mari investitori, nu prea au fost folosite...ei dragi colegi, situatia se schimba si la noi..au aparut marii investitori, cumpara si arendeaza mari suprafete de teren, mii de hectare, si folosesc exact ceea ce spuneam insecticide pe baza de neonicotinoide.
Pe ei nu-i intereseaza de albina, atata timp cat productia e buna, aul asta era sa o iau de doua ori la rapitza, un mare investitor din judet , englez cu 8000de ha, ma duc la el, aflu cu ce a dat, zice ca-i ok, verific medicamentul si...surpriza, pe baza de neonicotinoid.
Ma duc la altul, totul ok, si acolo aflu ca primul tratament a fost cu un piretroid care dupa 3 zile nu mai provoaca daune, insa a trebuit sa trateze a doua oara, si surpriza era tot neonicotinoiod, in situatia asta, am abandonat lanurile uriase cu rapitza inflorita inalta pana la brau...am preferat foamea de dupa salcam, un amic de al meu care nu a putut sa-si miste 50 de stupi din zona din cauza lazilor vechi mi-a marturisit ca stupii in timp au devenit din ce in ce mai slabi, a pierdut culegatoare si nu au mai adunat nimic.
Nu stiu nimic despre faptul ca americanii sau canadienii dau antibiotic preventiv, daca e asa..e rau parerea mea, sunt si multe lucruri rele ce se intampla la ei, dar avem si multe de invatzat.
De ce mai dispar albine, sunt mii de factori, printre altele vreau sa va zic cu ce se joaca cei ce detin puterea acum...se joaca cu niste chestii care afecteaza intreaga planeta, daca ati auzit de HAARP sau arma meteorologica, ei da Americanii detin 3, doua in Alaska, una in Fairbanks, una in Gakona, si una in Puerto Rico la Arecibo, Rusii au una la Vasykursky, iar UE are una in Norvegia la Tromso...daca nu credeti le puteti vedea din satelit pe google earth, scrieti HAARP Alaska si o sa vedeti aceeasi treaba ca in filmele de pe you tube, pompeaza cu ajutorul lor 3,6 milioane de volti in ionosfera, si aceasta se incinge se bombeaza, si toate celelalte straturi atmosferice se ridica in acea zona, in acest fel pot controla miscarea maselor de aer, curentilor care poarta toate masele de nori de pe planeta, pot provoca cutremure devastatoare, secete prelungite, furtuni devastatoare...se pare ca de fapt sunt mult mai multe statii HAARP pe planeta decat cele de care v-am zis...intr-o astfel de lume cum ar putea sa reziste albinele fara sa fie influientate direct?
SE joaca astia cu fel de fel de unde ELF (electromagnetic low freqwency) pe care le transmit la mare distanta pe planeta...poate stiti de radarul imens al rusilor care se cheama Woodpecker, cu ajutorul lui pot trimite fel de fel de unde de astea pe planeta, prima tinta au fost americanii.
http://www.youtube.com/watch?v=hH6C0kun5DU
Discutia e ampla, nu vreau sa o extind aici...daca nu suntem atenti unde mergem cu albinele in pastoral de acum incolo ne vom confrunta si noi cu depopulari masive in urmatorii ani.