Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultura Canadiana descrisa de ceva timp in manualele

Mesajde BUNKA » 04 Noi 2012, 01:21

Mai, vreau sa va aduc aminte ca acum un an doi vorbeam pe forum de NEONICOTINOIDE, despre folosirea lor intensiva in Franta, in Germania, si in general in o suta si vreo cinci zeci de tari din lume...au urmat depopularile si dezastrul dupa folosirea lor, la noi nu s-a intamplat asta; de ce? pt ca la noi desi exista pe piata medicamentele de la Bayer incepand cu anii 90, ele erau scumpe si agricultura slab dezvoltata fara mari investitori, nu prea au fost folosite...ei dragi colegi, situatia se schimba si la noi..au aparut marii investitori, cumpara si arendeaza mari suprafete de teren, mii de hectare, si folosesc exact ceea ce spuneam insecticide pe baza de neonicotinoide.
Pe ei nu-i intereseaza de albina, atata timp cat productia e buna, aul asta era sa o iau de doua ori la rapitza, un mare investitor din judet , englez cu 8000de ha, ma duc la el, aflu cu ce a dat, zice ca-i ok, verific medicamentul si...surpriza, pe baza de neonicotinoid.
Ma duc la altul, totul ok, si acolo aflu ca primul tratament a fost cu un piretroid care dupa 3 zile nu mai provoaca daune, insa a trebuit sa trateze a doua oara, si surpriza era tot neonicotinoiod, in situatia asta, am abandonat lanurile uriase cu rapitza inflorita inalta pana la brau...am preferat foamea de dupa salcam, un amic de al meu care nu a putut sa-si miste 50 de stupi din zona din cauza lazilor vechi mi-a marturisit ca stupii in timp au devenit din ce in ce mai slabi, a pierdut culegatoare si nu au mai adunat nimic.
Nu stiu nimic despre faptul ca americanii sau canadienii dau antibiotic preventiv, daca e asa..e rau parerea mea, sunt si multe lucruri rele ce se intampla la ei, dar avem si multe de invatzat.
De ce mai dispar albine, sunt mii de factori, printre altele vreau sa va zic cu ce se joaca cei ce detin puterea acum...se joaca cu niste chestii care afecteaza intreaga planeta, daca ati auzit de HAARP sau arma meteorologica, ei da Americanii detin 3, doua in Alaska, una in Fairbanks, una in Gakona, si una in Puerto Rico la Arecibo, Rusii au una la Vasykursky, iar UE are una in Norvegia la Tromso...daca nu credeti le puteti vedea din satelit pe google earth, scrieti HAARP Alaska si o sa vedeti aceeasi treaba ca in filmele de pe you tube, pompeaza cu ajutorul lor 3,6 milioane de volti in ionosfera, si aceasta se incinge se bombeaza, si toate celelalte straturi atmosferice se ridica in acea zona, in acest fel pot controla miscarea maselor de aer, curentilor care poarta toate masele de nori de pe planeta, pot provoca cutremure devastatoare, secete prelungite, furtuni devastatoare...se pare ca de fapt sunt mult mai multe statii HAARP pe planeta decat cele de care v-am zis...intr-o astfel de lume cum ar putea sa reziste albinele fara sa fie influientate direct?
SE joaca astia cu fel de fel de unde ELF (electromagnetic low freqwency) pe care le transmit la mare distanta pe planeta...poate stiti de radarul imens al rusilor care se cheama Woodpecker, cu ajutorul lui pot trimite fel de fel de unde de astea pe planeta, prima tinta au fost americanii.
http://www.youtube.com/watch?v=hH6C0kun5DU
Discutia e ampla, nu vreau sa o extind aici...daca nu suntem atenti unde mergem cu albinele in pastoral de acum incolo ne vom confrunta si noi cu depopulari masive in urmatorii ani.
BUNKA

Mesajde Ioan Guist » 04 Noi 2012, 18:12

Domnu Sima,
Pai?? Ati postat o lista cu persoanele care doriti sa conversati pe un anumit subiect?
Daca se poate asta, as dorii si eu sa nu intrati in dialogurile mele. :D

In ultimul mesaj, sunteti nitel iritat.Va rog ...mai domol cu ajectivele.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde alt stupar » 04 Noi 2012, 19:33

marian sima scrie:Cit despre evolutie sint adeptul modernismului in apicultura ,am facut si fac experimente, am adus chestii ca mutarea cuibului in spate la stupi orizontali de pavilion (sistem care acum e folosit si am vazut lucrul acesta si din descrierea colegilor pe forum)

Marianeeee !
Ce vorbesti dom`le ?
Zici ca ai inventat matale "chestia" cu mutarea cuibului in spate la orizontali :?: :?: :?:
Haida-deeeeee !!!
Ia si citeste literatura (revistele apicole) din anii `60 sa te lamuresti cum sta treaba cu pusul cozii la pruna din compot !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde kamy » 04 Noi 2012, 19:40

stupare io m-asteptam sa vii cu o videre de apa nu cu benzina sau iti plac focurile de tabara?
kamy

Mesajde alt stupar » 04 Noi 2012, 19:47

marian sima scrie:Nu am revistele apicole din ani 60 daca stii ceva concret te rog prezinta,stiu ca este prezentat stupul orizontal in pat rece dar de stupul orizontal in pat cald nu am vazut nici o afirmatie.

Baga o pagina de revista ceva sa intaresti cea ce zici si sa pot sa te cred si eu.

se rezolva Mariane !
In doua0trei zile ajung la casa sa iau ceva reviste si-ti scanez articolele. Para malaiatza !
Numai ca, asa ca un sfat daca-mi permiti si fara nici un apropo, este indicat ca cineva pus pe facut inventii sa inceapa prin a citi cam ce a fost deja inventat ;) ca altfel s-ar putea trezi intr-o zi ca reiventeaza lucruri vechi de zeci de ani si se umple de ridicol !
alt stupar

Mesajde Ruben » 04 Noi 2012, 20:11

marian sima scrie:o tehnologie de intarire a polistirenului extrudat

Te tzuc daca vii cu tehnologia.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde alt stupar » 04 Noi 2012, 20:14

kamy scrie:stupare io m-asteptam sa vii cu o videre de apa nu cu benzina sau iti plac focurile de tabara?

vezi tu Kamy, ai dreptate cand zici ca "pun pe foc" :lol:
Pun deoarece simt ca ma iau toti dracii cand aud pe cate unul ca el inventeaza... el descopera biostupul lu`peste... el si numai el detine secretul la cea mai buna metoda de iernare si mai ca nu ne ia si la bataie ca n-am cazut in c*r toti cati citim p-aci de admiratie la cat e el de destept !
Uite faza cu Margarit - mai, nu zice nimeni care cat de cat este interesat sa mai stie olecuta cu ce mana se tine dalta si cu ce se uda peria p`afara ca tot ce a prezentat Margarit acolo e in premiera si nu mai poate fi vazut niciunde. Nu ! Anul lui apicol luat pe bucati poate nu aduce mari noutati. O faza o vedeai la englezi, alta la nemti, pe ceva saituri slavone de numai naiba intelege ce zic alte trei lucrari.
Meritullui insa e ca pana acum este greu de gasit un serial in care sa fie puse toate aceste "aspecte" cap la cap si la un loc. Un sezon apicol cap-coada, totul la Industrial, si cu raspunsuri clare la intrebari "de ce fac ceia ce fac" eu unul nu am gasit pe netul asta.
Acuma... sa vi tu, Gigi stuparu oricum te-ar chema si sa afirmi.... baaaa ce zice ala din Canada e fumata... daca vrei ceva inventie, eee... pai numa io stiu d-astea nu canadianu` ala da abia daca reuseste sa faca ce scrie in cartile vechi... pai atuncia vin si io si zic... hai bre ca bati campii de arama si o arzi degeaba pe pos de de mesteru Manoli !

@ Mareane... cine naiba crezi ca este interesat de "tehnologia" ta de intarire a polistirenului ?
Ca sa ce ?
alt stupar

Mesajde Ruben » 04 Noi 2012, 20:15

marian sima scrie:Nu ma deranjeaza cind cineva intra peste dialogurile mele ,dar cind vii si faci ravagii de la o nimica toata nu te astepta sa nu-ti zic nimic.

Mariane, zi si tu corect: monologurile ;) Ca dialog cam greu porti. Da te iert daca imi zici cum faci polistirenul mai dur.

Mai citeste-ti odata titlul topicului. Sa vezi ca tu l-ai facut in asa fel incat cere pumni. Cand ii capata(topicul, nu tu), strigi ca de ce lovim :lol:

Sa traiesti o mie de ani!
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 04 Noi 2012, 20:18

alt stupar scrie:Acuma... sa vi tu, Gigi stuparu oricum te-ar chema si sa afirmi.... baaaa ce zice ala din Canada e fumata... daca vrei ceva inventie, eee... pai numa io stiu d-astea nu canadianu` ala da abia daca reuseste sa faca ce scrie in cartile vechi... pai atuncia vin si io si zic... hai bre ca bati campii de arama si o arzi degeaba pe pos de de mesteru Manoli !

:lol: :lol: :lol: Lipovene, ia-l usurel pe Marian, ca se supara pe noi.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde alt stupar » 04 Noi 2012, 20:20

O da !
Incomensurabila paguba... ramanem fara "marile inventii"
alt stupar

Mesajde kamy » 04 Noi 2012, 20:26

Adi Hodis scrie:- firma de asigurari incheie contract si pe materialul biologic si pe lada ... la noi cum e ? ... parca numai lazile se admit.

firmele de asigurari la noi sant mai rentabile iti iau banii si ti-i promit, da ai sa-i primesti pe lumea ailanta!macar de-as fi mincinos!
kamy

Mesajde alt stupar » 04 Noi 2012, 20:28

vezi tu Rubene, probabil va mai curge tare multa apa pe Mures si apoi in Dunare pana vom intelege si noi, stuparii de Romania plai cu flori ca in apicultura asta marile descoperiri sunt demult pe piata dar desi sunt "mari" nu poti face meseria asta cu adevarat bine doar pe baza a "niste chestii" si in rest praf si pulbere.
Pote in timp vom intelege si noi ca rezultatele in apicultura (si in toate domeniile in general) nu se obtin cu hei-rupul si mari idei iesite din teasta unor intelighenti fara foie ci cu munca aplecata, metodica si conforma cu tehnologia zi de zi si an de an...
alt stupar

Mesajde Ruben » 04 Noi 2012, 20:36

alt stupar scrie:ci cu munca aplecata, metodica si conforma cu tehnologia zi de zi si an de an...

Stupare, ce te pricepi la pus degetul pe ranile noastre. :) Aici ii buba. Si a mea, ca fac parte din distinsa natie romana.
Era sa mai pun si imnul de stat al lui Florin Chilian, dar nu vreau sa ne suparam stramosii. Ca stramosii nostri s-or chinuit saracii cu mioarele. ;)
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde alt stupar » 04 Noi 2012, 21:31

marian sima scrie:Alt Stupar cine ride la urma ride mai bine astept sa ajungi acasa.
Chestia cu orizontalul nu e singura astept
{...}

o-hoooo domnule coleg de suferintza :D
ca sa-ti scurtam putin asteptarea... uite cum pentru dumneata ziua de azi poate fi ziua de 13, curat ghinion, prietenii stiu de ce ;)
ia citeste ce zice nenea asta aici: viewtopic.php?f=10&t=1333&start=16
Donbazil scrie:Sal'tare!
Ani de zile am lucrat cu orizontal de 16 si 18 rame in pat cald in pavilion. Nu e nevoie sa se puna hanemann pentru ca pur si simplu tragi toate ramele cu puiet in spate, incepand cu cel mai proaspat apoi cel gata de ecloziune, rama cu pastura, un fagure artificial si apoi catre urdinis mai intai rame cladite noi si chear spre urdinis se pot pune si din cele mai vechi. Astfel se creaza spatiul " intim" al matcii in partea din spate si ea nu trece de rama cu pastura, apoi de rama sau ramele cu fagure artificial si de ramele nou cladite , ca sa depuna in ramele de la urdinis.
Eu asa am facut si n-am prea avut probleme.
La recoltat primele 7-8 rame erau cu miere, foitele erau trase iar cuibul ramanea tot in spate. Intre timp se mai poate scoate puiet capacit pentru ajutat roii iar in loc se pune tot artificial, astfel ca matca ramane in spate, ca are treaba....
Daca bagi rame stoarse s-ar putea ca matca sa treaca, dar culesul principal e deja trecut si nu-ti mai pasa, ca si asa o sa intervii aproape saptamanal ca incepe roitul.....
Se poate pune si gratie pe o rama de dimensiunea unei diafragme etanse. Am vazut dar n-am folosit.....
La multi ani si ....Sal'tare!
Donbazil - Faget :)

apoi ia si ne spune cum e cu "inventia" cu trasu` puietului in spate la orizontalul in pat cald :lol:
alt stupar

Mesajde paul » 04 Noi 2012, 21:52

alt stupar scrie:... uite cum pentru dumneata ziua de azi poate fi ziua de 13, curat ghinion, prietenii stiu de ce ;)
ia citeste ce zice nenea asta aici: viewtopic.php?f=10&t=1333&start=16

Hai ca ... nu-i chiar ... 13 ! 8-)
Pai , nenea asta Kamy , nasu' lui Dragos , spune acolo ce-o citit pe forumul vechi postat de "domnu' Sima", si-a insusit lectia si ... e 4 noiembrie !!! :lol:
Nenea celalalt , donul , o facut la fel ...
Asa ca , dupa ce l-au "plagiat" pe Marian ... multi viteji se arata ! :lol:
Ca sa fie 13 si ... sa vina omu' negru ...baga nr. revistei , anul , pagina , aliniatele ... :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Ioan Guist » 04 Noi 2012, 21:55

Parere.

Iata inca un subiect ce cade usor usor intr-o disputa...cunoscuta.Aceea in care un nr. de apicultori, tine partea unui sistem de lucru cu albina unde tehnica, programul, sistemul ,sunt puncte de ultima ora, factori determinanti in reusita lucrului cu familii multe. Si cealalta "tabara" ce-si exprima viziunea prin trimiterea tehnicilor la baza.Baza apiculturii, la lucrul cu ...familia si nu cu suta de familii.

Nimic rau.Povestim si dezbatem.Numai ca bine ar fi ca parerile sa vina dupa ce fiecare dintre noi a lucrat macar 2 ani pe mai mult de 500 de familii.Sunt convins ca multi dintre noi ne vom schimba radical viziunea.Sau, sa ne exprimam dupa ce am incercat macar 5 ani sa ne sustinem familia din apicultura.

Ce vreau sa zic? Ca putem dezbate.Chiar si sustinut.Chiar si ...taios, hotarat.Bine ar fi sa fim deschisi insa ,la fiecare mesaj al partenerului de dialog.Sa incercam sa dam Delete peste ideeile noastre pana citim mesajul interlocutorului.Rumegat bine, patruns intre randurile lui, vom putea creste.Fiecare.Ca ...asta vrem parca.

O familie ce are un copil de crescut, pe care-l iubeste, nu poate intelege demersul zilnic al unui cuplu ce creste 11 copii.Pe care-i iubeste la fel bineinteles.

Iernare uscata fiecaruia! :P
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE