Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupi polistiren extrudat

Mesajde Jean Valjean » 01 Noi 2012, 11:09

silviu hd foarte interesant ceea ce ai postat nu prea am inteles cate bucati de 3 cm daca ai folosi si semne de punctuatie ar fi extraodinar dar de 2 cm vreu sa fac si eu sunt din dambovita tabla de tipografie unde se gaseste te salut
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Mircea_63 » 01 Noi 2012, 11:38

Tabla de tipografie se gaseste la...tipografie. Este din aluminiu, foarte subtire si deseori are imprimat cate un ziar sau revista :D. Nu stiu cat costa acum, dar cand am luat era foarte ieftina.
Nu e de furat :D O vand ei pe cea folosita, cea pe care ei nu o mai pot folosi.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Jean Valjean » 01 Noi 2012, 11:53

Salut Mircea.
Tabla de tipografie stiu cum arata, stiu pe cineva care si-a acoperit casa cu asa ceva (casa cu etaj). Zic eu ca e destul de buna pentru stupi.
Prin mesajul meu de mai sus am vrut de fapt sa atrag atentia asupra faptului ca, desi este un forum unde fiecare scrie cum poate, , totusi un mimim de reguli de redactare ar fi indicat sa se respecte, ca sa nu stai sa descifrezi ce a vrut celalalt sa spuna, unde se incheie o propozitie si unde incepa alta.
Parerea mea.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Mircea_63 » 01 Noi 2012, 13:05

Cica pentru un condamnat la moarte, cineva ceruse clementa.
La imparat ajunge hartia:
Intrebare: "Să îl omorâm?"
Raspuns: "Nu îl iertăm!"

Dar un prieten a adaugat o virgula si a iesit:
"Nu, îl iertăm!"
De unde se vede ca fara semne de punctuatie...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde madnes_marius » 01 Noi 2012, 13:23

Jean Valjean scrie:Salut Mircea.
Tabla de tipografie stiu cum arata, stiu pe cineva care si-a acoperit casa cu asa ceva (casa cu etaj). Zic eu ca e destul de buna pentru stupi.
Prin mesajul meu de mai sus am vrut de fapt sa atrag atentia asupra faptului ca, desi este un forum unde fiecare scrie cum poate, , totusi un mimim de reguli de redactare ar fi indicat sa se respecte, ca sa nu stai sa descifrezi ce a vrut celalalt sa spuna, unde se incheie o propozitie si unde incepa alta.
Parerea mea.

Regulile de redactare ar trebui sa le cunoasca fiecare...ca doar suntem romani si am trecut totusi si pe la scoala. Dar, daca matematica e grele, de limba noastra ce sa mai zicem...
madnes_marius

Mesajde silviu hd » 01 Noi 2012, 20:21

SCUZE daca am suparat pe cineva ,dupa cum se vede sint la al 4-lea mesaj si ma incurc in tastatura .JEAN ma refeream la coala din bax care are 125/60 cm ,de care am avut 1 bax si 1/2 de 3cm si am taiat pt cuib pe 10r. si cat de 1/2, cel de 2cm pt capace,din ce am citit mai la inceputul pagini nu prea merge la altceva.Dl Mircea-63 va citesc din primavara si bag la cap[scuze ca nu am stiut sa pun bara jos] salutari
silviu hd

Mesajde adibumbescu » 05 Noi 2012, 04:14

Buna seara.
raspunsuri la cateva intrebari

-4 placi polistiren = 3 stupi ( fara caturi) cu o incadrare optima

-vopseaua in ulei pe baza de diluant nu topeste polistirenul extrudat , ,,lucreaza'' mai bine ca o lavabila ieftina si diluata cu apa , dar este mai scumpa si nu se recomanda vopsirea stupilor cu albine in ei.
Din cauza lipsei de timp eu am mai pus compresorul noaptea pe ei, dar cu lavabila de exterior.

-mai bine cuibul din polistiren si catul din lemn, daca tot vreti o combinatie.
(cu ce va ajuta catul din polistiren 1/2? in afara faptului ca puteti cara in brate cate 10, iar vara nu se mai topesc fagurii de caldura )

Marele avantaj, il ofera cuibul in polistiren.
cateva avantaje pe scurt
( amanunte sunt pe paginile anterioare)

1-iarna consum mic
2-primavara dezvoltare precoce (exploziva )
3-vara tine racoare
4-toamna puiet pana tarziu
5-usori la transport
etc

-Costul de productie

Cum spunea un coleg mai sus, da! Este adevarat ,la nivel mic (nr. mic de stupi) , costurile sunt la fel sau chiar mai mari decat la lemn in functie de materialele suplimentare folosite, insa la nivel mare (nr. mare de stupi) folosind un management bun , cu aprovizionari de materie prima angro numai direct de la producatori , cheltuielile sunt tot ca la lemn sau un pic mai mici.

Faptul ca putem avea stupi din polistiren, la un pret egal cu cei din lemn, este un lucru minunat, pentru ca pertul la stupii de serie din polistiren este minim 300 ron /stup

Avantajele polistirenului oferite in dezvoltare si productie, sunt net superioare lemnului
adibumbescu

Mesajde un OM » 05 Noi 2012, 22:38

Poate a-ti vrut sa scrieti 30 ron/stup, ca la 300 nu prea cred ca a-ti mai construi.
un OM

Mesajde Bobolicx Bobo » 13 Noi 2012, 18:15

un OM scrie:Poate a-ti vrut sa scrieti 30 ron/stup, ca la 300 nu prea cred ca a-ti mai construi.

Salutare tuturor,
Sunt un adept al stupilor din polistiren "homemade", tocmai din cauza pretului foarte ridicat al celor noi nouti din fabrica!
La capitolul imbinari si marirea rezistentei...link youtube: http://www.youtube.com/watch?v=dzgXfmiXcS0
O imbinare cel putin utila, intre coada de randunica si cea simpla...oferind totodata o stuctura de rezistenta superiora, as zice, mai ales ptr stupii ME.
Toate cele bune
Bobolicx Bobo

Mesajde adibumbescu » 14 Noi 2012, 14:43

un OM scrie:Poate a-ti vrut sa scrieti 30 ron/stup, ca la 300 nu prea cred ca a-ti mai construi.

Ma refeream la stupii de serie , nu la cei facuti acasa.
Vroiam sa subliniez ceea ce de fapt ati spus si dv.
Numai bine.
adibumbescu

Mesajde catalin.profiri » 14 Noi 2012, 17:17

Daca va rog frumos, puteti posta niste schite/cote pentru Dadant 10R, cu grosimea peretilor de 3 cm?
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

stupi din polistiren extrudat ?

Mesajde ovidiu_p » 19 Feb 2013, 16:32

asi putea face niste stupi din polistiren extrudat?....am vazut intr-un depozit coli la 3 cm grosine, galben la culoare (aveam acasa o coala albastra si parca era mai tare) si cu cantul gata facut, numai bun pentru rame...este oare suficiet de rezistent de 3 cm si prins cu holsuruburi si silicon, si ....albina oare nu il roade?...trebuie sa caut un anume tip de polistiren extrudat pentru lazi?....depinde culoarea?
ovidiu_p

Re: stupi din polistiren extrudat ?

Mesajde jenica67 » 19 Feb 2013, 17:24

Vezi ca polestirenul ala portocaliu, are pori in el. Pune-l la gura si sufla, sa vezi cum trece aerul prin el.
jenica67

Re: stupi din polistiren extrudat ?

Mesajde rocco76 » 19 Feb 2013, 19:00

1-2 roinite ba chiar 3 treaca mearga dar stupi completi cred ca-i prea mult
iar daca vrei sa-i mai si muti de la un cules la altul si au peste 40 de kile..... :o
rocco76

Mesajde adibumbescu » 26 Feb 2013, 11:00

:)
Sunteti la inceput, dar pe drumul cel bun.
Succes.

O sa va pun cateva filmulete sa vedeti si finalul.

O sa vedeti in film cum stupul de polistiren extrudat , cu magazie 1/1 sustine 3 persoane cu o greutate totala de 270 kg si incredibil, cum rezista la lovituri de baros, caderi din remorca etc.

Numai bine.
adibumbescu

Mesajde Florin_VL » 23 Mar 2013, 23:27

Primi 30 sunt gata.
Fişiere ataşate
Capac fara aerisire.jpg
2013-03-23 10.43.25.jpg
2013-03-23 10.43.48.jpg
Toate-s vechi si noua toate,
Tu te-ntraeba si socoate...
Florin_VL

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....