Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

sindicatul apicultorilor romani

Mesajde MIHAI BALS » 07 Noi 2012, 00:20

propun infiintarea unui sindicat al apicultorilor romani care sa ne reprezinte in litigiile pe care le avem cu autoritatile.
ce ziceti?
MIHAI BALS

Re: sindicatul apicultorilor romani

Mesajde MyBees » 07 Noi 2012, 00:27

Mihai, cred ca exista ceva de genul asta. Romapis, parca...
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde MIHAI BALS » 07 Noi 2012, 00:38

MyBees scrie:Mihai, cred ca exista ceva de genul asta. Romapis, parca...

o sa-i caut,sa le vedem activitatea,sa vedem cate probleme au rezolvat,daca au rezolvat ceva sau sunt ca celelalte 99,99% sindicate.
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 07 Noi 2012, 00:43

da,ca de obicei trebuie sa aveti numai obligatii!
e cineva dintre voi inscris in acest sindicat?
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 07 Noi 2012, 00:58

sa NU intelegeti gresit problema!
duminica trecuta am participat la a-4-a intalnire a stuparilor olteni si printre alte probleme,doamna MORAR,o somitate in domeniu, ne-a reprosat ca nu avem un sindicat care sa ne reprezinte.
se uita la noi ca la niste copii de clasa 1!
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 07 Noi 2012, 01:08

Ioani scrie:Din ce-mi dau eu seama, Romapis nu are nici o treaba cu ideea de sindicat. Este o federatie la care sunt asociate mai multe asociatii si cooperative. Un sindicat are drept membri apicultori obisnuiti, nu persoane juridice neaparat. Nu cred sa existe un sindicat al apicultorilor in Romania in adevaratul sens al cuvantului. Un sindicat unde conducerea sa fie desemnata prin votul majoritatii membrilor ar putea fi necesar atat timp cat asociatiile nu-si fac inca treaba. Dar cine oare ar fi dispus sa infiinteze un astfel de sindicat fara a transforma aceata intr un mic bussines? Un sindicat unde liderii sa fie alesi prin vot de apicultorii de rand si sa poate fi dati jos imediat daca nu si fac treaba.... o idee buna dar poate putin realizabila.

de obicei apicultorii sunt oameni un pic mai anormali.
daca erau normali nu se apucau de apicultura!
daca mergeti pe ideea asta, NICIODATA n-o sa aveti un sindicat adevarat.
cunosc oameni care ne pot reprezenta cu adevarat.
trebuie un inceput!
MIHAI BALS

Mesajde ionsut » 07 Noi 2012, 13:03

MIHAI BALS scrie:propun infiintarea unui sindicat al apicultorilor romani care sa ne reprezinte in litigiile pe care le avem cu autoritatile.
ce ziceti?

Este!
http://stuparitul.3xforum.ro/post/5956/ ... _National/
si statutul
Oare mai are activitate? Nu s-a mai auzit nimic de el.
ionsut

Mesajde Dragos2006 » 07 Noi 2012, 19:23

Nimeni nu a avut interes ca acest sindicat sa functioneze asa ca Sorin Panait s-a zbatut ce s-a zbatut si acum vad ca a cazut in "adormire".
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde MyBees » 07 Noi 2012, 19:46

ionsut scrie:http://stuparitul.3xforum.ro/post/5956/1/Sindicatul_Apicol_National/
si statutul
Oare mai are activitate? Nu s-a mai auzit nimic de el.

La asta ma refeream si eu, am retinut romapis, nu stiu de ce. Intr-adevar, intr-o discutie la targul de la Campina Sorin Panait pomenea de lipsa de implicare. Trebuie sa invatam, in primul rand, sa ne implicam. Formele juridice sub care sa o facem sunt destule, insa pana nu invatam ca trebuie sa ne implicam chiar si atunci cand nu exista un beneficiu direct si imediat, nu prea avem sanse.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Dila Daniel » 07 Noi 2012, 19:48

Aveti dreptate Dragos si Marian...
cat priveste noi apicultorii,suntem buni de gura,dar cand este nevoie de unire,fiecare incepe sa se intrebe-eu ce castig MAINE daca se poate?
Am incercat sa ajut pe Sorin cat pot,fara a avea disponibilitatea necesara unei implicari mai mari,fapt care l-am adus la cunostiintza din prima.Cu toate astea Sorin s-a zbatut si se zbate sa il tina in viatza,pana vreodata,vor intelege si cei carora le este adresat!
Sperantza moare ultima...
Cat despre adormire,sa sti Dragos ca ultima actiune a fost implicarea mai de curand, a S.A.N.(sindicatul apicol national)in numiri de apicultori la Camerele Agricole
viewtopic.php?f=28&t=2627
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Ruben » 07 Noi 2012, 20:19

Dila Daniel scrie:cat priveste noi apicultorii,suntem buni de gura,dar cand este nevoie de unire,fiecare incepe sa se intrebe-eu ce castig MAINE daca se poate?

Am avut si noi, in Banat un grup "Albina Banateana" care s-a impotmolit. Din motivele pe care le-ai spus. Pentru ca asocierea la romani tine trei zile, ca nunta...

In rest, teoretic a fost odata ca niciodata ACA...asociatia noastra cica...
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Cristian IONITA » 08 Noi 2012, 09:49

MIHAI BALS scrie:
Ioani scrie:Din ce-mi dau eu seama, Romapis nu are nici o treaba cu ideea de sindicat. Este o federatie la care sunt asociate mai multe asociatii si cooperative. Un sindicat are drept membri apicultori obisnuiti, nu persoane juridice neaparat. Nu cred sa existe un sindicat al apicultorilor in Romania in adevaratul sens al cuvantului. Un sindicat unde conducerea sa fie desemnata prin votul majoritatii membrilor ar putea fi necesar atat timp cat asociatiile nu-si fac inca treaba. Dar cine oare ar fi dispus sa infiinteze un astfel de sindicat fara a transforma aceata intr un mic bussines? Un sindicat unde liderii sa fie alesi prin vot de apicultorii de rand si sa poate fi dati jos imediat daca nu si fac treaba.... o idee buna dar poate putin realizabila.

de obicei apicultorii sunt oameni un pic mai anormali.
daca erau normali nu se apucau de apicultura!
daca mergeti pe ideea asta, NICIODATA n-o sa aveti un sindicat adevarat.
cunosc oameni care ne pot reprezenta cu adevarat.
trebuie un inceput!

pai .... hai sa incepem .... prezintai pe "reprezentativii" aia de-i cunosti tu .... ai cui sunt ei din congo si ce si mai ales cum stiu sa faca.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Re: sindicatul apicultorilor romani e SINDICATUL APICOL NATI

Mesajde so-ri-pan » 25 Noi 2012, 18:40

Multumesc mult D.Dila pentru postare. Poate era bine sa amintesti ca SINDICATUL APICOL NATIONAL are din data de 20.05.2012 FILIALA si in CRAIOVA. Si la CLUJ si TULCEA sunt filiale noi. Nu s-a dormit. Au avut loc actiuni. Nu mai departe decat maine 26.11.ac se merge la MINISTER pentru discutii pe textul PROIECTULUI LEGII APICULTURII. Au mai fost intalniri in februarie cu secretarul de stat din acel moment RADULESCU, in 26.09 ac cu ministru D.CONSTANTIN, cu Dir. APIA BENU si cu Dir.ANARZ BARTOLOMEU. Nu mai vorbesc de discutiile dese avute cu Dl. SONEA de la ANARZ.

In ce priveste absenta mea de pe FORUMURI va marturisesc ca sunt dezamagit de postarile "la misto" ale unora. Prefer sa fac informari directe catre membrii SAN . Am incercat sa fiu deschis pe forumuri insa implicarea apicultorilor este redusa cand e vorba de aspecte serioase ale vietii apicole. Cum ridica cineva o problema cat se poate de serioasa, in loc sa se faca comentarii si propuneri pertinente, se gaseste cineva sa trateze superficial subiectul(la misto), sau sa-l bagatelizeze. Asta este motivul pentru care conducatorii asociatiilor nu mai posteaza, iar informatiile catre apicultori vin "la mana doua".

Aceste postari, sa stiti cu siguranta, sunt citite si de oficialii ministerelor. Nimanui nu-i convine, conducatori de asociatii, sindicate, care se prezinta la discutii si negocieri pe diverse teme pe baza de reprezentativitate, sa fie luati in ras pentru o postare incorecta pe internet al vreunuia dintre noi.

Apropos: Pe "apiardeal" la sectiunea SONDAJE, este deschis un sondaj prin care sa vedem ce procent dintre noi mai accepta PNA-ul si cati doresc SUBVENTIA PE FAMILIE. Este necesar si-un comentariu scurt pentru motivare ulterioara a demersului in discutiile cu ministerul. Aici se vede implicarea apicultorilor. NEGUSTORII insista mentinerea PNA. VOI ce vreti?

In rest, numai de bine
pentru cei interesati de afiliere la SAN astept mesaje pe privat sau la rinso54@gmail.com
so-ri-pan

Re: sindicatul apicultorilor romani este S.A.N.

Mesajde so-ri-pan » 25 Noi 2012, 19:35

MIHAI BALS scrie:propun infiintarea unui sindicat al apicultorilor romani care sa ne reprezinte in litigiile pe care le avem cu autoritatile.
ce ziceti?

Stimate Dm. Mihai Bals,
Avand in vedere faptul ca aveti aparitii vechi pe forumurile apicole, nu pot sa cred ca nu aveati informatia existentei SINDICATULUI APICOL NATIONAL. Demersurile infiintarii acestui mod de asociere au inceput aici pe forum si s-a concretizat prin initiativa a 15 apicultori din PRAHOVA care au inteles necesitatea. Din tara numai DANIEL DILA a sarit in ajutorul propagarii acestei idei prin pozitia pe care o avea ca moderator pe forum.
La data de 23.04.2010, la POZITIA 4 din REGISTRUL SPECIAL AL JUDECATORIEI SECTOR 1 BUCURESTI, prin SENTINTA CIVILA nr25/7.04.2010, a fost inscris, acordandui-se personalitate juridica, SINDICATUL APICOL NATIONAL. Acesta este acel "sindicat al apicultorilor romani" de care faceti vorbire.
La aceasta data, comform statutului, sunt 9 filiale judetene cu membrii din asociatii afiliate la FEDERATIA ROMAPIS, membrii ACA, cooperative apicole si nu in ultimul rand apicultori neafiliati.
In aceste conditii, daca continuati sa aveti convingerea ca existenta unui "SINDICAT AL APICULTORILOR ROMANI" este oportuna, va asteptam in randurile noastre.

Cu consideratie!

PS. pentru doritori de "inregimentare" sindicala va stau la dispozitie prin mesaj pe mail rinso54@gmail.com
so-ri-pan

Mesajde so-ri-pan » 30 Ian 2013, 20:47

TREBUIE sa-mi exprim nedumerirea ca Mihai nu mai posteaza in aceasta perioada. Dorea sa faca un sindicat, iar acum cand sindicatul are nevoie de toti apicultorii tace.
Oare de ce!?
so-ri-pan

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 31 Ian 2013, 19:47

n-a iesit la zbor de curatire! hiberneaza! e in ghem! ca de altfel multi dintre apicultorii mari ai nostri care nu iau atitudine! si stau deoparte! o sa ajungem ca pescarii si vanatorii (nu ca unii dintre NOI n-am fi)! SA FIM UNITI!!!
stoenescu gheorghe-gabriel

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE