Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde barbu radu » 12 Noi 2012, 17:31

robert gua scrie:Containerele vor fi inchise, asemanatoare cu cele din filmuletele puse de Bunka.O sa va tin la curent cu modificarea lor, dar deocamdata nu am destul timp sa ma apuc de ele.

http://cautare.mobile.ro/camion-anuntur ... abNumber=2
Ce zici Robert...si nu sunt scumpe
barbu radu

Mesajde robert gua » 12 Noi 2012, 19:06

Sunt acelasi sistem ca si ale mele, BDF, doar ca sunt izolate, se gasesc si la noi, dar mai scumpe, cam diferenta de drum pana in Germanik.O sa-mi cumpar si eu unul, e in cautare, cand o pica in mana mai ieftin, dar pentru camera de dormit si sala de extractie nu sa pun stupi pe el k vreau sa fie cu fata(stupii) direct in exterior.
robert gua

Mesajde echo » 14 Noi 2012, 08:23

Bravo Robert, dai 'nainte si pune si fotografii ca poate fi inspirant si mobilizator pentru multi stupari acest sistem !!
Nu ai scris, sau poate nu am vazut eu, costurile camionului, remorca, container ?

Pentru cei care vor sa mearga acum pe modelul pick-up , pun aici site-ul din Ungaria de unde al luat eu L200 mai devreme.
Am vazut ca au.. "bagat marfa" :D, niste L200 din 2003-2005 cu bullbar si cabestan, la 4300-5200 euro.

Poate e cineva interesat: http://www.4x4depo.hu/index.php?en
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde BUNKA » 14 Noi 2012, 12:57

Navara nu merita, nu fa greseala asta, L200 e Ok, dar mai bine ia un Land Cruiser de la Toyota, trage 3,5T, sau un Patrol, sau Defender...da stiu, impozit, consum...asta e!!
Eu as lua un Cruiser, stiu ca-s foarte bune...si Patrol sunt bune dar scumpe rau astea mai noi...alea vechi sunt prea scumpe la cat de vechi sunt!!
Si Jeep Grand Cherokee este o varianta, este foarte bun..model anii 2000. Tot asa, impozit, taxa daca e adus de afara, asigurare, consum...scumpe dar iti faci treaba fara probleme. Este un mic monstru, te bagi peste tot cu el si trage ca un bou!
BUNKA

Mesajde mircea_tm » 14 Noi 2012, 20:13

da, multumesc frumos!...e mult mai mica taxa pt pick-up, totusi merg pe un l200....de navara am auzit multe "nasoale" :D
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde lucky5strike » 14 Noi 2012, 20:22

Sfatul meu, orice ati lua:

Sa va asigurati ca se incadreaza/se poate incadra la masina utilitara si ca se gasesc piese de motor sau de caroserie pe piata de dezmembrari... Ca decat piese noi... mai bine lipsa! Cam toate pickup-urile sunt produse in afara Europei, iar piesele-s scumpe, nu gluma.

Cand vine vorba de piese, L 200 e mai frecvent ca Navarra.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde gabi bee » 14 Noi 2012, 21:12

Ce varianta este mai buna intre un vw transporter de 1,9 diesel cu 100 cai si unul de 2,4 diesel tot cu 100 de cai putere ? ma refer la puterea de tractiune si consum caci taxele sunt clare ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde BUNKA » 14 Noi 2012, 22:06

Eu zic ca 2,4 e mai OK, nu se forteaza asa de tare!!
Problema e ca este peste 2l si impozitul e mare!
Parerea mea e ca trebuie sa-ti asumi niste costuri cand te gandesti la 4*4...eu am rumegat mult problema, si am plecat de la ideea unui pick-up din aceleasi considerente...costuri mici!
Problema e ca nu e nici unul care sa traga 3,5T, asta e un aspect, puterea conteaza cand ai 2,5-3 T agatzate dupa tine pe camp nu pe sosea.
Am inteles ca cu pick-up-urile nu fac fatza la ce vreau eu, si atunci m-am consolat cu ideea unui impozit mare, consum mare, costuri mai ridicate in favoarea sigurantei ca-mi fac treaba!
N-o sa imi cumpar 4*4 in fiecare an, si ca sa car containere tot sezonul, si poate in viitor multe containere...o sa cam fac chilometri chiar daca pe distante mici, fiind multe containere si multe drumuri...se aduna. Oricum ies mai ieftin decat cu camion.
E dificil sa-ti permiti Jeep de 2,5L si consum de 10-11 l % in zilele noastre, dar trebuie sa facem cumva fatza la costurile astea...ceva polen, miere, vanzare de familii, propolis orice...sa se acopere costurile, si sa-mi ajunga si de o iesire la munte!!
Pe piatza second se cam gaseste orice acum legat de piese de schimb!
Eu am luat un grup diferential pt X-Trail cu 500E in situatia in care el costa nou 3500E...l-am bushit eu din nestiintza acum vreo 2 ani! :mrgreen:
BUNKA

Mesajde Cristian IONITA » 14 Noi 2012, 22:40

BUNKA scrie: ....
Problema e ca este peste 2l si impozitul e mare!
.... :

La utilitare nu e asa mare diferenta .... daca nu ma inseala memoria este 25 lei pe fiecare factiune de 200 cmc, am avea la 1,9 impozit de 25 x (1900/200) = 250 lei, iar la 2,5 25x(2500/200) = 325 lei.

ceva diferenta mai e si la RCA dar nu cred ca adunate diferenta de taxe si impozite sa depaseasca un 200 lei / an.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 15 Noi 2012, 23:37

atentie la modul in care e incarcata remorca ....

combinatie intre incarcare defectuasa si viteaza mare poate avea ca rezultat:

atentie la sonor ... contine cuvinte vulgare
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Ioan Guist » 16 Noi 2012, 00:00

Am mai povestit in timp aici.Am un prieten Tedy (parte dintre voi cunoasteti) .Pana anul asta o mers pe patrol si remorca doua axe tandem.Impozit 20 bulioane.
fara probleme in teren.remorca 2.8 tone.Multumit.
De anul asta o schimbat.Si-o luat Sprinter scurt ,4x4 + reductor.Baga in el (ca-i duba si trei locuri in fata) si trage ce o tras cu nissan.Doarme in el, cara miere + caturi , alea-alea, basca 12-15 stupi in plus la plimbare.
Motor 2.1 , autoutilitara

Seamna cu asta: http://cautare.mobile.ro/camion-anuntur ... abNumber=2

Dar in 8500 euro
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde lucky5strike » 16 Noi 2012, 00:12

Cred ca 4x4 e permanent, iar tractarea e mai slabuta, dar in rest o gramada de avantaje la dubita asta!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Ioan Guist » 16 Noi 2012, 00:33

Cristi, nu e permanent.
are doua butoane.Primul sa cupleze fata si doi sa cupleze reductor.
De tras trage 2,8 pe acte.
Se comporta brici pe teren.Am fost dupa bureti cu ea.Ei ...nu faci off road pe vai si pereti ca-i masina ta.
Te scoate din necaz.Daca-i incaltata bine pana la un punct (rar,extrem de rar treci in pastoral peste acest punct) face ce face si patrolul
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde lucky5strike » 16 Noi 2012, 00:41

Cu atat mai bine. Asta chiar e o masina porivita pentru, apicultura, trambalat la zilnice nevoi...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mircea_tm » 16 Noi 2012, 09:04

echo scrie:Bravo Robert, dai 'nainte si pune si fotografii ca poate fi inspirant si mobilizator pentru multi stupari acest sistem !!
Nu ai scris, sau poate nu am vazut eu, costurile camionului, remorca, container ?

Pentru cei care vor sa mearga acum pe modelul pick-up , pun aici site-ul din Ungaria de unde al luat eu L200 mai devreme.
Am vazut ca au.. "bagat marfa" :D, niste L200 din 2003-2005 cu bullbar si cabestan, la 4300-5200 euro.

Poate e cineva interesat: http://www.4x4depo.hu/index.php?en

multumesc frumos :)
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde mircea_tm » 16 Noi 2012, 09:05

lucky5strike scrie:Sfatul meu, orice ati lua:

Sa va asigurati ca se incadreaza/se poate incadra la masina utilitara si ca se gasesc piese de motor sau de caroserie pe piata de dezmembrari... Ca decat piese noi... mai bine lipsa! Cam toate pickup-urile sunt produse in afara Europei, iar piesele-s scumpe, nu gluma.

Cand vine vorba de piese, L 200 e mai frecvent ca Navarra.

va multumesc frumos!
:)
CARPE DIEM !
mircea_tm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE