Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Colony Collapse Disorder-CCD

Mesajde cipry74 » 12 Noi 2012, 01:32

albinele alea care ieseau afara pe frig ieseau sa faca caca.......fara gluma
cipry74

Mesajde Alexu » 12 Noi 2012, 08:02

cipry74 scrie:albinele alea care ieseau afara pe frig ieseau sa faca caca.......fara gluma

Nu era nici un zbor de curatire , un zbor de curatire se face organizat , ies toate albine , nu cate 2 -3 pe rand . Si ar fi trebuit sa obs fenemenul si la ceilalti stupi . Dar au fost doar cei 2 , unde nu au ars fitilele . Daca ar fi asa , ar trebui sa vad in fiecare iarna fenomenul asta , dar in 8 ani de apicultura l-am obs doar atunci
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde kamy » 12 Noi 2012, 08:16

de obicei in anii slabi sant atacurile din partea virusilor si nu numai, muult mai puternice,da stai sa-ti povestesc altceva;in 91-95 mai lucram prin ungaria si am venit acasa odata si mi se parea mie ca la 7 lazi din ocol nu le-am facut io tratamentu asa ca sa dorm linistit toata iarna,fiind 13-15 grade pe ele.da intre timp mi-a venit cineva cu o poveste cu alta le-am lasat inchise vo juma de ora,ei sa vezi dupaia cum ieseau ca oile si ramaneau pe jos intoxicate si s=au cam injumatatit.da atunci nu prea se cunostea ca nu faceam pastoralu.
tot atunci am gasit in decembrie vr-o 5 roi fara papica le-am dat sirop in hranitor,l-au purtat in rame ridicand temperatura cuibului,dupa s-a format ghemul si a trecut iarna cu bine!nu e o recomandare dar decat s-o omori cu zile?
kamy

Mesajde kamy » 12 Noi 2012, 09:01

de cele mai multe ori ccd-ul e asociat cu stuparul!dar si sa prinzi o cultura otravita la radacina nu te mai salveaza padurea!
kamy

Mesajde BUNKA » 12 Noi 2012, 10:52

Aici stiu eu ce s-a intamplat, si stiu toti cei ce au trecut prin asa ceva...cand ai o infestatie mare de varoa in stupi si in timpul iernii patzesti ce ai patit tu, e strict din cauza varoa, si a virusurilor pe care le transmite, albina este stresata foarte tare, intzepata incontinuu de parazit, si cand nu mai suporta iese pe urdinis si se tot duce...ele se agita, creste consumul, se uzeaza rapid albina, parazitul le suge , ele sunt fara aparare in ghem stranse si de aici rezulta fenomenul...
Este cat se poate de real...daca vezi albine zburand zilnic din stupi desi afara e frig si zapada, e clar...nu ai nevoie de alte teste ca sa stii ca ai varoa la greu.
Daca totusi iti ies stupii in primavara printr-o minune, mai mult ca sigur apare la primele sarje de puiet in primavara si virusil aripilor nedezvoltate...asta este foarte vizibil.
Vezi peste tot pe jos in perioada pomilor, albine care sar, si merg, nu pot zbura...aparent sanatoase, si multe cu aripile nedezvoltate, iar altele handicapate de-a dreptul mici si ...cam asta e, se trage de la Varoa.
Problema e ca neonicotinoidele de care am vorbit acum multa vreme intra si la noi de acum odata cu marii investitori in agricultura...ele sunt prezente pe piata la noi din anii 90, insa nu au fost folosite din cauza ca am fost "inapoiati " din punct de vedere al dezvoltarii agriculturii...de acum ..se schimba treaba, apar si la noi tarlale de multe sute de HA de rapitza sa zicem, dar la care daca esti prin apropiere esti terminat ca stupar.
Incercati sa raspanditi informatia printre stuparii care nu stau pe net si nu stiu, pt ca sa stie sa se fereasca...anul asta era sa o iau de doua ori la rapitza...ambele locatii erau tratate cu neonicotinoid!!
Inca o chestie... dupa ultimele mele "descoperiri"...se pare ca si undele electromagnetice le perturba...planeta e intzesata de jucarii de astea, si eu cred ca albina e afectata inclusiv de aceste lucruri.
BUNKA

Mesajde kamy » 12 Noi 2012, 20:11

nae tata,am primit scatoalce pentru cum te-am repezit pentru care, vorba ta sa raman o DOAMNA,sant nevoit sa-mi cer mii de scuze si cu promisiunea ca pe viitor poti linistit sa-ti versi nadufu pe mine fara reactii adverse din partea mea!pace si respect!
kamy

Mesajde Ruben » 12 Noi 2012, 20:36

BUNKA scrie: Vezi peste tot pe jos in perioada pomilor, albine care sar, si merg, nu pot zbura...aparent sanatoase, si multe cu aripile nedezvoltate, iar altele handicapate de-a dreptul mici si ...cam asta e, se trage de la Varoa.

Bunka, stuparii romani au o obsesie pentru varroa.

Avem boli: parazitare, micotice, bacteriene si virotice.

Astea...doar daca ne referim la agentii cunosctuti. Ca stiinta nu s-o pensionat.

Pe noi ne-o invatat institutul lui adita: Tratati cu varachet de 70 de ori cate 7, ca va scapa Dumnezeu de toate boalele.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde kamy » 12 Noi 2012, 20:38

SI DE MATCI!AMIN!
kamy

Mesajde Ruben » 12 Noi 2012, 20:40

kamy scrie:SI DE MATCI!AMIN!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 12 Noi 2012, 20:43

Ma frate...albinele alea se pupa toata ziua...si te pomenesti ca virusii nu se transmit prin pupaturi, numai prin varroa.

Mai...imi zic stuparii care aveau albine cand o aparut varroa si sineacarul. Tratau cu sineacar si se facea rosu de varroa pe jos. Si nu mureau stupii. Acum...am si io zece varroa de prasila, de rasa Buckfast imbunatatita, si gata...daca imi face viroza stupul, de la varroa o facut. ;)
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde kamy » 12 Noi 2012, 21:02

veizi tu mai rubene ,ca amu vin paduchii cu gripa d-aia avionara si-mbolnavesc tat ce zboara!
kamy

Mesajde nae » 12 Noi 2012, 21:44

Astazi am retrecut prin sistemul sanitar .. si sunt intors/ mofluz ... daca m-a bucurat ceva acela este : omul gospodar - Popa Georgian , pe care l-am cunoscut azi ...

Ce am vrut ,in cuvintele mele, sa zic in prima postare :
-daca despre CCD vorbeste un stupar care traieste din apicultura/cunoaste /intelege ... sunt gata sa ascult ,chiar sa accept ;

-n-ati intalnit vecini/apicultori cu fam moarte si cu ''hrana langa ele''?, care nu accepta ca albina nu mananca otet (sirop necapacit + apa )... ;
- cand ma autopersiflez o fac nu sa devin interesant /simpatic ci pt cei care nu stiu azi cum n-am stiut eu ieri ; in'10 nu descoperisem forumul (cred )iar prietenii mei apicultori cunosteau doar VF(cu urdinisul deschis ... )si Mav ,Nae (cel mai tare din parcare , credea el )folosea Klartan + VF ____ sursa ,un domn RESPECTABIL,ramane fara produs si aduce Taktic .. si mi-l recomanda tot in amestec cu apa 2.5/3 %/L___ Nae -smecherul foloseste tot sezonul si DA de dracu ... il suna pe PAB /descopera forumul si pe D_VOASTRA .
-cand am intrat pe forum nu am stiut ce este ''clopotul''/MER-ul si alte 1000 de lucruri ...astazi VORBESC de CCD - e corect ?, NU. Asta am vrut sa zic .
nae

Mesajde kamy » 12 Noi 2012, 21:51

nae stai linistit toti am avut suisuri si coborasuri,si vorba aia nu-i da doamne romanului cat poate el duce!nu trebuie sa te justifici,raman fidel la bine si la rau ultimei mele postari!
multa sanatate!
kamy

Mesajde nae » 12 Noi 2012, 21:58

kamy scrie:nae stai linistit toti am avut suisuri si coborasuri,si vorba aia nu-i da doamne romanului cat poate el duce!nu trebuie sa te justifici,raman fidel la bine si la rau ultimei mele postari!
multa sanatate!

Ignora-ma !
Nu postez pt tine .
nae

Mesajde janese » 13 Noi 2012, 19:13

naeeee!!!! :lol: uite ce zice asta de tine ma!!!! :lol:
janese

Mesajde nae » 13 Noi 2012, 20:06

janese scrie:naeeee!!!! :lol: uite ce zice asta de tine ma!!!! :lol:

Sa traiesti nene Eugen .