Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ajutor - incepator

Mesajde aliuta2000 » 13 Oct 2012, 14:46

janese scrie:vezi ca nu ai zis...sa ascult,,ai zis sa ascultam...sa discutam... pai,hai sa discutam! implica-te nepoate!!!!

"No..... Sezi cumitel!!!" ca de" Iarna nu-i ca vara !" Si miscatoare comparatia cu femeile ca deh..... in stup e multe muieri "e "ca nu sunt suficiente .
Daca vezi filmuletele zici ca maine ridici vila doar din 2 stupi , dar cum Viata bate filmul ?!!! asa e si la noi . Raman un pic uimit de ceea ce ai scris @Janase "puerilitate " unde e si cu ce se mananca???
Sa nu te superi pe mine ca asta a fost ca " Bate saua ca sa priceapa ..."
acu ca vine iarna ha sa ne gandim cel putin noi incepatorii la ce am facut rau anul asta si ce puteam sa facem mai bine si analizam ceea ce am dobandit , ca filmuletele didactice sunt groaza.
de ex eu ma intreb cum se face ca in toate filmuletele nu exista pic de propolis intre rame , si ramele se desfc asa de usor intre ele , si la mine e ... durere, le curat acum si saptamana viitoare tot gasesc propolis pe ele si tot asa .... or fi albinele mele asa de rele incat sa pun apropolis si acolo unde nu trebuie ?????

Pentru initiator ! am vazut si eu multe filmulete care mi-au placut , despre cum sa faci diverse , dar asta nu inseamna ca se face si usor acel lucru , pentru ca daca ar fi fost asa de usor cu apicultura si asa de bine , cred ca era plina lumea , nu numai Romania de albine .
Bafta la Iernat !!
A.D.
aliuta2000

Mesajde oliviub » 14 Oct 2012, 11:36

aliuta2000 scrie:.... de ex eu ma intreb cum se face ca in toate filmuletele nu exista pic de propolis intre rame , si ramele se desfc asa de usor intre ele , si la mine e ... durere, le curat acum si saptamana viitoare tot gasesc propolis pe ele si tot asa .... or fi albinele mele asa de rele incat sa pun apropolis si acolo unde nu trebuie ?????...

Ce n-as da si eu sa am o padure cat de mica prin preajma sa desfac ramele greu :). Eu fiind in pusta mai ca nu am nevoie de dalta.

Adrian: in Romania problemele incep de la legiuitor, ministere, administratii locale etc., care ar trebui sa ajute toti intreprinzatorii sa se dezvolte in ceea ce fac ajungand in felul acesta sa colecteze mai multe taxe si impozite. Am putea face performanta in agricultura, pomicultura, turism, apicultura..... Din pacate inca mai avem de mancat multa mamaliga pana sa fie statul de partea noastra, nu impotriva noastra.
oliviub

Mesajde horia_ch » 14 Oct 2012, 12:27

oliviub scrie:in Romania problemele incep de la legiuitor, ministere, administratii locale etc., care ar trebui sa ajute toti intreprinzatorii sa se dezvolte in ceea ce fac

... sau măcar să nu-i încurce...
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde adrian.tudor75 » 15 Oct 2012, 06:46

Sunt multe care nu merg cum trebuie, dar problemele pleaca tot de la oameni. Nu toate legile sunt rele si nu toate sunt facute sa puna bete in roate. Cei care le pun in aplicare sunt rai, aplicand legile cu masuri diferite, in functie de cel vizat. Majoritatea oamenilor se apuca de o afacere cu gandul ca in cateva luni sau un an de zile isi vor umple buzunarele cu bani. Ne lipseste cultura investitiei pe termen lung, dar, ce e bine, e ca mai sunt si exceptii. Ei sunt cei care reusesc. De la ei trebuie sa invatam noi ceilalti, sa ne schimbam mentalitatea.
In apicultura, ca si in orice alta afacere, ai nevoie de investitii pentru a te dezvolta. Ne bazam prea mult pe salcam, tei si flora spontana. Trebuie sa cultivam si noi plante melifere valoroase asa cum o fac si altii, pentru productii satisfacatoare spre bune. Am citit pe aici pe undeva, pe net despre potentialul melifer al Romaniei care e pe la 200.000 de tone, dar in ultimii 20 de ani productia de miere marfa a fost sub 10%. Ar mai fi consumul familiilor de albine care se ridica la 60% din cantitatea recoltata. Deci, ar mai fi loc pentru miere marfa ... dar lipseste ceva din aceasta schema ...
adrian.tudor75

Mesajde janese » 15 Oct 2012, 09:15

nepoate....bafta !
din schema lipseste adrian tudor75!!!
cum sa fac eu sa cultiv rapita de exemplu, in etape sa se intinda inflorirea din aprilie pana-n 10 mai..apoi din 15 iunie pana-- intai iule...apoi din 20 iule pana-n 15 septembrie???
janese

Mesajde Cristian IONITA » 15 Oct 2012, 09:20

hmmm .... musai vrei rapita? eu te pot consilia la facelia .... e relativ simplu .... o plantezi decalat .... ca in mare respecta timpii: 50-60 zile de la plantare la inflorire (dar sa fie timpul ei, nu o plantezi in noiembrie ca sa infloreasca in ianuarie :) ) si 30-40 zile durata infloririi
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde adrian.tudor75 » 15 Oct 2012, 09:37

La ce valoare se ridica infiintarea unei culturi de facelia pe un hectar?
Problema cu facelia, din ce am citit eu, este ca produsul secundar pt. apicultor nu prea poate fi valorificat. Ca furaj, nu stiu daca are mare cautare.
Culturile perene cred ca ar fi mai rentabile din punct de vedere apicol. Rapita are avantajul ca se poate valorifica cu usurinta, dar nu se poate cultiva precum facelia. Ar mai fi arbustii, dar si aici trebuie sa astepti ceva vreme (cativa ani) pentru a da rezultate. Trebuie gasita o solutie de a combina plantele melifere perene, cu valoare melifera mare, cu perioade de inflorire mari si care sa nu necesite investitii prea mari an de an (sparceta, ghizdeiul, sulfina).
adrian.tudor75

Mesajde mary77 » 16 Oct 2012, 20:28

Aceasi ideie am avut si eu, raspunsurile astea sunt .viewtopic.php?f=24&t=2756
mary77

Mesajde minis » 13 Noi 2012, 14:06

Mama!!! Ce furtuna am starnit. Am urmarit filmuletele, mi s-au parut interesante, am citit ce s-a postat si ... da; nu stiu in ce masura se potrivesc conditiile de crestere din canada cu cele de la noi. Intre timp am luat legatura cu un apicultor in varsta, apicultor la nivel de gospodarie dar care mi-a promis ca imi acorda tot sprijinul practic de care am nevoie .Ramane in continuare intrebarea :ce carte sau carti sa citesc? Va multumesc!
minis

Mesajde adrian.tudor75 » 13 Noi 2012, 14:14

Citeste tot ce tine de albine. N-are ce sa strice ! ;)
Sa ne zica cei cu experienta daca e asa sau nu.
Eu pot sa-ti dai ceva in format pdf, daca te intereseaza ...
adrian.tudor75

Mesajde minis » 14 Noi 2012, 22:55

Ma intereseaza tot ce tine de albine.Bineinteles o sa cumpar si cateva carti.
minis

Mesajde adrian.tudor75 » 15 Noi 2012, 09:26

Da-mi o adresa de e-mail pe PM si iti trimit ce am.
adrian.tudor75

Mesajde dandy » 31 Mar 2013, 22:41

Salut
Am urmarit si eu filuletele lui DM ,omul spune tot timpul ca el asa lucreaza, nimeni nu este obligat sa lucreze la fel
Eu o sa incerc!!! :lol:
dandy

Mesajde ovidiu_78 » 31 Mar 2013, 22:56

bafta...sa ne spui si nou ce si cum apoi,sau sa ne tii la curent cu rezultate...poze...etc

si mie imi place mult de DM dar nu tot se poate aplica si la noi

sanatate
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ignatov andrei » 31 Mar 2013, 23:18

minis scrie:Mama!!! Ce furtuna am starnit. Am urmarit filmuletele, mi s-au parut interesante, am citit ce s-a postat si ... da; nu stiu in ce masura se potrivesc conditiile de crestere din canada cu cele de la noi. Intre timp am luat legatura cu un apicultor in varsta, apicultor la nivel de gospodarie dar care mi-a promis ca imi acorda tot sprijinul practic de care am nevoie .Ramane in continuare intrebarea :ce carte sau carti sa citesc? Va multumesc!

Albinele si cresterea lor - autor J. Louveaux
Manualul apicultorului - editii din anii 1985-1990
Cauta sa-ti consolidezi cunostintele privind biologia familiei de albine, anatomia si fiziologia indivizilor! Nu deveni "purtator de rame", cauta sa intelegi.... "de ce?"
Apoi poti aborda si alte carti. Spor la ...ce-ti doresti!
ignatov andrei

Mesajde vasilefi » 01 Apr 2013, 08:16

am citit vreo 4 carti de apicultura inainte de a gasi Stuparitul Nou de Hristea.
desi e mai veche, e excelenta atat din punct de vedere al teoriei cat si a explicatiilor practice date.
vasilefi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR