Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: modele de circular cu masa si abric folosite de dvs

Mesajde Jean Valjean » 07 Noi 2012, 11:16

Ma gandesc de ceva vreme sa-mi iau un circular ca acesta http://sculebavaria.ro/product--circula ... --140.html

Ma gandesc ca pentru scanduri de 2.5-3 cm cum sunt cele pentru stupi e de ajuns.

Foloseste cineva modelul acesta? Sau puteti sa-mi recomandati altceva similar la pret ?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde un OM » 07 Noi 2012, 23:49

Cu un utilaj asemanator, adica aceeasi firma,dar cu putere mai mica am construit primii 30-40 de stupi. Daca ai rabdare sa nu fortezi motorul, sa masori de 3-4 ori este foarte in regula.
un OM

Mesajde Jean Valjean » 08 Noi 2012, 09:40

Multumesc de raspuns.
Asta e si dorinta mea, de a lucra incet, deoarece am o oarecare teama de masinariile astea.
Am observat ca in momentul in care "iti intri in mana", cum se zice, devii si un pic mai neatent la pericolele care te pandesc.
Pe de alta parte, sa te apuci sa dai mii de euro pe niste scule performante, cu care sa faci stupi mi se pare nerentabil. Dupa cate mii de stupi iti amortizezi investitia?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde catalin.profiri » 08 Noi 2012, 22:22

eu am 1825U tot de la Einhell. Multumit pana acum.
I-am schimbat panza, pus un Bosch 48 dinti si trage mai bine.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde un OM » 11 Noi 2012, 22:08

Abricul este necesar, dar ca si model sunt "n" posibilitati, functie de buget"coane Fanica". Freza poti sa nu o ai, falturile le poti face, cu oerece greutati doar din circular, prin taieturi verticale si orizontale, la cote fixe, daca abricul si-a facut treaba si ti-a adus scandura la o cota cat de cat fixa, sau la cote in functia de grosimea fiecarei scanduri atunci cand abricul este mai "grosolan".
un OM

Mesajde _razvan_ » 12 Noi 2012, 18:10

Buna seara.
Am acest model de circular Einhell RT-TS 1725 U si sunt multumit de el.
Yo am taiat material si de 10 cm de unde am scos lateralele de rama.
Cu ajutorul lui fac si falturi si frezez din mai multe treceri canelurile la rame.
Un dezavantaj ar fi ca nu e prea sigur sistemul de prindere al limitatorului paralel..i-am pus o presa mobila si am rezolvat.
_razvan_

Mesajde ciptheman » 13 Noi 2012, 19:11

pentru hoby sunt de acord merge,dar daca tragi mai tare de el o sa duca motorul asa ca grija mare cu el am avut si eu unul si l am ars in doua luni, acum am unul profesional care debiteaza scandura toata ziua si merge stas
ciptheman

Mesajde catalin.profiri » 13 Noi 2012, 19:45

Eu am incercat sa fac falturi si canal pt rame cu circularul. Nu recomand.
Daca aveti ceva banuti, cautati pe forum ca sunt cateva persoane care au montat o freza sub masa, si asa fac falturile...
Cred ca ar fi o idee mult mai buna.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde ciptheman » 13 Noi 2012, 20:57

6-7ore e cam mult pentru el trebuie sa ai dai pauza altfel il ia gaia.
ciptheman

Mesajde BUNKA » 14 Noi 2012, 02:10

Eu printre altele mi-am facut freza asta care e foarte buna, dar intra la modificat maine sau poimaine..o sa o ajustez bine de tot, sa-i pot pune panze Dado si panza de circular pt despicat...are un motor de 2,2Kw la 3000rpm monofazic. Asa ceva nu este extraordinar de greu de facut si este super pt spintecat sau frezat.
Acum o sa-i fac sloturi pe stanga si dreapta cutitului, ai pun rulmenti oscilanti cu casete de fonta, schimb ax, pun unul mai exact, pun exhaustare, maresc fanta pt cutit, pun cutit despicator pt situatia cand il folosesc ca circular.
O sa fie bijuterie..si asa e super ok insa il up-gradez maxim!!
Fişiere ataşate
ok_163274.jpg
ok_163273.jpg
BUNKA

Mesajde echo » 14 Noi 2012, 08:32

BUNKA, cand poti pune niste fotografii mai detaliate, eventual cu cea noua, mai ales cu sistemul de reglare pe verticala.
E pe paralelogram??
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde BUNKA » 14 Noi 2012, 14:31

e o tija filetata jos, un melc...se vede
aia pune in miscare bratul acela care e articulat, e din doua bucati, frant in doua...partea de sus e prinsa in cadrul mesei, iar pe partea de sus e montat axul frezei
e un sistem asemanator cu cele folosite la circularele de fabrica...parghie...punctele de sprijin ale bratului articulat fiind unul fix in partea de sus prins de cadru, iar celalalt mobil pe tija filetata, melcul ala de jos...cand misti punctul de sustinere de pe melc inainte sau inapoi, bratul urca sau coboara...mai pun niste poze.
...iar motorul e pus pe un brat care se misca sus jos, e suspendat in curea, si urca si coboara odata cu restul harabalei...totul e foarte stabil, toata greutatea bratului articulat, cu ax, cu tot cu bratul pe care sta motorul, cu tot cu motor, sta in tija aia melc...in punctul acela sta toata greutatea asta.
Fişiere ataşate
phps4FU3lAM(1).jpg
phps4FU3lAM(1).jpg (20.33 KiB) Vizualizat de 20882 ori
BUNKA

Mesajde BUNKA » 14 Noi 2012, 14:44

Inca una..aici se vede cum am fixat motorul pe suportul acela mobil, basculant...ala merge sus -jos ...dupa cel articulat, legate fiind de curea!
Fişiere ataşate
php6yDeZxAM.jpg
php6yDeZxAM.jpg (16.56 KiB) Vizualizat de 20882 ori
BUNKA

Mesajde BUNKA » 14 Noi 2012, 15:10

Aici se vede o bara mai lucioasa pe care se vad niste suruburi...acolo e bara pe care e fixata bascula pe care e fixat motorul...suruburile sunt de reglaj, pe niste bucse...asta imi permite sa dau bratul ala pe care sta motorul mai la stanga sau mai la dreapta si astfel pot alinia fulia motor cu cea de pe ax.
Fişiere ataşate
phpRxPat0AM.jpg
phpRxPat0AM.jpg (32.29 KiB) Vizualizat de 20879 ori
BUNKA

Mesajde BUNKA » 14 Noi 2012, 15:12

Promit ca fac niste poze de aproape la dimensiune mai mare cu aparatul foto ca sa se vada bine orice detaliu.
Faza misto e ca eu aveam masutza...cadrul si nu am vrut sa o modific...asa ca am gandit totul sa intre in dimensiunile mesei :lol: :lol:
BUNKA

Mesajde _razvan_ » 16 Noi 2012, 16:17

Ioani scrie:
un OM scrie:Abricul este necesar, dar ca si model sunt "n" posibilitati, functie de buget"coane Fanica". Freza poti sa nu o ai, falturile le poti face, cu oerece greutati doar din circular, prin taieturi verticale si orizontale, la cote fixe, daca abricul si-a facut treaba si ti-a adus scandura la o cota cat de cat fixa, sau la cote in functia de grosimea fiecarei scanduri atunci cand abricul este mai "grosolan".

Multumesc de raspuns. Sa vad ce talent am la facut falturi si caneluri cu circularul :lol:

_razvan_ scrie:Buna seara.
Am acest model de circular Einhell RT-TS 1725 U si sunt multumit de el.
Yo am taiat material si de 10 cm de unde am scos lateralele de rama.
Cu ajutorul lui fac si falturi si frezez din mai multe treceri canelurile la rame.
Un dezavantaj ar fi ca nu e prea sigur sistemul de prindere al limitatorului paralel..i-am pus o presa mobila si am rezolvat.

Multumesc de rasp. Razvan. Mi se pare ok la pret si daca-si faca treaba asa cum spui atunci cu atat mai bine. Cam la ce ,,volum de munca" il utilizezi? Vreeau sa stiu cam cat este ok sa tragi de el fara sa l fortezi peste limite.

ciptheman scrie:pentru hoby sunt de acord merge,dar daca tragi mai tare de el o sa duca motorul asa ca grija mare cu el am avut si eu unul si l am ars in doua luni, acum am unul profesional care debiteaza scandura toata ziua si merge stas

Multumesc de atentionare. Eu am nevoie de el 2 zile pe saptamana si atunci folosit cate 6-7 ore probabil. Ma gandesc sa fac niste cutii pt uzul personal si sa mi confectionez ceva micronuclee. Crezi ca este prea mult pt acest tip de circular?

il folosesc de dimineta pana seara(doar in weekend)....mai tai,mai masor,mai iau o pauza...
Nu mi sa intamplat sa se blocheze vreodata,pun mana pe el cand il flosesc mai intens si nu se incalzeste deloc.Daca il lasati sa toace el usor fara sa-i aruncati in gura materialul..nu aveti probleme cu el.
Am facut cu el 4 cutii...aproximativ 50 de rame..6 hranitoare....cam asta e volumul
Am sa pun niste poze diseara....
_razvan_

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE