Eu zic ca 2,4 e mai OK, nu se forteaza asa de tare!!
Problema e ca este peste 2l si impozitul e mare!
Parerea mea e ca trebuie sa-ti asumi niste costuri cand te gandesti la 4*4...eu am rumegat mult problema, si am plecat de la ideea unui pick-up din aceleasi considerente...costuri mici!
Problema e ca nu e nici unul care sa traga 3,5T, asta e un aspect, puterea conteaza cand ai 2,5-3 T agatzate dupa tine pe camp nu pe sosea.
Am inteles ca cu pick-up-urile nu fac fatza la ce vreau eu, si atunci m-am consolat cu ideea unui impozit mare, consum mare, costuri mai ridicate in favoarea sigurantei ca-mi fac treaba!
N-o sa imi cumpar 4*4 in fiecare an, si ca sa car containere tot sezonul, si poate in viitor multe containere...o sa cam fac chilometri chiar daca pe distante mici, fiind multe containere si multe drumuri...se aduna. Oricum ies mai ieftin decat cu camion.
E dificil sa-ti permiti Jeep de 2,5L si consum de 10-11 l % in zilele noastre, dar trebuie sa facem cumva fatza la costurile astea...ceva polen, miere, vanzare de familii, propolis orice...sa se acopere costurile, si sa-mi ajunga si de o iesire la munte!!
Pe piatza second se cam gaseste orice acum legat de piese de schimb!
Eu am luat un grup diferential pt X-Trail cu 500E in situatia in care el costa nou 3500E...l-am bushit eu din nestiintza acum vreo 2 ani!