Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vasilescu Adrian

Mesajde vasilescu adrian » 14 Noi 2012, 00:37

este prima data cand folosesc aceasta metoda..sunt nerabdator sa vad cum vor iesi in primavara..cred si sper ca am procedat corect..
salutari si numai bine!..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 14 Noi 2012, 00:39

o punga mai mare..
Fişiere ataşate
P101112_13.36.jpg
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 14 Noi 2012, 00:40

xxx
Fişiere ataşate
P101112_13.36_[01].jpg
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 14 Noi 2012, 00:47

pungile s.au aplatizat si peste ele am pus podisorul..cand vor avea nevoie familile de albine de mancare vor ingauri pungile si vor trage mierea..
cel putin asa cred ca vor face daca va fi nevoie..nu am avut timp pentru a face gratiile anti-soareci si pentru a pune paturicile..
salutari tuturor!..
vasilescu adrian

Mesajde desprealbine » 14 Noi 2012, 01:03

este bine sa puneti o punga cat mai mare ca sa fiti sigur ca albinele dv vor avea mancare pana la primavara
desprealbine

Mesajde vasilescu adrian » 14 Noi 2012, 01:06

nevoie mai mare..punga mai mare.. :D
vasilescu adrian

Mesajde EugenVoinea » 14 Noi 2012, 12:46

Adrian! pt. a nu avea surprize neplacute te sfatuiesc sa legi punga cat mai ermetic ca sa nu curga mierea pe albine.
Si eu folosesc aceasta metoda fara probleme.

In foto atasate de tine ,se pare ca punga nu este etansa.
..."Invata de la vultur cand umerii ti-s grei Si dute la furnica sa vezi povara ei''... din lirica norvegiana.
EugenVoinea

Mesajde desprealbine » 14 Noi 2012, 13:09

si eu folosesc metoda cu mare succes eu am pus 2 pungi pline ochi abia s au aplatizat dar sunt sigur ca albinele mele ajung cu bine la primavara
desprealbine

Mesajde desprealbine » 14 Noi 2012, 19:26

domnule voinea pt la anu am o noua idee VOI FOLOSI 3 PUNGI neaparat toate pline ochi nu chiar asa pline ca nu se mai pot aplatiza pentru ca la primavara oriunde s ar afla albinele sa aiba acces la punga
desprealbine

Mesajde lucky5strike » 14 Noi 2012, 19:52

Desprealbine, te rog sa te abtii cu sfaturi de "trei pungi"! De fapt, ai o saptamana vacanta sa-ti revii...
...........................
La subiect: Adrian, e o greseala ce faci!

Nu e buna mierea lichida in punga. Doar semicristalizata/untoasa, sau amestecata cu zahar pudra, drojdie, faina soia degresata, pentru o turta consistenta! Turta, nu punga!

Plus ca ai destule rame acolo pe care sa le selectezi pentru formarea unui cuib bun de iernare.

Intai ramele, apoi turta.

:o
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 14 Noi 2012, 20:58

Nea Vasile ai o gramada de apicultori gorjeni pe care poti sa-i intrebi una , alta ...
Metoda e buna si proasta in acelasi timp daca e folosita gresit .
BUNA -daca din motive fortuite fam nu are rezerve o ''treci ''iarna cu miere lichida/api la inceput (oct/nov) solida serbet/apif (INTREZIS adaus proteic) in dec/ian ; feb. daca ai avut zbor merge si miere si serbet si proteina ___ ghemul strans bine .(in perioada de maxima umiditate si cand nu ventileaza _ SOLID )
REA/proasta -au rezerve (nu se vede ghemul ), pana ajung la punga aceasta trage umiditatea se acreste sau nu (e etansa )dar ajung la ea in perioada rece _in perioada aceasta au nevoie de consum mic sa nu incarce rectul aiurea _in cazul dat consuma sa incalzeasca ghemul /sa scoata apa din lichidul dat sau sa-l depoziteze - transformat in stimulare ... beleua-i gata .
Mult noroc .
nae

Mesajde EugenVoinea » 15 Noi 2012, 12:18

Domnilor!, in postarea mea de mai sus am vrut sa spun ca punga trebuie legata ermetic la gura pt.ca:1)sa nu se verse,2)sa nu curga necontrolat atunci cand o inteapa albina ,nici decum cate pungi.
Eu folosesc punga ,fara probleme ,la stimularile cu sirop primavara. La roiuri si vara.
Cu respect E.V.
..."Invata de la vultur cand umerii ti-s grei Si dute la furnica sa vezi povara ei''... din lirica norvegiana.
EugenVoinea

Mesajde dorindafi » 15 Noi 2012, 13:32

eugen , la craiova este clima diferita fatza de zona noastra shi deaceea la tine da randament
dorindafi

Mesajde dorindafi » 15 Noi 2012, 13:38

vasilescu adrian scrie:deoarece vremea a fost frumoasa albinele erau active..

or fi ele active dar se pare ca e 1ori 2 rame in plus s-au poate ma-nshel
dorindafi

Mesajde vasilescu adrian » 16 Noi 2012, 10:15

EugenVoinea scrie:Domnilor!, in postarea mea de mai sus am vrut sa spun ca punga trebuie legata ermetic la gura pt.ca:1)sa nu se verse,2)sa nu curga necontrolat atunci cand o inteapa albina ,nici decum cate pungi.

domnul eugen va asigur ca am strans punga cat am putut de bine..eu cred ca le-am strans destul pentru ca initial a mai ramas putin aer si cand am presat punga sa il scot nu iesea..am slabit punga,am presat,si apoi am strans la loc..
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 16 Noi 2012, 10:34

dorindafi scrie:
vasilescu adrian scrie:deoarece vremea a fost frumoasa albinele erau active..

or fi ele active dar se pare ca e 1ori 2 rame in plus s-au poate ma-nshel

nu va cotrazic insa,din cate imi aduc aminte,toate intervalele erau ocupate de ghem :) ..pe ultimul intradevar sunt mai putine albine insa sunt :D ..
buna observatie..ochiul format..
salutari si numai bine!..
vasilescu adrian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?