Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Introducere in realitate !

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2012, 13:54

Multumesc Augustine, e clar ca barzoiul nu e perpetuum...

Bunka, referitor la magnetul care trece pe langa bobina...eu iti spun o ceva, dar tare mi-e ca numai baietii cu formatie tehnica vor intelege:

Eu, curentul ce indus,
Totdeauna sunt opus
Cauzei ce m-a produs.

Mai e ceva si cu impedanta... Ce vreau sa spun: multe scheme explicate simplist, par minunate, iar cand e sa le aplici vezi ca nu merge asa, ca mai sunt niste calcule.

Dar sunt cateva principii fundamentale simple si care daca n-ar fi asa, absolut nimic din ce stim nu mai e valabil.
Totul este in balanta, in echilibru. Cat bagi atata scoti, nimic nu apare si nimic nu dispare, ci totul se transforma. Perpetuum mobile ar insemna sa scoti fara sa bagi.

Sa zicem ca nu e perpetuum ci un captator. Nu poti capta mai mult decat este. Si nu este asa mult cum pare, altfel n-ar fi viata posibila...intr-un camp de radiatii.

Masina in miscare!!! Are ceva bobine. Ar trebui sa-ti ia foc din mers la cata energie ar produce.

Am mai spus, repet, iti admir sincer entuziasmul. O spun fara urma de ironie!

PS: O fi existand "energie magnetica", n-am retinut sa fi auzit termenul.
Nimeni nu spune ca golul e gol. Vezi teoria campurilor! Nu credem chiar numai in ce vedem. Curentul electric il vedem? Dar poate fi pus in evidenta si chiar masurat. Campul nu poate fi vazut, dar poate fi dedus logic.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2012, 14:06

I spoke today with Mr. Sert and another german guy,
who helped Yildiz over a year here in Germany and in Turkey
and they wanted to do real measurements,
also still with the older units,
but they said, Yildiz has scammed many people only out of their
money (huge sums) and never delivered the final proof.

During some measurement setups, always the motor broke down
and so never real measurements could be taken.

Yildiz then said, he must fly back to Turkey to repair it.

He never showed the internal parts of it to the other people
and the German guy said, that Yildiz seems not to understand it himself
and maybe he just has some friends in Turkey, who build it for him
and this is why he could not fix it in Germany and must have flown
back to Turkey.

The german guy, who I trust, cause I already know him
for quite some years, also warned any people, not to put any
money into this, without seeing the inner details of the motor,
which he also did never see, as Yildiz was also very secretive about it
all the time, although they signed NDAs.

ALso, there is a penalty order against Yildiz from
another investor who he also scammed out of his money
and if Yildiz would be again in Germany, he might be
arrested as well as Perendev !

It all surely looks like this motor has hidden batteries
which go down after a while
and this is, why Yildiz never shows the motor
running longer than 30 minutes.

Sorry to burst the bubble, but this is the way it is...
Regards, Stefan.
Mircea_63

Mesajde augustin » 17 Noi 2012, 14:15

La cat sunt de ieftine sistemele astea (cel putin teoretic), ar trebui sa se gaseasca pe toate gardurile.
Daca discut cu cineva despre stupi, imediat se mai gasesc vreo 2-3 care se aseaza la masa noastra (au si ei, sau au avut, sau vor sa cumpere, sau sa vanda).
N-am auzit pe niciunul sa spuna ca ar avea vreun generator Searl, sau Perendev, sau stirling, sau Bedini.
Cate unii mai au generatoare solare sau eoliene.
Sincer, ma indoiesc ca a construit cineva asa ceva. Toate au cate un punct slab. Am insistat pe treaba cu magnetul pentru ca stiu ca nu se va misca de la sine fara consum de electricitate sau fara actionare mecanica. Poti sa faci magneti din nodim, cobalt-samariu, poti sa iei pamanturile rare din toata China, fara energie consumata din exterior (hidro, eoliana, solara, sau de orice alt fel), nu vei putea obtine energie electrica.
Filmele sunt destul de graitoare, explicatii si documentatie gasesti cu duiumul, dar eu cand am incercat sa fac asa ceva m-am ales cu 3 lucruri: o dezamagire crunta, o sticla de timisoreana la 2 litri si o recomandare calduroasa de la Nea Gica (tot el a dat si berea) sa ma duc inapoi la faculta de inginerie sa le dau alora diploma inapoi.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde BUNKA » 17 Noi 2012, 14:22

Mircea
"Cat bagi atata scoti, nimic nu apare si nimic nu dispare, ci totul se transforma. Perpetuum mobile ar insemna sa scoti fara sa bagi."

Ok, dar daca un circuit care foloseste energia asa cum o stim noi, e capabil sa colecteze energia din spatiul inconjurator care asa cum ai zis si tu nu se pierde ci se transforma???...Intelegi ce zic, o iei din aer si o bagi in baterii, ea nu s-a pierdut...exista, numai ca ai prins-o, plus ca restul se autoregleaza de la soare, este nesfarsita, inepuizabila.

Apoi ce treaba are ca un curent indus este sau nu opus, discutam despre faptul ca el este folosit in circuit, parte integranta din circuit...tot acest circuit nu face altceva decat sa capteze "picatura" aia de energie care este pretutindeni in jurul nostru.

Inainte sa dai cu pietricica, trebuie sa incerci sa vezi ce se intampla...parerea mea, multe chestii par foarte logice la o analiza MAI ATENTA!!

Acolo ai zis bine...poate nu e perpetuum mobile asa cum s-a cautat zeci de ani...unul mecanic 100%...dar unul mai atipic..energetic sa zic asa...e impropriu spus oricum, perpetuum mobile, la prima vedere poate fi considerat asa ca functioneaza dar el de fapt este un CAPTATOR, asa cum bine ai spus. Daca energia care este captata este inepuizabila??...caci vine de la soare constant, toata atmosfera noastra este incarcata cu acest tip de energie, daca s-ar putea capta, atunci cum am numi aceasta "masina" care nu este un perpetuum desi functioneaza ca un perpetuum.
Ea de fapt se autoalimenteaza dintr-o sursa exterioara-ENERGIE RADIANTA....si nu doar ca se autoalimenteaza dar capteaza mult mai mult, functie de cat de mare e conceput sistemul, capacitatea bateriilor, si nu numai...forta campurilor magnetice folosite, dimensiunea bobinelor, numar de infasurari..etc
Miscarea fotonilor nu este o forma de energie??... la asta m-am referit, campul magnetic al unui magnet sau al unei bobine este de fapt o forma de energie...asa cum putem folosi energia electrica pt a crea campuri magnetice asa putem folosi campul magnetic pt a produce energie...in final este vorba tot de O FORMA de energie.
Nu fi foarte vehement in ceea ce sustii (contra) pentru ca deja sunt masini care circula cu consum de 1l la 100km, si motoare care functioneaza 100% electric, la semafor...usor usor se implementeaza tehnologhia...mi se pare si normal sa o ia usor, numai ca surpriza...in viitor nu vor mai fi pompe de la care sa alimentam cu combustibil, insa vor fi prize de la care sa incarcam masina electrica...TOT PE BANI...i mean Hellowwwwwwwwwww!!!!!!!!!!!! :shock:
BUNKA

Mesajde BUNKA » 17 Noi 2012, 14:26

Stefan..de unde ai scos aia :lol:
BUNKA

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2012, 14:36

augustin scrie:si o recomandare calduroasa de la Nea Gica (tot el a dat si berea) sa ma duc inapoi la faculta de inginerie sa le dau alora diploma inapoi.

:lol: :lol: :lol: In aceeasi situatie sunt si eu.
Nu-i vorba ca s-au gatat inventiile ci e vorba ca daca astea prezentate de Bunka sunt adevarate,
inseamna ca ceea ce am invatat e gresit de la fundament si am irosit 6 ani din viata la varsta cand imi doream cel mai mult sa fiu liber si sa zburd.

Duca-se naibii 6 ani din viata mea, numai sa fie energia free pentru tot poporul...numai ca tare nu-mi vine a crede.

Recunosc...Academia Franceza decretase ca niciodata vre-un corp mai greu decat aerul nu va putea zbura ;) , iar azi zboara avioanele intr-o veselie.
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 17 Noi 2012, 14:38

La cat sunt de ieftine sistemele astea (cel putin teoretic), ar trebui sa se gaseasca pe toate gardurile.
Daca discut cu cineva despre stupi, imediat se mai gasesc vreo 2-3 care se aseaza la masa noastra (au si ei, sau au avut, sau vor sa cumpere, sau sa vanda).
N-am auzit pe niciunul sa spuna ca ar avea vreun generator Searl, sau Perendev, sau stirling, sau Bedini.
Cate unii mai au generatoare solare sau eoliene.
Sincer, ma indoiesc ca a construit cineva asa ceva. Toate au cate un punct slab. Am insistat pe treaba cu magnetul pentru ca stiu ca nu se va misca de la sine fara consum de electricitate sau fara actionare mecanica. Poti sa faci magneti din nodim, cobalt-samariu, poti sa iei pamanturile rare din toata China, fara energie consumata din exterior (hidro, eoliana, solara, sau de orice alt fel), nu vei putea obtine energie electrica.
Filmele sunt destul de graitoare, explicatii si documentatie gasesti cu duiumul, dar eu cand am incercat sa fac asa ceva m-am ales cu 3 lucruri: o dezamagire crunta, o sticla de timisoreana la 2 litri si o recomandare calduroasa de la Nea Gica (tot el a dat si berea) sa ma duc inapoi la faculta de inginerie sa le dau alora diploma inapoi.

S-ar gasi daca lumea nu s-ar opri la liceu sau cel mult la o facultate, si ar incerca sa acumuleze continuu...
Asa cu o multime de apicultori si alta multime de zilieri si alta multime de vanzatori...ce sa faci?..de unde performantza?..normal ca se uita si fluiera la luna!
E bine ca te iondoiesti, dar daca totusi cineva a construit asa ceva?? :roll: :roll:
Ai identificat punctele slabe??
Dupa cum se vede in circuit, este propulsat de magneti, si bobine, deci de camp magnetic, de un curent dintr-un circuit primar..da, nu ai gresit cu nimic...numai ca jucaria e facuta asa fel incat sa faca mult mai mult de atat, capteaza energie din aer.
...cat despre diploma...nu stiu daca ti-o primesc aia inapoi! :lol: ...glumesc desigur!!
BUNKA

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2012, 14:41

Ia uite ce e cu Perendev http://peswiki.com/index.php/Directory: ... s_Pty_(Ltd)
se pare ca e un sarlatan ce a inselat o multime de oameni si a fost arestat! Sorry!
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 17 Noi 2012, 14:42

Mircea_63 scrie:
augustin scrie:si o recomandare calduroasa de la Nea Gica (tot el a dat si berea) sa ma duc inapoi la faculta de inginerie sa le dau alora diploma inapoi.

:lol: :lol: :lol: In aceeasi situatie sunt si eu.
Nu-i vorba ca s-au gatat inventiile ci e vorba ca daca astea prezentate de Bunka sunt adevarate,
inseamna ca ceea ce am invatat e gresit de la fundament si am irosit 6 ani din viata la varsta cand imi doream cel mai mult sa fiu liber si sa zburd.

Duca-se naibii 6 ani din viata mea, numai sa fie energia free pentru tot poporul...numai ca tare nu-mi vine a crede.

Recunosc...Academia Franceza decretase ca niciodata vre-un corp mai greu decat aerul nu va putea zbura ;) , iar azi zboara avioanele intr-o veselie.

Apoi vezi...de asta zic si eu...ca duca-se si de la mine...numai sa fie FREE ENERGY...asta e tot ce conteaza, eu o sa ma implic, Bedini spunea ca nu trebuie modificat nimic in schemele lui, si ca asa cum sunt ele concepute functioneaza, si ca se pot imbunatati...se pot face aplicatii dar dorinta lui era ca oamenii intai sa invete si sa inteleaga ce se intampla de fapt, macar la nivel de experiment...apoi odata cu intelegerea sistemului el se poate "acorda" si modifica la o scara mai mare pt a fi folosit!!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 17 Noi 2012, 14:45

Mircea_63 scrie:Ia uite ce e cu Perendev http://peswiki.com/index.php/Directory: ... s_Pty_(Ltd)
se pare ca e un sarlatan ce a inselat o multime de oameni si a fost arestat! Sorry!

Nu pot sa stiu ce s-a intamplat de fapt!
Ies la o cafea...revin! :P
Ultima oară modificat de BUNKA pe 17 Noi 2012, 14:54, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde augustin » 17 Noi 2012, 14:48

Care este sursa de energie a unui astfel de generator? Energie electrica de la retea? Daca da, cata energie consuma un astfel de generator? Cata energie capteaza din aer? Sub ce forma? Cum o converteste in energie electrica?
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2012, 14:51

Nu poate produce mai mult decat consuma. Curentul produs e opus celui care l-a produs :lol:
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 17 Noi 2012, 14:57

augustin scrie:Care este sursa de energie a unui astfel de generator? Energie electrica de la retea? Daca da, cata energie consuma un astfel de generator? Cata energie capteaza din aer? Sub ce forma? Cum o converteste in energie electrica?

Pai eu la ce am pus atata material...de la o baterie, incarca un banc de baterii, si apoi cea ce se descarca poate fi bagata in bank, sau este si un circuit in care bateriile primare nu mai trebuiesc cuplate la bancul care se incarca.
Uite la filme, la schite si o sa intelegi...sapa putin ca eu acum ma duc sa beau o cafea...cand ma intorc iti dau detalii.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 17 Noi 2012, 14:58

Mircea_63 scrie:Nu poate produce mai mult decat consuma. Curentul produs e opus celui care l-a produs :lol:

Produce cat consuma plus ceea ce capteaza...ceva de genul!
BUNKA

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2012, 15:08

Hai sa explic altfel. Simplu:
Un generator de curent, este totodata un motor electric. Il invarti, produce curent. Il alimentezi, se invarte.

Bun! Acuma punem unun motor -fie si mecanic- cu putere de 1 unitate, sa zicem 1 kw, sa invarta 1 generator. Facem abstractie de energia pierduta prin caldura sau frecari... si vom avea la celalalt capat un generator ce scoate tot 1 kw. (nu scoate atata, dar sa zicem...). Ei bine, e ca si cum ai pune doua motoare de aceeasi putere sa invarta ceva unul impotriva celuilalt.

In momentul in care generatorul scoate la mai mult de 1 kw, deja ai de fapt un motor (generatorul) mai puternic decat motorul initial si sistemul ar trebui sa inceapa sa se invarta invers...
Mircea_63

Mesajde echo » 17 Noi 2012, 17:24

Mircea_63 scrie: Recunosc...Academia Franceza decretase ca niciodata vre-un corp mai greu decat aerul nu va putea zbura ;) , iar azi zboara avioanele intr-o veselie.

Mircea, ceea ce a spus Academia Franceza este inca adevarat !!! Te rog sa vezi contextul in care au spus-o si apoi sa arunci o piatra in sus... ai sa vezi ceea ce au vazut si ei... ca nu zboara !!
SI TOTUSI erau pasari mai grele decat aerul care zburau... Oare sa nu fi vazut ei pasarile alea cand au afirmat asa ceva...???

Afirmatia se referea cand s-a pus in discutie cosntruirea baloanelor cu aer cald. Si faptul ca un corp mei greu decat aerul NU poate zbura, ESTE adevarat.. sa nu ??

Avionul e alta treaba, nu ??
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE