Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Rame de alte dimensiuni

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Aug 2011, 14:50

un prieten si-a cumparat ceva albine pe rame mai mici decat Dadant !!! noroc ca la cele din poza nu a trebuit sa modifice si inaltimea !!! tot el a cumparat din alta parte si pe langa modificarea ce o vedeti in poza a trebiut sa mai puna o sipca de 2 cm intre fund si cuib !!! munca in plus !!!
Fişiere ataşate
rsz_1dscn1510.jpg
rsz_dscn1509.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Re: Rame de alte dimensiuni

Mesajde lucky5strike » 31 Aug 2011, 17:48

Astea nu prezinta siguranta, nici usurinta in exploatare. O sa ai niste crescaturi de toata frumusetea.

Trebuie scoase la margine si elimiate cu prima ocazie!

:!:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ves.lucian.zabrani » 31 Aug 2011, 18:03

nici nu stii ce bine zici !!! doar ca prietenul meu are o "foame" teribila de albine !!! aduna orice numai sa aiba cat mai multe !!! a intrat in febra "fondurilor europene" !!! omul doreste si spera !!! cu siguranta ca pana la urma va elimina acest tip de rama !!!
sanatate maxima !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Sep 2011, 20:55

ce nu face omul sa aiba cat mai multe familii !!! precizez ca RAMELE NU SUNT ALE MELE !!!
Fişiere ataşate
rsz_2dscn1767.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviu1965 » 06 Sep 2011, 20:58

Luci, cand nu sunt bani......
liviu1965

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Sep 2011, 21:06

da Liviu , dar mai este "febra" de inceput a stuparitului la care logica este umbrita de elanul teribil pe care si eu l-am simtit in primul an !!! chiar ieri am fost cu prietenul meu la albinele lui si l-am cam pus pe ganduri !!! mancare foarte putina si albina tot putina !!! cum este mai rau !!! i-am spus sa ia problema in mana si sa le dea mancare ca sa le poata trece iarna !!! la primavara albinele vor fi ca masinile : toate merg bine !!!
poate nu-i cea mai fericita comparatie !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde cristi arad » 24 Noi 2011, 00:01

ves.lucian.zabrani scrie:un prieten si-a cumparat ceva albine pe rame mai mici decat Dadant !!! noroc ca la cele din poza nu a trebuit sa modifice si inaltimea !!! tot el a cumparat din alta parte si pe langa modificarea ce o vedeti in poza a trebiut sa mai puna o sipca de 2 cm intre fund si cuib !!! munca in plus !!!

cred ca stiu cine este in discutie, oricum nu asta conteaza, sa stii ca si eu am si folosesc rame modificate, nu cred ca sunt la fel ca cele aratate de tine, ne intalnim si mai vb
cristi arad

Mesajde giovanni » 25 Ian 2014, 14:53

ves.lucian.zabrani scrie:un prieten si-a cumparat ceva albine pe rame mai mici decat Dadant !!! noroc ca la cele din poza nu a trebuit sa modifice si inaltimea !!! tot el a cumparat din alta parte si pe langa modificarea ce o vedeti in poza a trebiut sa mai puna o sipca de 2 cm intre fund si cuib !!! munca in plus !!!

Ce dimensiuni ext. au ramele astea?
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde balanescuadrian » 25 Ian 2014, 15:02

ves.lucian.zabrani scrie:ce nu face omul sa aiba cat mai multe familii !!! precizez ca RAMELE NU SUNT ALE MELE !!!

e tot ce nu isi poate dori un apicultor in stupi!!! ....la pomii fructiferi sa vezi distractie : )))))) :cry:

nu stiu cu cat a cumparat ..dar la cata munca o sa bage sa schimbe ramele,,,,+rame + ceara + miere pierduta..mai bine dadea mai multisor si cumpara ce trebuie...parerea mea!
balanescuadrian

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE