Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Distantiere rame

Mesajde catalin.profiri » 18 Noi 2012, 06:32

Mai jos am atasat niste imagini postate de pupemea in 2007:).
Fişiere ataşate
ok_16317.jpg
ok_16315.jpg
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 18 Noi 2012, 06:36

si uite ce mai spunea atunci:
ramele din caturi sunt fara umeri.Nu iernez pe ele.
Dar in principiu vreau sa renunt la umeri si in cuib
------------
Avantaj mare. este ca e mult mai ieftin.Si material si manopera.
Avantaj deasemenea este ca nu se lipesc intre ele.Nu mai omori albina, nu mai lucrezi dificil,este in cat mai mult spatiu de manevra pt.culegatoare, mai aerisit .

Mi-aduc aminte Cristi ce spuneai acum cateva luni : " El cam da tonul, ca astia cu moda de la Paris."
A mai ramas dl Guist pe sistemul asta?
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde kamy » 18 Noi 2012, 06:44

cataline cu spijinu direct pe rame,teoretic mere da practic e oleaca mai greu eu am 1,5 cm intre corpuri si mai folosesc si haneman,cand nu au distanta si au populatie mare raman prea multe albine sa tina ramele sa nu joace,adica cam omori multa albina!
kamy

Mesajde catalin.profiri » 18 Noi 2012, 06:54

dar daca ai avea 1 cm? si grosimea spetezei de 0.9?
catalin.profiri

Mesajde kamy » 18 Noi 2012, 07:19

cataline io-s adeptu lucrurilor sanatoase,letul de sus il fac de 2,5/2 cm inversat si ma ajuta la descapacitul cu cutitu,lateralele de 1,1-1,2 cm,iar letu de jos 1,2/1,5 cm,dar vreu sa-l fac de 1,2 sau 1,5/2.si sarmare cu ancore
proba unei astfel de rama e s-o poti arunca dupa nevasta si sa nu se rupa!
kamy

Mesajde catalin.profiri » 18 Noi 2012, 08:13

Kamy, pt rama de magazin, merge lejer cu grosimea de 1 cm. S-a vb despre asta. Adi Hodis parca.
Si a fost testata de mine 2 ani de acum.
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 18 Noi 2012, 08:14

da ce fel de neveste aveti voi de aruncati cu rame dupa ele? :D
catalin.profiri

Mesajde kamy » 18 Noi 2012, 08:27

cataline io vb de rame 1/1 io inca nu am lucrat cu caturi dalea cu ca in fata!iar nevestele-s din alea urmase de-ale evei.candva lazile de aprozar erau testate aruncandu-se de la o anumita inaltime si erau folosite doar cele care rezistau!
Ultima oară modificat de kamy pe 18 Noi 2012, 09:23, modificat 1 dată în total.
kamy

Mesajde mihai33 » 19 Noi 2012, 02:29

cu dezamagire citesc ca am scris degeaba, daca doriti sa va chinuiti sunteti invitatii mei!!

PS:inclusiv ramele de magazie bat si bat rau, iar un stup de pastoral trebuie gandit cat mai simplu , iar daca va spun ca ramele de jumatate capacite 100% ajunse in laborator aveau partea de jos a fagurelui batatorit de la transport nu ma veti crede!!....asa ca va urez:

o seara placuta tuturor!
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde amd » 23 Noi 2012, 22:50

Vreau sa va arat solutia aleasa de mine pentru fixarea ramelor.Rame de 1/2 fara umerase .Am folosit distantier de lemn, facut de mine ori distantier metalic clasic indoit pe lungime in unghi de 90 grade (asociat cu un sipc din lemn).Este pe acelasi principiu cu cel folosit de domul Ioan Guist .Distanteaza si apasa.Distantierul este apasat de umatoarea piesa de stup ce vine peste cat.Solutia a fost aleasa pentru lucru cu MER.Faptul ca distantierul nu este fixat pe corp da si citeva avantaje.Am vazut parca ceva similar pe anunturi dar erau din plastic.
Fişiere ataşate
rsz_imagine002.jpg
poza1
rsz_imagine001.jpg
poza2
rsz_117.jpg
pe capetele ramelor se vede distantierul
amd

Mesajde BUNKA » 28 Noi 2012, 00:57

E arhisuficient daca folosesti rame drepte fara hofman si distantiere din acelea de plastic de se prind pe rama
Fişiere ataşate
distantiere-plastic-pentru-rame-665-4.jpg
BUNKA

Mesajde SummerCat » 01 Feb 2014, 18:51

cristi_vidican scrie:Mircea,
Am sunat acum la magazinul care vinde așa ceva. ai dreptate, ele se pun câte 2 pe ramă, nu 4, adică vor fi în formă de Z, urmând să se pună și pe o ramă doar 2 bucăți și 2 bucăți pe diagonală pe ladă. Atunci costul pe ramă e de 8 bani (0,085 RON), la care se adaugă cele 2 puse pe fiecare cutie.
Problema cea mai mare este că nu merg combinate cu ramele clasice. Merge doar dacă îți faci toată stupina pe așa ceva.

In "Z" deci cam asa ceva:

11.jpg
11.jpg (9.51 KiB) Vizualizat de 12268 ori
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Mesajde SummerCat » 01 Feb 2014, 18:55

Deci distantiere astea au inaltimea de 10mm, asa vad pe net..
Mai fratilor, explicati-mi si mie ca nu inteleg nici sa ma bateti, cum se distanteaza ramele cu astea fata de cutie?
Cand de la rama la cutie umerasul hofman are 6mm? Stiu ca mai e lasat un joc intre toate ramele si cutie, dar ar trebui sa fie jocul ala de 20mm, ambele capete adunate...

33.jpg
SummerCat

Mesajde stefanos22 » 02 Feb 2014, 14:46

Fiind montate doar pe o fata a ramelor , nu pe ambele , practic distantierul fixat pe rama 2 se va sprijini direct pe rama 1 , nu pe un alt distantier.
stefanos22

Mesajde stefanos22 » 02 Feb 2014, 15:36

Imi cer iertare , dupa ce am postat mesajul mi-am dat seama ca intrebarea a fost alta ( distanta dintre prima rama si cutie) Cred ca nu ar deranja distanta cu 5mm mai mare dintre prima rama si peretele stupului ptr ca , chiar daca vor fi celulele putin mai adanci , oricum pe partea respectiva nu-i decat hrana , matca nu ponteaza acolo , iar daca chiar vrei sa mergi pe stas , poti monta pe peretele respectiv niste distantiere de doar 5mm( se gasesc si de cumparat dar sunt mai scumpe de folosit la toate ramele ptr ca ar veni cate 4 pe rama + 8 holsuruburi ) iar distantierele de pe prima rama vor veni pe latura opusa peretelui.
stefanos22

Mesajde SummerCat » 02 Feb 2014, 19:51

Ia fiti antene nitel, ca mi-am mai aprofundat nitel framantarea si m-am cam lamurit..

Pare aiurea, dar cu distantierele alea de plastic montate, ramane un joc de 20mm per total !
Neasteptat !
Cu umerasele hofman, STASUL zicea sa ramana jocul de 10mm..

Am pus datele pe o foaie pentru un ME de 380mm sa ma conving si asa e domne ' :

44.jpg
SummerCat

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE