Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

freza

Mesajde _razvan_ » 26 Iul 2011, 23:45

buna seara!
am gasit un fel de ax de freza,dar sunt nelamurit daca sa-l cumpaer sau nu,deoarece filetul pt freza e de 27,4..are si distantiere de reglare care sunt mai mari decat filetul..si o caseta de rulment care are joc...merita acest ax 150lei?...atat cere pe el,dar cred ca il pot negocia la 120.sa-l cumpar si sa-i fac o bucsa de reductie pe 30mm?
nu sunt sigur daca e un ax de freza...am vazut ca are si flanse de prindere pt panza de circular.
ce ma sfatuiti..?
cam cat ia un strungar pentru un ax de freza(30mm)?
astept sfaturi! multumesc :!:
_razvan_

Re: freza

Mesajde bonzo » 27 Iul 2011, 06:31

vrei sa-ti faci o freza verticala? Frezele verticale au filet normal, pe cand circularele au filet pe stanga. Si eu am facut o freza verticala dintr-un ax de circular, dar am pus fulia in locul panzei si freza in locul fuliei, astfel incat freza si fulia sa se stranga in timpul functionarii, nu sa se slabeasca. Problema nu ar fi bucsele pentru freze, astea le face un strungar la repezeala, problema ar fi jocul de care vorbesti. Daca-i din rulment nu-i problema, il schimbi, dar daca nu e prelucrat bine axul sau lagarul... Oricum, mult succes! Este foarte utila o freza verticala, chiar si ca a mea, fara reglaj continuu pe inaltime.
bonzo

Mesajde _razvan_ » 19 Noi 2012, 10:23

Buna dimineata,
Are cineva o schita pentru freza verticala :?: Vreau sa-mi fac una la un strungar.
Multumesc!
_razvan_

Mesajde jiji » 20 Noi 2012, 13:53

sal schita o faci tu cu strungarul , el te poate ajuta , in principiu sa fie teava destul de groasa pt am ramane ceva dupa prelucrarea locasurilor pt rulmenti , intre rulmenti sa ai cel putin 20 cm rulmentii sa fie unu la dimensiunea celor de dacie ca sa iti iasa axul gros de 30, rulmentul de jos sa fie oscilant , axul sa iasa deasupra blatului vreo 20 cm , cilindrul in care intra axul sa aibe la capete capace cu filet sa nu intre rumegus in rulmenti , sa iti faca distantiere si din mm in mm pt a putea muta ffrza la ce inltime vrei , binenteles tot el sa iti faca si fulia din capat care sa aibe canal de pana si piulita apoi fulia de pe motor pe care le calculezi sa ai in jur de 6000 rotatii, vezi cand sudezi de teava platbandele pentru a prinde de masa axul sa nu se deformeze teava .
sant curios cat ti a luat strungarul.
jiji

Mesajde _razvan_ » 21 Noi 2012, 13:22

Multumesc pentru ajutor.Mi-am facut o idee de cum ar trebui sa arate.
Sanatate!
_razvan_

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE