Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ursulakhe imi spun unii prieteni

Mesajde ursulakhe » 31 Oct 2012, 21:54

altele
Fişiere ataşate
Picture 004.jpg
Picture 003.jpg
Picture 002.jpg
ursulakhe

Mesajde ursulakhe » 31 Oct 2012, 21:55

Dragi colegi am o mica nedumerire in legatura cu doua familii am observat ca toate familiile s-au facut ciubul normal in parte de jos a ramei dar la acetea doua cam 3 sferturi din albina este deasupra ramelor nu imi vine sa cred cum stau ca3-4 randuri de albine una peste alta deasupra ramelor.Am facut si o poza sper ca este destul de clara poza
La fam la care am facut poza este singura care are numai asa putina plasa la restul este pe jumate de podisor
Intrebarea mea este ----este normal acest lucru -----daca le prinde frigul acolo--azi noapte a inghetat putin dar pe la ora 10 cand mam iutat eu la ele tot acolo erau(nu au coborat jos pe rame
Fişiere ataşate
Picture 001.jpg
ursulakhe

Mesajde ursulakhe » 08 Noi 2012, 09:50

Nu imi vine sa cred ca nu am nici o parere din partea ciuva . :x
Asta e mergem mai departe cu capul sus si sa speram sa avem o iarna mai usureaua
ursulakhe

Mesajde jenica67 » 08 Noi 2012, 21:24

E normal ca afara este foarte cald. Uite aici, citeste de la mesajul 8 in colo :
http://stuparitul.3xforum.ro/post/4767/ ... ler_Bodea/
Fata de cum este la - 16 grade....... Eu am folie peste stupi, si capacul cu polestiren intre placaje. In anii trecuti, cand am facut control, in zilele insorite, chiar daca afara, erau cateva grade sub zero, eu nu am prins albinele in ghem, ci erau deasupra si iti garantez ca am iernat, cu ramele ful de miere, adica mult peste necesitati, ca aveau si in aprilie.
jenica67

Mesajde ursulakhe » 19 Noi 2012, 09:31

Multumesc mult pt raspunsul dumnneavoastra domnu jenica67 ,datorita acestui raspuns mi-am luat inima in dinti si am mai verificat inca o data la sange acea familie si am ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa mai scot o rama pt ca nu era destul de strans cuibul pt iernare, dupa toate aceste m-am uitat urmatoarele zile dimineata si de cand sunt mai stranse sunt si ele mai vioaie MULTUMESC INCA O DATA :D
ursulakhe

Mesajde ursulakhe » 22 Noi 2012, 22:02

va deveni la sfarsit un topitor solar
Fişiere ataşate
index.png
index.png (52.12 KiB) Vizualizat de 5221 ori
ursulakhe

Mesajde ursulakhe » 22 Noi 2012, 22:04

Haosul din micul meu atelier(tot timpul lucrurile le fac tot in fuga pt ca lucrez 10 12 orepe zi
Fişiere ataşate
index.png
index.png (55.88 KiB) Vizualizat de 5221 ori
ursulakhe

Mesajde ursulakhe » 22 Noi 2012, 22:07

freza me electrica cu care mi-am usurat foarte mult este foarete buna la falturi canturile de la rame is asa mai departe
Fişiere ataşate
index.png
index.png (54.56 KiB) Vizualizat de 5220 ori
ursulakhe

Mesajde ursulakhe » 22 Noi 2012, 22:09

rindeaua mea cea mica dar cu folos pt moment
Fişiere ataşate
index.png
index.png (60.86 KiB) Vizualizat de 5219 ori
ursulakhe

Mesajde ursulakhe » 22 Noi 2012, 22:10

Masina de gaurit (infiletat) si capsatorul cu capse de 14 mm max
Fişiere ataşate
index.png
index.png (73.41 KiB) Vizualizat de 5219 ori
ursulakhe

Mesajde ursulakhe » 22 Noi 2012, 22:11

compresorul meu care si-a facut treaba pana peste cap si isi ace treaba si de acum incolo
Fişiere ataşate
index.png
index.png (61.06 KiB) Vizualizat de 5219 ori
ursulakhe

Mesajde ursulakhe » 22 Noi 2012, 22:29

in curand am sa va prezin varujet facut de mine (o mica improvizatie sa o adaptare cum vreti sa ii spuneti )sper sa si functioneze foarte bine i primavara
Lipsa banilor ma impins sa fac aceasta adaptare sau improvizatie si toate acestea din dorinta de a imi usure munca si imi doresc si sper ca sa fie si foarte eficient pt albinutele mele dragi revin cu pozesau si o filmare sper
ursulakhe

Mesajde nae » 22 Noi 2012, 22:43

ursulakhe scrie:Nu imi vine sa cred ca nu am nici o parere din partea ciuva . :x
Asta e mergem mai departe cu capul sus si sa speram sa avem o iarna mai usureaua

Daca fenomenul se intampla la toate fam era normal ; daca 2 din 10 au cuibul rasfirat nu-i bine .
De obicei lipsa matcii da acest comportament ;ascultati-le fara sa ciocaniti in perete si comparati cu sunetul celorlalti ...la fara matca e un bazait continuu .
Postare dv e din 31.10.'12 ,au mai fost zile calde __ cum s-au manifestat la urdinis ? , cand n-au matca sunt primele la urdinis ,dimineata, ultimile seara ; la stupul normal se duc si vin la cel fara matca se misca agitate pe fata stupului .
La data aceea nu vorbim de soareci ...
Sper sa gresesc .
nae

Mesajde Adi Hodis » 23 Noi 2012, 02:41

ursulakhe scrie:Nu imi vine sa cred ca nu am nici o parere din partea ciuva . :x

Ioi Doamne ! :shock: ... da'pu, ashe rau te supara-shi ? ... bihorean da-mneu, sa nu "vasleasca" pi'n tat netu' aista mare, care jeme da informatie ... numa' s-o cauti. :idea:
Apai nu shtii ca daca vrei sa treci crishu', traba shi inoti ? ... ca nu vine nime' sa te treaca-n spate ... shi atunci, tat o sa te uzi.

No', amu' ( ca n-o fi tirziu ) zic shi io' BUN VENIT p'aice ! :)
Uita ce-ti "dau" io :
http://stuparitul.3xforum.ro/ ... aista-i tat forumul vechi.
http://stuparitul.3xforum.ro/topic/12/I ... ALBINELOR/ ... aista-i link-ul unde gasesti multe informatii. Vezi ca are si functii de cautare, daca butonezi p'acolo, musai sa afli oarece bun.

http://stuparitul.com/ ... aista-i alt link cu informatie apicola.

http://www.jovis.ro/Cartea-Bolile-albin ... er-152.htm ... asta-i un link care traba sa-l folosesti ca sa cumperi cartea aia. Daca nu, apai nush' cum ti-i dascurca cand sa imbolnavesc albinele. Fa rost de carte numa', ca nu o sa-ti para rau.

Cand ai ave' vreme, ie-ti un suc, o cafeaua ... ce vrei si-ti pica bine ... si uitate p'aice' pa la stuparu' asta, ca ai ce vide'. http://video.yandex.ru/users/pchelhom/view/1/#
( asta numa' ashe, sa te bag in "boala" ).

No' ? io' zic ca ajunge d'odata ... multzamit ieshti amu' ?.

Hai noroc si sáuzim de bine !.

PS
sper ca nu te superi pt. graiu' scris.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ursulakhe » 23 Noi 2012, 09:18

Fratilor mare multumita pt sfaturi si pt intalegere dar de multe ori nu mai stiu ce sa fac cand este o problema noua in stupi mei asta e nu ai mentor nu ai pe nimeni si atunci incerc sa gasesc o rezolvare ...adica mai multe idei si le pun pe toate cap la cap si incerc sa o aleg pe cea care se potriveste pt situatia respectiva
ursulakhe

Mesajde ursulakhe » 23 Noi 2012, 09:55

Domnule Nae in primul rand vreau sa va multumesc foarte mult si va apreciez ca incercati sa imi dezlusiti mie problema -acea problema am rezolvat-o de ceva vreme si vreau sa precizez ca si eu m-am gandit la varianta cu matca prima data si datorita acestiu fapt am si cautat matca si am gasito problema era atunci ca albinutele mele dragi nu erau destul de stranse si tot atunci in urma cu cateva zile le-am si mutat in pat cald ......poate fi si asta problema bulversatia albinei si acomodarea mai grea . Mersi inca o data pt raspuns
ursulakhe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?