Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Introducere in realitate !

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 10:55

Mai nu-i nici o problema atata timp cat discutam aici exact despre ce am discutat mai sus.
Am senzatia ca magnetismul pamantului este legat de faptul ca el se misca prin spatiul incarcat energetic avand un miez metalic in principal ...sa nu incurcam insa magnetismul pamantului cu gravitatia.
Dupa teoria lui Haramein miscarea "materiei" in spatiu este data de densitatile diferite ale spatiului...stim ca pt a avea un camp magnetic trebuie sa avem electricitate care sa se scurga printr-un conductor..
Pun o intrebare...care este sensul de deplasare al curentilor electrici pe pamant care sa produca un camp magnetic cu polii asa cum ai stim noi ca sunt pozitionati??
Si cum se raporteaza sistemul asta la spatiul prin care se deplaseaza sistemul nostru solar??
Care este influienta Soarelui si a celorlalte planete asupra curentilor electrici de pe pamant??
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 11:29

Inca o chestie la care ar trebui sa ne gandim...NU ar putea sa existe magnetism pe Terra daca nu ar fi curenti electrici, deci Tesla a avut dreptate...spatiul inconjurator este foarte incarcat electric, nu stim insa mecanismul complet care duce la crearea magnetismului pamantului...sistemul complet si interdependenta de sistemul exterior, tot ce inseamna miscare in spatiu, influienta campurilor magnetice ale celorlalte planete si al soarelui.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 11:36

Liniile de camp puse in evidenta cu ajutorul piliturii de fier...
Care este mecanismul prin care polii magnetici ai pamantului se inverseaza?
Cum interactioneaza magnetic planetele intre ele si cum sunt ele influientate de campul magnetic solar?
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 12:06

Am gasit un raspuns dat de un nene la o intrebare legata de Nordul magnetic...si a zis asa..
''Polul geografic este dat de axa de rotatie a suprafetei pamintului. Polul magnetic este dat de directia si sensul cimpului magnetic: nord si sud. carei este dat de axa de rotatie a miezului fieros al pamintului..'' ...mi se pare ca raspunsul sta in picioare.
Un alt raspuns...
""
3 3

Cel mai bun raspuns

Salut !

Intai as vrea sa observ ca intrebarea nu e pusa tocmai corect. Banuiesc ca te intereseaza "cum functioneaza magnetii permanenti". Altfel, ai in vedere ca nu exista "magnetism", ci electromagnetism - nu le poti separa, forta electromagnetica este una din cele 4 forte fundamentale din natura.

Exista doua explicatii ale campului electromagnetic furnizat de un magnet permanent - una cuantica si una electrica (mai veche).

Explicatia cuantica: fiecare atom este un micro-magnet, fenomen datorat momentului magnetic generat de spinul electronului. Indeobste, momentele magnetice se anuleaza reciproc intru-cat electronii de pe orbitali au alternativ spin pozitiv si negativ. Insa structura cristalina particulara si caracteristicile atomice ale materialelor feromagnetice permit polarizarea locala a unor mini-domenii magnetice (Weiss) .

In situatia aplicarii unui camp magnetic exterior formator (al Pamantului la magnetii naturali si de origine electromagnetica la cei artificiali) mini-domeniile magnetice locale se orienteza axial si raman asa pe o perioada relativ lunga de timp. Compunerea acestor mini-campuri locale formeaza campul magnetic total.

Explicatia electrica (modelul Ampere): in mini-domeniile cristaline sau chiar intre atomi circula mini-curenti electronici (curenti Ampere). In masa materialului, efectul total este anulat de orientarea diferita a acestor curenti in zonele vecine, dar la suprafata nu mai exista vecini si apare un curent de suprafata perpendicular pe axa magnetica. Rezulta astfel un camp magnetic exact ca si cel generat de o bobina electrica.""

Si eu ma gandii la asta, ca trebuie sa fie ca o bobina, exista miscare, exista miez fieros, trebuie sa existe si curenti electrici si exista cu siguranta( Bedini Tesla)...inseamna ca exista si magnetism...si exista, deci sunt cam toate conditiile ca pamantul sa se comporte ca o bobina in sistemul din care face parte.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 12:19

Mi se pare tare de tot ca Atom vine din greaca veche ...atomos...care inseamna indivizibil.
Cred ca s-a gresit aici, credca totusi este divizibil :lol: ...trebuie sa construim acceleratoare de particule mai mari asa cum zicea Haramein, glumind binenteles!!
http://www.cono.ro/atomi/
Oamenii de stiinta cauta acea particula care sta la baza materiei, particula lui Dumnezeu, numai ca nu si-au putut imagina ca este posibil sa se lupte cu morile de vant, pt ca este foarte posibil ca materia sa fie compusa din particule care se pot diviza la infinit, unul din motive care ar trebui sa fie luat in calcul este ca atomul este format din spatiu in proportie de 99,999%... am putea spune ca spatiul defineste materia si nu invers.
BUNKA

Mesajde Mircea_63 » 23 Noi 2012, 13:15

Bunkaaaa...cine face faţă sa te urmareasca? D-apoi sa iti si mai raspunda :lol:

ATOM. Pe vremea aia...si nici pe vremea asta atomul nu poate fi divizat prin mijloace chimice (cu exceptia energiei nuclere, bazata pe ruperea atomilor sau alipirea lor)
Totusi, fata de elementele componente, atomul sau molecula sunt stabile. Elementele componente nu prea stau separat. Definitia veche ramane in picioare. Atomul= cea mai mica forma a materiei stabile.

Inversarea polilor? Miezul pamantului cica este din fier, dar lichid. N-o fi ca apa si o fi avand vascozitate, probabil ca e ca un gel. Se misca cam ca si galbenusul in ou.

Ideea ca fiecare atom e un micromagnet...intrebare sau afirmatie la care nu se poate spune simplu DA sau NU. La granita cu fizica cuantica.... electronii sub forma de nor iau diferite forme stabile (de nori). Energia cuantica e pur si simplu energie. S-a stabilit ca cea mai mica forma de energie sa fie numita cuantă. Forma norilor fiind cea mai stabila la acea energie, la fel cum fagurele este forma cea mai economica cu rezistenta maxima.

Invelisul electronic al unui nucleu isi schimba forma si distanta fata de nucleu in trepte egale cu una sau mai multe cuante. Altfel, unele denumiri neexplicate suna exotic si folosirea acestor termeni -neintelesi sau necunoscuti pana la capat- pot parea explicatia a orice. ;)

Fierul -de exemplu- nu se comporta ca o multime de micromagneti separat. Mai multi atomi de fier sunt de fapt nuclee de fier scufundate intr-o baie de electroni comuni, care sub influenta unui camp, incep sa curga. Asta este conductivitatea electrica.
Exista si alte modalitati de manifestare a conductivitatii.

Sper sa nu fiu off topic, dar am punctat cateva lucruri pomenite de tine. Daca tu debordezi de energie...cine poate tine pasul cu tine? :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 13:57

Iata cum arata o molecula ...

Da putem spune ca atomul este cea mai mica particula stabila la momentul asta...asta nu inseamna ca am ajuns la o particula care nu poate fi formata din alte particule mai mici si la fel de stabile...cel putin teoria lui Haramein spre asta ne duce...ar fi o incercare dusa la nesfarsit si in zadar de a descoperi care este particula care sta la baza materiei...trebuie sa ne bazam si pe fizica teoretica, pt ca daca ne raportam numai la ce cunostem prin intermediul fizicii experimentale atunci ne impunem niste limite ..se stie ca daca nu ar fi fost fizica teoretica salturile in materie de descoperiri stiintifice nu ar mai fi avut loc.
Din punct de vedere teoretic si verificat prin ecuatii matematice (asta e culmea) teoria lui Haramein sta in picioare, si avem in fata infinitul...pe care noi incercam sa-l definim printr-o particula care presupunem noi ar trebui sa stea la baza materiei...problema este ca orice particula am gasi, ea are in componenta ei infinitul...asa ca mergem intr-o directie gresita....asta este dovedit de explicatia lui Haramein legat de geometria spatiului, care este din punctul meu de vedere foarte usor de inteles si foarte credibila.

Legat de miezul pamantului...ai facut bine comparatia cu galbenusul de ou, si albusul...ma rog...continutul...gandeste-te, daca rotim un ou in spatiu atunci continutul lui tinde sa ramana pe loc, asta s-ar putea aplica si la nivel de planeta...ar insemna ca de fapt exista o miscare intre coaja oului si interiorul vascos...prin analogie cu pamantul s-ar putea sa se aplice aceeasi idee, si de aici sa decurga celelalte explicatii legate de magnetism.
Problema e ca noi invartim oul intr-un sistem gravitational...nu stim cum s-ar comporta un ou invartit in imponderabilitate, cum s-ar comporta continutul vascos al oului??
Daca stai sa te gandesti la miscarea de rotatie in jurul axei sale a pamantului atunci e clar ca exista o masa vascoasa de material fieros care se misca in jurul axei....ma gandesc la urmatorul aspect...cum ar trebui sa se miste curentii de electricitate in interiorul pamantului pt ca magnetismul sa fie generat la poli??....simplu exact cum se misca continutul vascos al pamantului...in jurul axei
De fapt de asta se si muta polii pamantului, pt axa in jurul careia se roteste masa de metal se schimba ca si inclinatie si atunci si polii magnetici se misca...am inteles ca se si inverseaza, asta inseamna ca miezul fieros al pamantului sa-si schimbe sensul de rotatie...este o chestie care deja devine greu de inteles. :shock:

""Invelisul electronic al unui nucleu isi schimba forma si distanta fata de nucleu in trepte egale cu una sau mai multe cuante. Altfel, unele denumiri neexplicate suna exotic si folosirea acestor termeni -neintelesi sau necunoscuti pana la capat- pot parea explicatia a orice. ;) ""

Aici nu am inteles ce ai vrus sa spui...la ce denumiri neexplicate te referi??
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 14:08

Vedem o similitudine intre structura atomului si structura sistemului nostru solar, si structura galaxiei...??? Eu o vad!
Dar de aici se nasc atatea intrebari incat ...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 14:15

Fii atent aici :
"" Asemenea tuturor planetelor din sistemul solar Pamantul se invarteste in jurul Soarelui . Pamantul se invarteste in jurul Soarelui o data cu efectuarea unui tur complet , o revolutie se scurge intr-un an ceea ce reprezinta aproape 365.25 zile de zile . Distanta medie de la Pamant la Soare este de aproximativ 149,6 milioane de kilometri . Astronomii numesc aceasta distanta unitate astronomica (prescurtat u.a.) . Ei folosesc deseori aceasta unitate de masura in locul kiometrilor pentru a exprima distantele intre astri in interiorul sistemului solar . In realitate distanta de la Pamant la Soare variaza in cursul anului de la 147.1 milioane de kilometri minimum ( periheliul in jur de 3 ianuarie ) , pana la afeliu in maximum de 152.1 milioane de kilometri ( jur de 6 iulie ) . In ceea ce priveste viteza cu care se invarteste Pamantul in jurul Soarelui , aceasta este in medie de 29.8 km pe secunda , adica in jur de 108000 km/h si creste cand planeta noastra se apropie de Soare iar cand se indeparteaza scade. ""
Ce viteza are pamantul !!! Cam mare nu?? :o
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 14:32

Auzi:electronii nu trebuie "vazuti" ca niste mici particule care se rotesc in jurul nucleului... asemenea planetelor care se rotesc in jurul soarelui.
electronul incepe sa existe ca particula doar atunci cand este masurata pozitia lui, altfel el este sun forma de unda (ca un nor pe orbitalul sau).

O consecință a principiului incertitudinii a fost faptul că electronul nu mai putea fi considerat ca având o poziție exactă pe orbitalul său. Mai degrabă electronul trebuia descris de către toate punctele în care acesta ar fi putut să existe. Calcularea punctelor localizărilor probabile pentru electron aflat pe o orbită cunoscută creează imaginea unui nor de puncte sub formă sferică pentru orbitalele unui atom, de fapt a unor sfere așezate concentric în jurul nucleului. Mecanica cuantică înlătură noţiunile „clasice” de poziţie şi moment absolut înlocuindu-le pe acestea cu noţiuni ce nu au nici o analogie în viaţa reală.

Aceasta a condus la următoarea aserțiune a lui Heisenberg: dacă nu s-a efectuat nici o măsurătoare a electronului atunci el nu poate fi descris ca fiind situat într-o anume locație ci în întreg norul simultan. Cu alte cuvinte, mecanica cuantică nu poate oferi rezultate exacte, ci numai probabilitatea ca o particulă să se afle într-o anumită stare cuantică. Heisenberg a mers mai departe și a spus că o particulă aflată în mișcare începe să existe doar odată cu observarea ei. Oricât de stranie și ne-intuitivă pare această aserțiune, mecanica cuantică ne spune totuși care este locația orbitalului electronului, norul său de probabilități. Heisenberg vorbea despre particula însăși și nu despre orbitalul său care are o distribuție de probabilitate cunoscută.

Când un electron este parte a unui atom, locurile de unde poate dispărea şi cele în care poate reapărea sunt doar anumite zone din jurul nucleului. Şi asta creează aparenţa unui "înveliş", aşa-zisul orbital electronic. Particulele elementare pot exista, de asemeni, în mai mult de o locaţie în acelaşi timp, cu condiţia ca timpul să fie extrem de scurt. Un electron poate călători dintr-un loc în altul parcurgând toate drumurile posibile simultan. Şi, încă mai şocant, aceste particule pot apărea din nimic, pentru a exista pentru un timp foarte scurt şi a dispărea, la fel, în neant. Oamenii de ştiinţă le-au numit particule virtuale.

Deşi virtuale, ele generează efecte "foarte" reale. Toate aceste manifestări uimitoare fac ca descrierea particulelor subatomice să fie extrem de dificilă şi inexactă, dar existenţa însăşi este inexactă la această scară cuantică. Se pune deseori întrebarea: ce oscilează, care este proprietatea variabilă atunci când ne referim la o particulă ca fiind o undă? Şi după foarte multe încercări de a oferi un răspuns, s-a ajuns la concluzia că existenţa însăşi este cea are o natură ondulatorie. Particula "oscilează" parcă continuu între două lumi, apărând şi dispărând, iar acele locuri în care valorile undei asociate sunt maxime sunt cele unde particula se materializează de cele mai multe ori, în timp ce locaţiile unde valorile undei asociate sunt minime sunt cele pe care particula le evită. Unda este o veritabilă hartă a existenţei particulei şi, pe măsură ce unda se modifică, particula se schimbă la rândul ei.

de ce se rotesc planetele in jurul soarelui?

Albert Einstein a oferit răspunsul la aceasta intrebare prin teoria generală a relativităţii care explică proprietăţile spaţiului şi timpului în Univers. Spaţiu-timpul este neted şi plat (întocmai ca suprafaţa unei mese) atâta timp cât nu se află în el obiecte cu masă. Prezenţa masei curbează spaţiu-timpul întocmai cum se curbează suprafaţa elastică a unei trambuline rotunde de joacă pentru copii atunci când un copil sare pe ea, presând-o cu toată masa corpului său. Astfel, masa soarelui creează o pantă în spaţiu-timpul din jurul său (în care se află şi planetele), iar masa panetelor creează la rândul lor cate o mică pantă în spaţiu-timpul din jurul lor, apărând astfel mici curburi în acelaşi spaţiu-timp, iar aceaste curburi (sunt cauza care) împiedică planetele aflate în mişcare să cadă pe soare.

Este întocmai ca la o ruletă din cazino. Bilei i se imprimă iniţial o viteză pentru a se putea roti pe marginea ruletei în spaţiul curbat al acesteia către centru. Bila reprezinta o planeta care se misca pe orbita in jurul soarelui, ca carui masa a curbat spatiu-timpul din jurul sau. ""

Explicatia lui Einstein pt starea de echilibru in care se gasesc planetele in relatie cu soarele...
Concluzia mea...Einstein +Haramein= :shock: :o :idea: :geek:

""
BUNKA

Mesajde Mircea_63 » 23 Noi 2012, 16:17

BUNKA scrie:
""Invelisul electronic al unui nucleu isi schimba forma si distanta fata de nucleu in trepte egale cu una sau mai multe cuante. Altfel, unele denumiri neexplicate suna exotic si folosirea acestor termeni -neintelesi sau necunoscuti pana la capat- pot parea explicatia a orice. ;) ""

Aici nu am inteles ce ai vrus sa spui...la ce denumiri neexplicate te referi??

Ma refeream la faptul ca se face uneori abuz de denumiri, apeluri la fizca cuantica, Einstein si alte nume, fara ca neaparat sa existe o legatura ci pentru ca da bine. Una doua ...cuantica.

Norul de electron sau electroni...e la categoria unda-corpuscul. La fel si fotonul, este si unda si corpuscul. Incelisul electronis nu e chiar ca foile de ceapa. Distanta de la nucleu la nor e bine determinata si saltul minim de pe un strat pe altul este chiar o cuanta sau un numar intreg de cuante de energie. Alteori acesti nori au alte forme simetrice si norii electronici au forme de arici cu tepi mai mari sau mai mici.

Heisemberg a emis principiul incertitudinii. In clipa in care ai "prins" electronul si masori ceva, nu mai stii nimic exact despre nor si invers. L-ai oprit (macar imaginar) nu stii viteza, caci viteza inseamna miscare. Culmea ca masa lui in repaus nu este aceeasi cu masa in miscare.
Ori stii ceva despre nor, ori despre electron, dar nu despre ambele in acelasi timp, desi sunt una si aceeasi.
Ba mai mult, si electronul se invarte in jurul axei sale, la fel ca pamantul. Conteaza si sensul in care se invarte. Se numeste miscare de spin. (tot rotatie in engleza)

Nucleul pamantului -din cate am retinut eu- nu-si schimba sensul de rotatie...adica nu incepe sa se invarta invers. Imagineaza-ti un ax care se roteste. Intoarce parte de sus => jos in timp ce rotatia merge mai departe. Vei constata o schimbare de sens. Poti face asta imaginar.
Partea periculoasa este durata acestei schimbari. Campul magnetic e un scut impotriva radiatiei cosmice. La poli acest scut este foarte slab. Din fericire nu locuim la poli. Daca polii magnetici ar fi in zonele locuite, n-ar fi tocmai bine de acei locuitori. Perioada in care nu am beneficia de acest scut ar fi una nociva din cauza radiatiei cosmice.

Toate astea nu sunt chiar asa necunoscute. Cred ca le inveti in primii doi ani de facultate de fizica sau chimie. mai inveti o multime de lucruri pasionante si impresionante ca principii.
Dupa ce te-ai prins ce si cum cu principiile stintifice, nu mai dai prea multa atentie lui Haramein. Daca vrei iti explic asa simplu, oarecum ciobaneste ce si cum.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde akmm » 23 Noi 2012, 16:32

Cand mai faceti analogii cu oul macar sa fie corecte.Incercati sa invartiti ca pe un titirez un ou crud pe masa.Apoi incercati unul fiert.Vedeti diferenta.Problema de gradinita, pentru situatia cand de Paste se incurca ouale pe masa din greseala.
Eu cred ca intr-o gaura neagra, spatiul de 99,999 din atom se comprima pana cand acest lucru nu mai este posibil dupa care este expulzat pe axa.Atomul se prabuseste in el insusi.Da' noi inca nu stim ce e gravitatia.Cel putin asa am vazut la Discovery.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde desprealbine » 23 Noi 2012, 17:04

parca se spunea ca romanul s a nascut POET
dar se pare ca e gresit este un fel de ASTRO FIZICIANO MATEMATICO CUANTIC
desprealbine

Mesajde desprealbine » 23 Noi 2012, 17:22

citind pe acest topic am impresia ca toate lumea stie
ce este intr o gaura neagra,, cati ingeri au loc intr un varf de ac, matematicile superioare par inferioare
numai ce se afla in stup se pare ca mai pune ceva probleme
desprealbine

Mesajde teinegru64 » 23 Noi 2012, 17:53

Si totusi...putini stiu ceva ...,,desprealbine"...
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde cantemir » 23 Noi 2012, 18:24

Si totusi: ce indica busola: aproximativ nordul geografic, sau exact sudul magnetic?
Care este mecanismul prin care polii magnetici ai pamantului se inverseaza?
Asa sunt ei, inversati deja! Si se vor mai inversa...
Intreaba-l pe Ciufulitul din drepta...
cantemir

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE