Nene Trantor-e ori esti inteles cu Nae sa te legi de ''crescatorii'' de matci ori exista telechinezia _ ceva de genu .
OFUL MEU :
1- crescator de matci-Nae /apicultura pe genunchi ... poate vinde /produce orice (botci /virgine /LARVE ) ....ignor genul ;
2-crescator de matci-poseda o cutie/sau indemanare ... vinde si tranzvazate si SL si de salvare si negre si galbene ... fara pretentie ;
3-CRESCATOR de MATCI - aici e problema .
Sper sa nu comenteze apicultorii care vor matci cu insusiri minune .
Potentiali crescatori de matci sunt in Rom , daca fac lucru slab 50% e vina noastra ca vrem IEFTIN si nu intelegem valoarea lucrului bun .
Personal cunosc 1 singur mare crescator , daca ceilalti nu se regasesc in ce scriu eu va rog argumente _de injurii nu duc lipsa .
Crescatorul care vinde botci intra in categoria 2 , este interesat de bani si discutia despre genetica/selectie nu-si are rostul .
Controlul patern pe munti/insule adus in discutie sa-ti justifici impotenta(apicola ) imi provoaca greata (cine te opreste ? )... banii obtinuti facil /botci ?
Nu poti controla paternitatea !? ,poti sa produci trantori TIMPURIU ?, da .Cine te opreste ?, a.. procentul de imperechere timpuriu/tarziu e mic sau poate fi compromis UMBLA la pret __ nu toti apicultorii vor matci cat unghia la 10 E .
D-l Dobrota + ALT mare crescator rezolva consanvinizarea aducand in stupina 4 fam din moldova/munti ... ma lasi ! Poate rezolvi(nimic) consanvinizarea dar PIERZI SELECTIA ; daca vorbim de >4 locatii diferite pt un crescator unde se pot observa /introduce (carantina )/experimenta ...parca mai inteleg si mai sper ...
Altfel .. nume pompoase si matci ''pe genunchi ''...