Buna ziua
Ma numesc Cristian Jianu 37 de ani Timisoara profesie mecanic auto hoby albine, pescuit, si alte pasarele mai mici, mai am in inventar 2 bipezi Rares 8 ani, Darius 1.7 ani , 2 patrupezi Maya un labrador si Blaky o pisica neagra:) un acvariu cu pesti 2 rate mandarin si 3 familii de albine si 6 roi + nevasta.
Primul contact cu albinele nu tin minte in ce data a fost stiu doar ca a fost dureros
Bunicul, avea albine cat am fost mic nu prea l-am urmarit si imi pare rau (pubertatea si hormoni au fost mai puternici ) cand sa stins in 2009 am ramas cu 5 familii de albine pe care nu am stiut sa le ingrijesc multe greseli facute au murit toate in iarna ce a urmat in 2010, am zis asta e poate nu e de mine. in 2011 un roi a venit si a intrat singur in cutiile vechi pe care le-am curatat si nu le-am aruncat, atunci am zis a dracu Mos Gheorghe (bunicu) nu are lineste pe lumea ailalta si mi-a trimis iar albine sa ma pun pe treaba ca nu am ascultat atent ce ma invata cand eram mic.
de data asta am mancat vre-o 3-4 luni literatura apicola + practica pe roiul cel aveam in gradina am vazut ca iernarea era gandul cel mai negru si bolile neprevenite. am trecut iarna cu un topic la pagina incepatorilor si intrebari pe capul lui nea Valter si D.D. ,Alt Stupar , pe Valter l-am si intalnit a fost primul apicultor ce mia deschis ochii intr-o zi cat tot ce invatasem eu singur in 6 luni in 2011, D.D. a pus schema la stupul vertical pe 10 rame pe forumul vechi am copiat modelul mai mai dat si sfaturi cum sa fac tratamentul cu acid oxalic sa alternez cu varachetul. in 2012am cumparat 2 familii, am citi pe undeva ca ar 3-5 familii numarul optim pt a intelege si putea urmarii cu ce ce mananca pasiunea mea. am gasit un apicultor mai in varsta care are o stupina adevarata 150- 200 de familii d-ul Bataran Adrian care ma primit langa el si anul asta am avut parte de pastoral, inmultire, crestere matci, extractie.
prima mea productie anul asat a fost in total de 80 kg din 2 extractii tei si ceva mana neplacuta experinta cu mana asta) aici ma ajutat Alt stupar i multumesc pt ca ma ascultat mai aveam nevoie de o parere la subiect .
Am creat aceasta pagina sa pot multumi celor ce au avut rabdare cu mine mau ajutat cu un sfat la telefon pe forum cu toate ca nu am ajuns sa-i cunosc personal