Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: posibili factori de pierdere a familiilor de albine

Mesajde nicus » 25 Noi 2012, 02:10

Nae, (ma scuzi ca nu am scris domnule, daca doresti scriu in viitor) in primavara am vazut la un apicultor in batatura un stup ramas fara albine in el,
mierea ramasa 70% ramasa. Unde e albina? Nu spun ca e..(despre ce nu trebuie sa vorbim aici). Eu am presupus, doar varooa.
Cine a lucrat prin America poate confirma cum in plin sezon, albina e data disparuta. (am discutat personal cu un coleg)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde adita » 25 Noi 2012, 18:07

Nu putem da vina pe pesticide...spun o parte din cercetatori care se situeaza de parte apararii acestor pesticide.
Nu putem da vina pe pesticide pentru declinul populatiei de albine din UK (Anglia) afirma cercetatorii in domeniul albinei pentru Camalul Channel 4 News.
Dr Helen Thompson cercetator de la National Bee Unit a relatat pentru canalul de stiri amintit."Guvernul a analizat toate datele care au o legătură între insecticide şi albine, şi a concluzionat că pesticidele nu sunt principala cauză a declinului albinei.
http://bcove.me/8b8qi4w7
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Mesajde nae » 25 Noi 2012, 18:38

nicus scrie:Nae, in primavara am vazut la un apicultor in batatura un stup ramas fara albine in el,
mierea ramasa 70% ramasa. Unde e albina? Nu spun ca e..(despre ce nu trebuie sa vorbim aici). Eu am presupus, doar varooa.
Cine a lucrat prin America poate confirma cum in plin sezon, albina e data disparuta. (am discutat personal cu un coleg)

Eu nu am negat disparitiile dar sunt impotriva aruncarii responsabilitatii pe ceva necunoscut (CCD) adica :
-dispar 2 din 100 dar la 80% ai albina cu aripile ''arse'' ...
-mergi la rapita si agricultorul se jura ca nu ''te otraveste ''... pica culegatoarea (si nu pleci ai 3kg la cantar ),la urdinis ai albina tanara moarta,masiv,si nu pleci/nu intrebi (pastura !? )si la anul mergi tot pe mana lu' nea caisa ...
Adica sunt disparitii explicabile , trebuie doar sa vrei .
Daca dispar albinele unui apicultor SERIOS sunt gata sa ascult .
nae

Mesajde peterneamt » 25 Noi 2012, 18:53

Nu iti trebuie nici liceul sa iti dai seama ca nu mai ai albine culegatoare, sau sa vezi albine tinere ramase pe plantele din apropierea stupului care sunt incapabile de zbor, sau albine care nu mai isi amintesc unde le este stupul si incearca sa intre in altii si daca nu vin cu nectar, gasesti o gramada moarte in urma conflictelor de la urdinise ( si asta la rapita ), daramite de cercetatori, sau institute de cercetare, care sunt obligate sa respecte politica economica a nu stiu carui stat. :roll:
peterneamt

Mesajde adita » 25 Noi 2012, 19:22

Parerea dumneavoastra si o respect. Liceul facut la ff.
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Mesajde peterneamt » 25 Noi 2012, 19:26

Imi cer scuze pentru exprimare, vruiam sa scriu ca nu iti trebuie scoala, dar m-a intrebat sotia daca vin la masa si ...scuze. ;)
peterneamt

Mesajde adita » 25 Noi 2012, 19:28

Ok. Toti gresim.
adita

Mesajde gheorghe plus » 25 Noi 2012, 20:14

Si eu socotesc ca pesticidele sint o problema care afecteaza viitorul albinei.Pesticidele au pus stapinire pe viata de zi cu zi.Peste tot numai sticle goale de Roundup si de alte pesticide. Vor distruge albina(distruge omul) sau vom gasi o cale de mijloc?
gheorghe plus

Mesajde peterneamt » 25 Noi 2012, 20:27

Toti care au avut contact cu natura ( padurari, vinatori, pescari, apicultori, etc ) vad cum flora si fauna este din ce in ce mai saraca, ........., apar schimbari semnificative cu fiecare an ce trece si acest lucru nu poate decit sa ne ingrijoreze. ;)
peterneamt

Mesajde nae » 25 Noi 2012, 20:35

De ce ?(sa fim ingrijorati )
Ati scos un animal din fauna , unul care prospera la greu ~ 7 miliarde si nu-i ingrijorat e tot mai nepregatit ; poate mult mai vulnerabil decat micuta albina .
nae

Mesajde gheorghe plus » 25 Noi 2012, 20:45

Dl Nae,
Ptr mine e greu sa va urmaresc si sa va inteleg postarile,asa ca abandonez.
gheorghe plus

Mesajde adita » 25 Noi 2012, 20:51

Ne poti traduce si noua postarile facute de dv.Eu nu ma pot ridica la inaltimea postarilor facute.
adita

Mesajde nae » 25 Noi 2012, 20:51

gheorghe plus scrie:Dl Nae,
Ptr mine e greu sa va urmaresc si sa va inteleg postarile,asa ca abandonez.

Dragul meu cand recitesc nici eu nu inteleg tot ce scriu ; sunt coleric-sanguin , intai scriu ..de gandit dupa , daca mai am timp .
nae

Mesajde nae » 25 Noi 2012, 20:55

Oau !!!
Nu stiu care ...dati ignore ...
!? Sper ca n-am deranjat .
Va rog fara dl/dv- ma simt garcea .
nae

Mesajde alt stupar » 25 Noi 2012, 21:14

Garcea... traduceri... ignore... astia sunt "factori posibili de pierderea a familiilor de albine " sau am pierdut firul ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde sorinmob » 25 Noi 2012, 22:09

la acest topic ma gandeam si eu .nu stiu daca il numeam la fel dar pe acii .am bagat stupii in iarna ,adica Octombrie pe 6-7 rame full de albina.ieri si azi ma-m uitat si am vazut ca au ghemul pe maxim 4 intervale.unde sam pierdut albina.acelasi lucru l-am observat si la 2 prieteni .tot zilele aste.am multe semne de intrebare.noi toti stam pe langa USG-Oltchim sa fie asta cauza.cu toate ca nu se mai produce nimic toxic.aproape nimic.nu am avut puiet destul in august.nu stiu...ideea ca nu stau prea bine .La intalnirea de la Horezu eram incantat de ce aveam .acum nu mai sunt.........se mai confrunta cineva cu asa ceva......
Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc.
sorinmob

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE